Sandviç poşeti sayesinde yaşıyor

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
448
Kocaeli
10 hafta erken doğan Isaac Derwent hayata başladığında sadece 1 kiloydu. Annesi markette aniden doğum yapınca bebeği sandviç poşetine sararak vücut ısını korudu. Küçük bebeğin hayatını sandviç poşeti kurtardı.

Anne Jennifer eşi Jonathan ile birlikte alışveriş yaptığı sırada karnında hafif bir ağrı hissetti. Ancak hamileliğinin 30. haftasında olduğu için bunun doğum sancısı olacağını hiç düşünmüyordu.

Jennifer ilk çocuğunu hastaneye yetişemediği için evinde doğurmuştu. Aynı şeyi yaşamaktan korkan genç kadın eşi ile birlikte hemen hastaneye koştu ancak geç kalmıştı çünkü küçük Isaac aceleci davranmıştı ve yolda dünyaya geldi. Anne ve baba erken doğan 1 kilo ağırlığındaki bebeklerini sandviç poşetine sardı.

Hastaneye ulaştıklarında doktorlar poşetin içindeki bebeği görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler. Jennifer Derwent bebeğini poşete koyarak vücut ısısının korunmasını sağlamış ve ölümünü engellemişti.

Ablası da aynı şekilde doğdu

Poşetin içindeki bebek hemen yoğun bakım ünitesine alındı. Isaac 5 hafta boyunca hastanede kaldı. Derwent çifti için bu olay alışılmadık bir durum değildi çünkü ilk çocukları Holly'nin doğumu da normal bir şekilde gerçekleşmemişti. Poşet sayesinde yaşayan Isaac'in sağlığı şu an yerinde.

Genç anne bebeğini doğururken acı çekmediğini ama doğumdan sonra küçük Isaac'i kucağına alamadığında daha çok acı çektiğini belirtti.

Yenişafak

Nasil guzel, yasiyormus minik.

İşte bu tarz durumlarda panik yapmamak ve seri düşünmek olası kayıpları engelliyor tebrik ediyorum aileyi

en korktuğum şey ya
soğukkanlı olmak gerek aileye kocaman tebrik

erken doğan bebeği sandiviç poşetine koymayı birimi öğretmiş tesadüf mü acaba. kırk yıl düşünsem aklıma gelmez. hatta garip bulurdum

Allah korumus allah ailesine bagislasin.

erken doğan bebeği sandiviç poşetine koymayı birimi öğretmiş tesadüf mü acaba. kırk yıl düşünsem aklıma gelmez. hatta garip bulurdum

yeni doğan bebek
üşüyen bebek
market birsürü gereç
poşet ısıyı geçirmez
poşet yeni doğan üşüyen bebek
ve nöronların iletişimi

Bu arada, haberin ingilizce orijinalinde yazdigina gore cocugu dogar dogmaz vucut isisini korumak icin sandvic posetine koyan annesi degil doktorlar.. Sonradan da kuvoze gecirmisler. Hatta anne bebegini posete sarili gorunce cok sasirmis..

Tovbe tovbe iyi aklina gelmiş, takdir ettim. Neyse ki suan iyi gorunuyor bebeler =)

Hiç bir şey anlamadım doktorlar neden bebeği direk kuvöze değil de poşete koymuşş... Bnim kızımda aynı haftada 1 kg olarak doğdu...Çok zor meseleler..

Hiç bir şey anlamadım doktorlar neden bebeği direk kuvöze değil de poşete koymuşş... Bnim kızımda aynı haftada 1 kg olarak doğdu...Çok zor meseleler..
Premature bebeklerde buharlasma yolu ile isi kaybindan olum cok yaygin oldugu icin battaniyeden once plastik posete sariyorlarmis. Bu da baska bir bebek, yarim kilo dogmus..

aslında 100 yıl önecsine göre mucize
Di mi.. Minicik bebekleri yasatiyorlar.. Ama gene de cok zorluklari var. Kizim yeni dogan yogun bakimda hemsire, cogunun kalp, akciger sorunlari oluyormus, aylarca hastaneden cikamayan, minicik vucutlarina 8-10 ameliyat gorenler var.

Ben de 23 haftalikti sanirim oyle bir haber okumustum yillar once. Bebek posette tutulup yasatilmisti. Mucize bebek diyorlardi.
Sanirim o haberi okuduktan sonra aniden dogursam ben de posete koyardim bebegi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…