YPG demis, ille de PKKya cevirmek ve PKK demek Tayyip'in secimi, ve dolayisi ile senin tabi. Papagan gibi onun dediklerini buraya tasidigin icin..
Ben de YPG ile PKKnin ayni olduguna inanmayanlardanim. PKK itleri sinirlarimizda kalles saldirilar yaparken ben 1984ten bu yana hic YPG adini duymadim. Taa ki Esat'la Tayyip'in arasi bozulana dek.. YPG ne Turkiye'de bir askere, ne de kendi ulkesindeki devletinin bir askerine kursun sikmamis 2004te kuruldugundan bu yana.. Bolgeleri Afrin, Kobane ve Rojova. Zaten adinin duyulmasi Suriye ic savasinin patlak vermesiyle basladi, Kurtler ve Aleviler, Vahhabi Araplar ve Sunni OSO tarafindan hedef haline gelince yani.. Bir de bolgelerine dolusup ortaligi kana bulayan ISIDi atlamamak lazim tabii. Kobane'nin yardim cigliklarini hatirlarsaniz.. Ya da Rojova yakinlarinda yasayan ISIDin yakalayip kole pazarlarinda sattigi Ezidi kadinlari.. Ozgurluklerini bugun YPGye borclular.. Esad ile savas teklifini reddedene dek Ankaraya misafir olarak davet edilen bir lideri var, Salih Muslim. Tayyipin teklifini geri cevirdigi gunden beri terorist. Tayyipin isteklerine muhalif olan herkes gibi yani..
Kendi bolgesinde binlerce yildan beri yasayan Kurtlerin savunmasi icin son yillarda kurulmus bir proje ve Amerika'nin da destegi ile ISID'i kendi bolgesinden ve Turkiye sinirindan temizleyen bir olusum. Temizlenmeden once ISID Kilis'i bombalamaya baslamisti ve iki askerimizi de diri diri yakmisti, Turk hukumeti hala seyrederken, sozumona YPG var diye ISID ile savasmayi reddederken.. Onlar ofkeli bir kac genctiler ya hani.. Gerci Tayyip Kurtlerin yasadigi Afrine girip gene yaninda goturdugu OSOyu oralara doldurdu, o baska..
Sen YPGnin baska bir vukuatini biliyorsan yaz. Ben bilmiyorum.