Sancılı Adet (Dismenore)

arkadaşlar bende çok kötü adet sancısı çektim.özellikle bekarken kafamı duvarlara vurasım geliyordu.kusma,bulantı,ateş...her ay iğne vurulurdum ya da adetten bir kaç gün önce ağrı kesici içmeye başlardım öyle hafiflerdi.evliliğimin ilk aylarında da oldu birkaç defa , ama şimdi bir buçuk senelik evliyim bir senedir bir iki defa sancılı oldu o da şiddetli değil.size tavsiyem ayaklarınızı sıcak tutun yaz kış çorap giyin çok faydasını görürsünüz.

kızlar benim adetlerim aşırı sancılı olurdu belimi burasım gelirdi romatizmalı gibi dizlerim bile ağrırdı.yumurtalıklarımdaki küçük kistler için doğum kontrol hapı içtim. ilacı kullandığım sürede ve sonrasında ağrı çok aza indi.bunun için doğum kontrol hapı kullanmak ne kadar doğrudur bilmiyorum ama sonuç olucaksa geçici bi süre kullanmaya değer diyorum.kanamamda çok şiddetli olurdu oda bir derece düzene girdi.ilacı bırakalı 5 ay oldu zaten 3ay kullandım.Allah herkese sifalar versin:Saruboceq:

Benim evlenmeden önce çok sancılı olurdu.Sancı kelimesi hafif kalır,malamat olurdum.
Aşırı sancı,mosmor kesirdim,bağıra bağıra çekerdim,defalarca bayılmışımdır,iğneler yemişimdir..
Annem canım benim ilerde çocuk olmamasına sebep olur bu sancı diye beni jinekoloğa götürdü.
Adana'da Oktay Kadayıfçı.Hiç unutmuyorum,muayene etti,hiç bir şeyi yok ,kanalı dar dedi.
Evlensin bu sancılar geçer ve hemen hamile kalır dedi.Anneme anlatırken dinledim.
Gerçekten evlendim ilk ay hamile kaldım,çok acele oldu şaşırmıştım.Ve en güzeli hiç sancım kalmadı,çok şükür.

Benim evlenmeden önce çok sancılı olurdu.Sancı kelimesi hafif kalır,malamat olurdum.
Aşırı sancı,mosmor kesirdim,bağıra bağıra çekerdim,defalarca bayılmışımdır,iğneler yemişimdir..
Annem canım benim ilerde çocuk olmamasına sebep olur bu sancı diye beni jinekoloğa götürdü.
Adana'da Oktay Kadayıfçı.Hiç unutmuyorum,muayene etti,hiç bir şeyi yok ,kanalı dar dedi.
Evlensin bu sancılar geçer ve hemen hamile kalır dedi.Anneme anlatırken dinledim.
Gerçekten evlendim ilk ay hamile kaldım,çok acele oldu şaşırmıştım.Ve en güzeli hiç sancım kalmadı,çok şükür.

AYY nekadar güsel ya.bende bekarken ve halendaha çok aşırı sancılı başdönmeli mide bulantılıı çok kötü bi adet dönemi geçiriyorum. bekarken doktora gittim banada kanalların dar demişti evlenince geçer ama 10ay oldu evleneli hala geçmedi çocumda olmadı korunmadımız halde gerçi doktora göründüm bi sorun yok dedi ama hayırlısı artık..

Ya hemen kist diye düşünmeyin tabiki dr görünmek muayene olmak önemli ama aşırı ağrı sebebi kist olmaya bilio 28 yaşındayım bekarım ama düzenli bi ilişkim var bunun evlilik öncesi sonrasıda yok yani ve halen çok ağrılır olur her 6 ayda birde gider muayene olurum yani zaten buyüzden başıma gelmeyen kalmadı ultrasonlar alttan muayeneler ankarada görmeyen dr kalmadı genelde şansımada hep erkek dr oluo :eek: ama bişe bulunamadı kansızlığa bağlı yoğun kanama başkada bişe yok ve böle gelmiş böle gider hesabı halen devam edio heriye sadece çocuk yapma kaldı oda yakındır yani a.s

merhaba arkadaşım.eğer kist olsaydı ultrasonda muhakkak görünürdü.sende birşey yok.kafana takma.rahat ol.
aynen bende rahatladım..hihoyyyt..benimde çok şiddetli oluyo hatta geçen ay hiç hissetmedim ama bu ay öyle bi geldiki 3 iğne ile ancak kesti .sabah 5te bi başladı 10a kadar barbar bağırttı beni..
çok şiddetli oluyo bende yaaa:KK43:bende tam 3 kez ultrasana girdim alttan fln.ama bi şey olsaydı görünürdü dimi hepside temiz dedi rahimde bi şey yok dedi doktorlar..

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,

Benimde regl lerim cok ağrılı oluyor majezik cok iyi geliyor yarıms aate kadar kesiyor ağrıyı. ama benim başka bir sorunum daha var önceden 3 gün regl olurdum ve normal kanama olurdu ama bu sefer 3 gündende az sürdü ve sadece yaprak pedler işimi gördü, bu konuyla ilgili bilgisi olan varmı korkulacak bişiy mi ? ayrıca yaşım henüz 24 erken menepoz gibi bişiy olamaz hereal de demi

off var ya buna bi çare bulsunlarr yoksa duvarlara tırmanmaktan düşecem bi günn agrılarım bacaklarım hiç bir yrim kalmıyo agrımadık ölüyorum ya 6 gün sürüyo düşükte yaptım ama nerdeee yanından bile geçmiyo valah agrıdan dört köşe oluyorum

Amanın kızlar ağrı varsa kist vardır dediniz beni korkuttunuz ya:1shok: Benimde ilk ve 2. gün ağrılarım olur,özellikle belim çok ağrır ve ağrı kesici alınca geçer.Yani normal değil midir bu illaki doktora görünmek lazım mı?Amanınn korktum ya.. :bbo:

canım doktor nasıl muayene etti?neler sordu?ayrıntılı anlatır mısın?bende gitmek istiyorum ama çekiniyorum biraz...

aynı adet sancıları kadınların nedir bu çektikleri yaa 10yıllık evliyim iki çocuğum var bekarken ölüpölüp diriliyodum evlen geçer dendi geçmedi,çocuk olsun geçer yine geçmedi dahada çok arttı diycem acile gitmeden iğne vurulmadan geçmiyo iğne yapan hemşire bile tanımıştı artık bidaha gelirsen yapmıycam doktora gitmen lazım normal değilmiş bukadar üçay önce doktora gittim çok güzel baktı tahliller herşey yapıldı ama bişey yok yüzde 80sebep bulunamıyomuş vajinal haplar verdi az iltihap varmış iyi bi günlük hap önerdi haa ayrıca adet düzensizliğide başlamıştı bikaç aydır sevindim günlük hapla sancılarım azalıcaktı ama günlükhapı hiç kullanamadım nasıl olmuş hamile kalmışım belki bununla sancılarda geçer aslında hiç hazırdeğildim yenibi çocuğa ama artık sancım yok yaniii amn kızlar kendimi kaptırmış hayathikayemi yazmışım umarı beğenirsiniz sizlerede acil şifalar diliyorum

allaha asi olmak istemiyorum ama canım çook yanıyo çok sancım var şuan ne yesem iyi gelmiyo hiçbişekilde rahat edemiyorum....
evlen geçer dediler -hıh- ne geçmesi daha beter oldu
şimdide bebekten sonra geçer diyolar bakcaz bakalım sırf bu yüzden bebek yapcam=)(dermişim) oooooooooofffffffffffffffffffffffff

allaha asi olmak istemiyorum ama canım çook yanıyo çok sancım var şuan ne yesem iyi gelmiyo hiçbişekilde rahat edemiyorum....
evlen geçer dediler -hıh- ne geçmesi daha beter oldu
şimdide bebekten sonra geçer diyolar bakcaz bakalım sırf bu yüzden bebek yapcam=)(dermişim) oooooooooofffffffffffffffffffffffff

yok valahi o acılar can çıkmadan çıkmaz o vücuddan ..ben de 25 yaşındayım yaklaşık 15 senedir adetim ve hala ilk günkü acıları yaşıyorum evlen dediler geçer .ıh ne geçmesi hala aynı ,çocukta geçer diyorlar ki benim teyzem menopoza girdi hala arada gelio ara kanaması onda bilem ağıyormuş :tomato: ne yapmak lazım bol bol ayaklarımızı korunmalıyız soğuktan , belimizi de korumak da fayda vardır ..inş geçer diyelim bakalımkaydirigubbakcemile2

ya kızlar bn 3 yıldır adet görüorm ama bnmde çok sancılı geçiyor ve adet olmadan 1 2 gün önce sağ bacağım kasıktan çok şiddetli ağrıyor ve adetimin tamamen bitmesi yaklaşık 7 gün srüyor.ağrı kesici de içmek istemiyorum ama mecbur kaldıkça içiyorum. yaşıtlarımın böyle ağrılı geçmiyormuş amanapalım dayanıorz:s

manoly25 bende aynı senin gibiyim mazjezik kullanıyorum yarım saate kadar kesiyo istersen bi dene canım

majezık banadsa cok ıyı gelıyodu.ılk gun sancım oldugunda saat bakardım her seferınde 2 saat soluksuz sancım olurdu.resmen kıvranıyorum yaaa.sonra majezık kullandım.15 dakkaya gecırmeye başlıyo.ama o ılacı kaldırdılar dıye ben bılyorum ve daha da yokkk...:bbo:

ya ben ağrıdan bayıldığımı bilirim. Evlendim normal doğum yaptım geçmedi. Sadece doğum kontrol hapı kullandığımda daha hafif geçiriyorum ağrıları.. aprol kullanıyodum midemi ülser etti resmen. artık cataflam kullanıyorum ve sıcak su torbası koyuyorum ağrıyan yere sadece bunlar rahatlatıyo benii:KK43:

majezık banadsa cok ıyı gelıyodu.ılk gun sancım oldugunda saat bakardım her seferınde 2 saat soluksuz sancım olurdu.resmen kıvranıyorum yaaa.sonra majezık kullandım.15 dakkaya gecırmeye başlıyo.ama o ılacı kaldırdılar dıye ben bılyorum ve daha da yokkk...:bbo:
canım,benim de adet döneminde aşırı ağrım oluyor majezik kullanıyorum ben sürekli alıyorum yani kaldırılmadı haberin olsun tatlım daha 2 gün önce aldım eczeneden...

:kahve: selam arkadaşlar.benimde evlenmeden önce çok sancılı oluyodu adetlerim.mide bulantısı yapıyodu.kusturma derecesine bile geliyodu.çalıştığım yerden hep izin almak zorunda kalıyodum.evlendim.hep devam etti bu sancılar.sonra doğum yaptım.sancı denen bişey kalmadı çok şükür.2 tane evladım var.artık hiç sancılarım olmuyo.darısı çok sancı çekenlerin başına inşallah.kaydirigubbakcemile2

X