- 12 Temmuz 2006
- 55.561
- 213.223
- 52
-
- Konu Sahibi ankaralim778
köpekler nasıl eğitiliyor biliyor musunuz? aç bırakarak. köpeğin tek içgüdüsü var. hayatta kalmak. sahibi istediği haraketi yapması karşılığında köpeğe yiyecek veriyor. böyle eğitiliyor.
sosyal medyada para paylaşıp görgüsüzlük yapan erkeklerin videolarının altına kadınlar "görgüzlük" yazsa böyle şeyler olmaz. erkeğin cinsellik içgüdüsü kadınlardan gelen tepkiye göre haraket ediyor. kadınlar tarafından seçilmemeyi içselleştiriyor. "seçileni örnek alıyor" bu örnek alma, seçilen kişinin davranışlarını örnek alma şeklinde oluyor. annenin susarsan şeker alırım demesi gibi. ödüle ulaşmak için dengesiz haraketler yapılması gerektiğini düşünüyor. çünkü bu dengesiz erkeklerin yanında kız eksik olmuyor.
gündemdeki konu kadına şiddet. birçok platformda tartışılıyor. erkek şiddeti, şiddete meyilli erkekler zaten düzgün olsalar toplum bu halde olur muydu? eleştir, yerden yere vur, küfürler et ama bir kafede gördüklerin arasında yine ona aşık ol. aynı bir oydan ne olacak diyen kişiler gibi, sen denizde bir su damlası olsan da o damlalar birleşince en büyük dalgaları oluşturuyor. aynı denize çöp atmak gibi adım adım toplumu zehirliyor.(bazı kaslı erkek sevdası olan kızlar yüzünden her yere spor salonu açılması gibi, maskülenlik patlaması yaşanıyor) sonra neden boşanmalar artıyor. evlilikler azalıyor, onlarda enayi değil ki hemencecik çöp olacak bir şeye büyük bir yükün altına girerek katlansınlar. hele hele sünepe diye aşağılanmak, yararlı bakterileri, bakteri diye yok etmek gibi. oysa motivasyonlarını yükseltecek ödüller vermek yerine. (evlenecek adamında sünepeyim diye aldatır diye korkmasına sebep oluyor, kadınlar eskiye nazaran günümüzde maskülenliğe (kas, sakal, ağır abi tavırları) çok daha önem veriyor, şiir seven kadın azalınca maskülerlik patlaması oluyor)
neden şiddete meyilli erkekler? şaşırdığın sorununda cevabı basit, onlar kendi doğrularını oluşturmuşlar. sen onların dinlerine küfür etme ki onlarda senin dinine küfretsin.(eleştirsek biz suçluyuz) hep birlikte toplumu zehirlediklerinin farkına varamayıp bahaneler üretselerde, sananeleriyle onca insanın arasında yine kadınların şiddete maruz kalma nedeni olduğunu idrak edemiyorlar.(maskülenliği patlatarak) iş o vakte geldiğinde o sananeler, bütün kadınların canını yakıyor. oysaki bana ne değil mi?
o yüzden bu insanların ortamlarından uzaklaşıp, onları sanane ve bananeleriyle başbaşa bırakacaksın. kendi zehirledikleri toplumun kendilerine nasıl zarar verdiğini gözleriyle görecekler.
köpekler nasıl eğitiliyor biliyor musunuz? aç bırakarak. köpeğin tek içgüdüsü var. hayatta kalmak. sahibi istediği haraketi yapması karşılığında köpeğe yiyecek veriyor. böyle eğitiliyor.
sosyal medyada para paylaşıp görgüsüzlük yapan erkeklerin videolarının altına kadınlar "görgüzlük" yazsa böyle şeyler olmaz. erkeğin cinsellik içgüdüsü kadınlardan gelen tepkiye göre haraket ediyor. kadınlar tarafından seçilmemeyi içselleştiriyor. "seçileni örnek alıyor" bu örnek alma, seçilen kişinin davranışlarını örnek alma şeklinde oluyor. annenin susarsan şeker alırım demesi gibi. ödüle ulaşmak için dengesiz haraketler yapılması gerektiğini düşünüyor. çünkü bu dengesiz erkeklerin yanında kız eksik olmuyor.
Eğitmenleri bilemem ama bir evcille yaşayan, gerçekten onu severek yaşayan bir insan aç bırakarak eğitmez, sevgiyle öğretir herşeyi, çocukluğumdan beri birçok evcilim olduğundan kendi tecrübeme dayanarak yazıyorum bunu.
Eskiyle yeniyi kıyaslamışsınız, kaç yaşındasınız bilmiyorum ama 47 yaşındayım, eskiden herşey güllük gülistanlık mı sanıyorsunuz? Şiddet yok muydu? Bir kadın baba evinden koca evine yollanırken gelinliğinle çıktığın bu eve kefeninle geri dönersin diye uğurlanırdı, gerçi hala bunu diyen aileler var.
Kadın eş, kayın, kayınpeder, kayınvalidenin olduğu eve gelin gider, hepsine hizmet eder, memnun kalınmazsa hepsi birden döver ama anasına babasına dayak yediği için dert yanamazdı, çünkü o kadındı susmalıydı, boşanmak ayıptı, hem anası da zamanında aynı şeyleri yaşamıştı, ne vardı canım koca döverdi de severdi de.
Siz gerçekten eskiden bütün erkeklerin kadınlara şiir okuduğunu mu sanıyorsunuz?
Tekrar tekrar aynı şeyi yazıyorsunuz, benim cehaletim hala ne anlatmak istediğinizi anlamıyorum zira cümlelerinizin arası kopuk, bir yerden kopyala yapıştır gibi, sizin düşüncelerinizi aktarmıyor gibi, üstelik yazdığım yoruma da cevap gibi değil.
Demek istediğiniz erkek şiddetinin artmasıysa, erkek şiddeti eskiden beri var ne yazık ki, kadın cinayetleri de vardı, aldatmalarda ama medya bu kadar yaygın değildi, erkek şiddetini belki tümüyle yok etmek mümkün değil ama bir nebze durdurmak bizim elimizde, bunun yolu da kaslı erkeklere prim veriyorlar diye kadınları suçlamak değil, kadınları eğitmekten geçiyor zira bugün kadınları döven, öldüren, tecavüz edeni de bir kadın yetiştiriyor, kadın önce kendini, sonra ailesindeki erkekleri ve diğer kadınları eğitecek ki bir şeyler değişsin.
Yoksa sizin gibi suçlaması kolay olan yol, zor olan ailemizden başlayarak çevremizi bilinçlendirmeye çalışmaktır, sosyal medyayı doğru kullanmayı bilirsek geniş kitlelere ulaşırız, bu platformda bunun için uygun bir yer, siz yeter ki hemcinslerimi bilinçlendirmek istiyorum deyin.
İyi de evliliğinin ilk yılında hamile kalan kadınları neden kötülediniz ki? Belki çok mutlu bir evlilik, belki çok uzun zamandır tanışıyorlar.kadına şiddet dünyanın her tarafında var, övüle övüle bitirilemeyen rus kadınlarda türk kadını gibi dayak yiyor. ancak ordaki kadın yediği ilk dayakta kocasını sokağa atıp hayatına çocuğu ile devam ediyor. hayatına devam edebiliyor çünkü her işte çalışıyor. münibüste muavinlik bile yapıyorlar. en uzun süre bu forumda siz varsınız. kocası tarafından ezilemeyen kadınların hepsi erkeğe rest çekebilen kadınlar. baba evine dönemese bile kendi ayakları üstünde durabilir. erkek tarafında bunlar daha kıymetli oluyor. ama bu kadınları kimse bilinçlendirmiyor.
daha evliliğinin ilk yılında hamile kalan kadını nasıl bilinçlendireceksiniz? kendidede bilmiyormuki boşananların yarısı ilk 5-6 senede boşanıyor. mesleğin dahi olmadan hemen çocuk yaptığında, tamamen erkeğe mahkum olacağını? dayak atan erkek bal gibide kadının kendini terk edemeyeceğini bildiği için dayak atıyor. siz kendinize acımazsanız kimse size acımaz. ezdirmeyeceksin kendini, eğer ezdirirsen bu devranın dönmesine sebep olursun.
ama kadınlar daha sevgililik dönemlerinde bile sırf erkeği kaybetmemek için ezilmeye başlıyor. benim yazdıklarımda tam bu işte, bu sıkıntılı tiplere prim vererek sizi ezmelerine müsade etmeyin demeye çalışıyorum.
kadın ve erkek arasındaki farklardan biride erkekler birbirlerini kıskanmaz. yanında güzel bi kız olan erkeği başka bi erkek kıskanmaz. bunu işçelleştirip karşındakinin doğru, kendinin yanlış olduğunu düşünür. bu kıskançlık duygusu değil, doğru olan-yanlış olan davranış gibi bişeydir. konu hiçbir yere evrilmedi. konumuz bazı kadınların dengesiz erkeklere prim vermesi.İlk olarak köpekler pek de öyle eğilitilmiyorlar. Bunun sürü içindeki yerini ögretmesi var, sahibini lider kabul edip ona saygı ve sevgi beslemesini sağlaması var, karşılıklı bağ ve güven duygusu oluşturması var, alanını belirlemek ve o alanı benimsemesini sağlamak var, oyun egitimleri var...
Özetle "açlıkla cezalandır" ve "yiyecekle ödüllendir" şeklinde basit bi rüşvet ilişkisi ile açıklanamayacak kadar kapsamlı bi iş.
Kaldı ki erkekleri kadınlar tarafından ödül - ceza yönetimi ile eğitilmesi gereken, düşünme ve davranış belirleme yeteneği bi köpek ya da bi çocuğunkine denk olarak görmeniz gerkçekten dehşet verici. Çok iyi ve naif oldukları için seçilmemişler de kötüler seçiliyor diye onlara mı özenmişler, aman da aman. Kreşte öğretmeninize söylenecek cinsten bi tespit bu farkındasınız değil mi?
Ki bu noktada konu içindeki yorumlarınız tuhaf bi şekilde ilk yorumumda bahsettiğim vasıfsız ve vasat adamların ağlama duvarı entrylerine dönüşüyor.
Konu bi anda "sahip olduğu fiziksel ve maddi gücü başkalarına zarar vermek için kullanan, kendini fiziksel ve maddi olarak geliştirirken duygusal ve entelektüel gelişimini geri plana atan, kadınların varlığına-tercihlerine-onuruna saygı duymayan adamlara prim verip doğru davranışlar sergileyen erkekleri de onlara benzemeleri yönünde motive etmeyelim" den "iyi bi vücudu ve sakalları olan, özgüveni yüksek, maddi durumu iyi erkeklerden nefret eder ve bu nefretimizi yüzlerine vurursak sorun çözülür bence"ye evrildi ki gerçekten enteresan.
Duyguları incinmiş bi beyefendi olma olasılığınız nedir diye düşünmeden edemiyorum.
Yoksa iyi bi vücuda sahip olmak istemeleri ve bunun takdir görmesi kısmında bi sorun göremiyorum ben. Sakal konusunda da. Zira millet olarak pek estetik yüz hatlarına sahip degiliz. Erkekler bu durumu sakalla kapatmaya çalışıyorlar, son derece doğal.
Gezegendeki tüm diğer canlılar gibi cinsel dürtülerle karşı cins tarafından seçilmek için daha iyi görünmeye çalışmakta da bu çabayı takdir etmekte de bi sorun yok. Ve çabalamayanları beğenmemekte de bi sorun yok.
Ha biz erkek kuş tüylerini kabartınca iyi göründü diye 5 dakika çiftleşip sonra herkes kendi yoluna diyen bi kuş türü değiliz, hayatlarımızı birlikte sürdürüyoruz, duygusal bağ kuruyoruz, bu nedenle fiziksel kriterler eş ve sevgili seçiminde geri plana alınmalı derseniz o başka bi konu.
Kadınlara "kadın dediğin..." ile başlayan dayatmaların erkekler için "erkek dediğin..." ile başlayan versiyonlarının yarattığı ağır abi ekolü çok geniş bi tartışma konusu.
Sonra ekonomik gücün ikili ilişkilerdeki yeri, kadının kendi sahip olmasına izin verilmeyeceğine inandığı ekonomik gücü karşı cinste aramaya başlaması (maaşını aldığı gibi babalarının-abilerinin eline saymaya mecbur kadınlar, çok iyi bi pozisyonda çalışırken gergin bi anında "bi kere sevişse rahatlar hep erkeksizlikten kariyer delisi olmuş çıkmış" diye arkasından konuşulan ve onuru kırılan kadınlar..) da aynı şekilde.
Zamana, eğitime, ağır toplum mühendisliğine, ekonomik refaha, bilimsel ilerlemeyr ihtiyaç var.
Ama dedim ya sizin buraya konu açma sebebinizin bunlar olduğuna degil, tercih edilmemek üzere bi aktif kırgınlık içinde olan ya da pasif dönem kırgınlıkları ve gözlemleri doğrultusunda bu konuda geliştirdiği "hep kadınlar yüzünden" temalı sabit fikirlerini bi kadın platformunda doğrulatmaya ihtiyaç duyan bir beyefendi olduğunuz hissine kapılıyorum ben şu an.
işte ben bu yüzden üstü kapalı yazdım ki kimse kendine bi pay çıkarmasın. tartışma yaşanmasın. ısrarla tartışma çıkmaması için kapalı yazdım. kimseyi kötülemiyorum. risk alıyor, hemde çok büyük risk anlamında yazdım.İyi de evliliğinin ilk yılında hamile kalan kadınları neden kötülediniz ki? Belki çok mutlu bir evlilik, belki çok uzun zamandır tanışıyorlar.
Şimdi daha net anladım, lakin son mesajımda da yazdığım gibi bunun yolu eğitimden geçiyor, bir çocuk daha doğduğu andan itibaren eğitilmeye başlanırsa, çocuklarımıza sen kızsın susacaksın itaat edeceksin, erkek çocuğuna haydi aslanım kaplanım sen erkeksin dünya senin etrafında dönüyor demeden, her insanın cinsiyet ayrımı olmaksızın eşit olduğunu öğretirsek, bu çocuklar sağlıklı ilişkileri olan mutlu huzurlu ailelerde yetişir evliliği kurtuluş olarak görmezse, aynı zamanda en azından benim bildiğim ninelerimden bilip duyduğum en eski tarihi 60-70 yıldır kemikleşmiş olan kadın ersiz, erkeksiz olmaz, kadın ne olursa olsun boşanmaz, boşanmış kadın ayıplıdır, evli kadınların potansiyel düşmanıdır, boşanmışsa başka erkek arıyordur gibi çirkin görüşleri yıkarsak, kadın boşanmaktan korkmaz, sizin üstünde durduğunuz herşey toplumun kemikleşmiş düşünce yapısının ve baskısının sonuçlarıdır, kadınların birçoğu toplumda boşanmış kadına iyi gözle bakılmadığı için boşanmaya çekiniyor, sevgilisine bile daha flört zamanı itaat edip herşeye he demesinin sebebi de daha doğduğu andan itibaren erkeğe susmayı, erkeğin dediklerini yapmayı öğrettikleri için, bizi diğer ülkelerin kadınlarından ayıran bunlar maalesef.kadına şiddet dünyanın her tarafında var, övüle övüle bitirilemeyen rus kadınlarda türk kadını gibi dayak yiyor. ancak ordaki kadın yediği ilk dayakta kocasını sokağa atıp hayatına çocuğu ile devam ediyor. hayatına devam edebiliyor çünkü her işte çalışıyor. münibüste muavinlik bile yapıyorlar. en uzun süre bu forumda siz varsınız. kocası tarafından ezilemeyen kadınların hepsi erkeğe rest çekebilen kadınlar. baba evine dönemese bile kendi ayakları üstünde durabilir. erkek tarafında bunlar daha kıymetli oluyor. ama bu kadınları kimse bilinçlendirmiyor.
daha evliliğinin ilk yılında hamile kalan kadını nasıl bilinçlendireceksiniz? kendidede bilmiyormuki boşananların yarısı ilk 5-6 senede boşanıyor. mesleğin dahi olmadan hemen çocuk yaptığında, tamamen erkeğe mahkum olacağını? dayak atan erkek bal gibide kadının kendini terk edemeyeceğini bildiği için dayak atıyor. siz kendinize acımazsanız kimse size acımaz. ezdirmeyeceksin kendini, eğer ezdirirsen bu devranın dönmesine sebep olursun.
ama kadınlar daha sevgililik dönemlerinde bile sırf erkeği kaybetmemek için ezilmeye başlıyor. benim yazdıklarımda tam bu işte, bu sıkıntılı tiplere prim vererek sizi ezmelerine müsade etmeyin demeye çalışıyorum.