Sana en yakın kitabı al ve 70. sayfasını aç 8. cümleyi yaz

Seyyar satıcılar, macuncular ve zembiline koyduğu kitapların reklamını yapan tellalın sesi, kalabalığın boğuk gürültüsü içinde kaybolup gidiyordu.
İskender Pala-Babil'de ölüm İstanbulda aşk

"Bu gelenek, fiziki yer değişikliğinin de ötesinde, bir yaşam biçimi, bir ruh halidir."
Jean-Christophe GRANGE
Leyleklerin Uçuşu

genellikle bir insanın ne düşündüğünü belirlemek çok zor olsada, ne yaptığnı belirlemek nispeten daha kolaydır.

Nükleozid ve nükleotid reverz transkriptaz inhibitörleri
Vedemecum :)

Lûtfullah'ın tevkifinin hemen akşamında babam, ben, Abdüssalim Bey, Nuri Efendinin yerine muvakkitlik yapan Ispartali Sadi Efendi, polis müdüriyetine çağrıldık.

Saatleri Ayarlama Enstitüsü - Ahmet Hamdi Tanpınar

Evrensel sabit denen (Hubble sabitiyle karıstırılmamalı) bu itici kuvvet, evreni kendi kütleçekimine karşı dengelemeye yardımcı olan, matematiksel bir sabitti.

Sayıların İcadından Sicim Teorisine BİLİMİN SERÜVENİ- John Langone, Bruce Stutz, Andrea Gianopoulos

"Onun doğum gününün özel olmasını istediğimden iki gün boyunca güler yüzlü davranmaya karar verdim."

Betty Mahmudî - Kızım Olmadan Asla

Kimsin nesin bilmiyorum fakat şivenden floransalı olduğunu anlıyorum.

Dante/ İlahi komedya

Yuzyillar boyunca devrilip devrilip gene cikan agaclarin kokleri, eskiden baska bir kiyinin kumlarinda bulunan taslari sokup ortaya cikarmisti burada.

Sineklerin Tanrisi/William Golding

''Sen bizim yegane umudumuzsun,bizim her şeyimizsin!''
Suç ve Ceza- Fyodor Dostoyevski

Anne! Ben vallahi (Ses azalıyor) değil... (Ses artıyor) vallahi yaklaşmıyorum, vallahi uzak duruyorum.

9. hariciye koğuşu

X