• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Samsun'a Gelin Gidenler :)

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

elif_93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2011
49
0
36
İstanbul
Sözlüm Samsunlu aileler tanıştı isteme haftaya olucak ben şimdiden nişanı merak ediyorum adetleri nelerdir nişan için?:66::66::66:

memleketimize hoşgeldin canım öyle değişik adetlerimiz yok merak etme normal şeyler

kuzenim samsunlulara gelin gidecek adetlerini bilmiyoruz ikide bir kuzenimi arayıp sipariş veriyolar şunu al bunu al diye samsunlu arkadaşlar kız tarafı ne alır erkek tarafı ne alır yazarsanız çok mennun olurum

Burdayızzzz :9:
bende samsunluyum tatlım bizde öle ahım şahım adetler yoktur arkadaşlara katılıyorum normal yani :39:
Karşılıklı anlaşmaya bağlı birazda canım benim nişanlım ordulu biz bohçayı sadece birbirimize yaptık mesela karşı tarafta bizde bişey talep etmedik ne gerek var :9:

Ama çeyiz konusunda bizim adetlerimizde kız tarafı ya yatak odası yada beyaz eşyasını alır tatlım ben beyaz eşyalarımı aldım :32:
Yine anlaşmaya bağlı tabi :9:

biz samsunlu değiliz ama adetlerimiz sizlerin anlattığı gibidir yani ya yatak odası alınır yada 2 beyaz eşya alınır bizde bohçada karşılıklıdır. biz doğuluyuz kuzenimin nişanlısı samsunlu evin tek çocuğudur. maddi durumları iyidir babasının dükkanı var işleri gayet iyi ama hep çok borcumuz var ın arkasına sığınıyolar neyse anlatayım şu an oturdukları ev dubleks ve kuzenim aynı eve gelin gidecek üst katında oturcak eşiyle ama tabi yeme içme bir olcak eve hiç yeni eşya alınmadı çatı katı old. için daha önceden alınmış 3 kapılı elbise dolabını kullanacaklar baza yatak alındı o kadar. kuzenim en iyi markların tabak çatal tencere tüm mutfak aletleri nevresimler havlular aklına kız çeyizi olarak ne geliyorsa fazlasıyla aldı. kaynana olacak kadın demişki kız tarafı beyaz eşya alır tamam demiş kuzenim bul. mak. alırım demişim kaynansıda bizim makinamız yeni buz dolabımız eski alıcaksan onu al demiş bizim kuzen almış eve göndermiş kadında açmış kullanmış daha eve çeyiz gönderilmedi bu arada. neyse niye açmış kullanıyo kızdık biraz kadın 2 gün sonra kızım televizyonda sana düşüyor sen alcaksın demez mi sinirden delirdik. neyse almadık ve şimdide aramış teyzemi maddi durumumuz yok smokini çok çok rica ediyorum siz alın zaten adette böyleydi. bide biz takı seti almıyoruz sadece bilezikleri alıcaz bu kesindir demez mi düğünü 10 gün kalmış davetiyeler dağıtılmış yapılanlara bakın. veee oğullarını hiç bir eşya almayan ailenin ikide bir kız tarafından istediklerine bakın kızın babaısnı zor sakinleştrdik onlar kız tarafı biz erkek tarafı olduk diyoruz artık . ve bi tanecik oğluna bile takım elbise alamyosa kızımıza nasıl bakacaklar ve ben evbladıma bi takım elbise bile alamıyosam bunu kız tarafına siz alın demekten utanırım onuruma dokunur bizde çok ayıptır bu tür şeyler erkek bu kadar küçük düşürülmez kıaz tarafına ve hiç kimseye karşı ... arkadaşlar biraz uzun oldu ama fikirleriniz bekliyorum eniştem bu akşam karşı tarafı evine çağırıp konuşacak

Canım bizde adettir gelinliği erkek tarafı aldığı gibi damatlığı kız tarafı alır.Ama baştan erkek tarafıyla bilezik artı set diye konuşulduysa almalılar bence yada bunun için geçerli bi sebepleri olmalı sonradan böyle yapmaları düşündürücü tabi sinirlenmemek elde değil bide niye tv kuzenin alcakmışki onu erkek tarafı alır çok saçma bence hem nie kızın çeyizine aldığı dolabı kullanıyolar kuzenin nişanlısına sormamışmı bunu??

kuzenim kızmış tabi ama çocuğun annesi açmış kullanmış artık oldu bi kere dedi kuzenim üstelemdi zaten bu olayı konuşurken tv istemiş kaynanası şok olduk buzdolabı kaynadı aradı. bilezikleri alırız ama set istemediniz ki dediler istedik nasıl istemeyiz filan konuşurken '' set zaten çok gereksiz satınca para etmiyor hem çok pahalı filan dediler . valla napıcağımızı şaşırdık ben evlenirken a dan zye herşeyi eşimin tarafı aldık yem. odası yatak odası oturma grubu tüm beyaz eşyalar altın gelinlik damatlık ve söylemedik onlar bize düşer ekek tarafına düşer hem kızı istemeye gidip hemde ondan eşyamı bekleyeceğiz mantığındalar çookk şükür :)) kuzenim içinde öyle olmasını isterdik kız ane bi elbise ne evi,ne eşya hiç bişey alınmadı alıncak tek şey altın onuda eksik alıyolar ne bilim işte allah herkese hayırlısını versin

anlattıklarına çok şaşırdım canım aslında evi erkek tarafı düzer kız bi yatak odası getitir çeyizleriyle birlikte altın evin eşyası hep erkek tarafına aittir niye böyle demişler anlamadım inşallah herşey yoluna girmiştir kuzeninin ailesinde

Back