• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şampuan ve Saç Kremleri şampuanınız ne marka..??

kuaförüm saçlarım çok yıprandığı için bebek şampuanı önerdi. en zararsız şampuan dedi.
bende dalin aldım içine bir çay kaşığı bal ilave ettim onunla yıkıyorum... gayet memnunum... miisss gibi kokuyor...

kızlar evinizdeki sıvı sabunla şampuanı elinize alın arkasındaki içerik bilgilerine bakın hemen hemen aynı olduğunu göreceksiniz. eski sevgilim kimyasal hammadde satan bir şirketin müdürüydü, bana markette gösterdiğinde ağızım açık kalmıştı, deneyin bakın sizde aynı etkiyi yaratacak yani sıvı sabunla şampuan içerikleri %95 aynı. bu şampuanları sülfatlı hammaddelerle yapıyorlarmış ve içerisine tuz atınca koyulaşıyormuş. sevgilimin dediğine göre en pahalısının iç maliyeti 50 kuruşu bulmuyormuş. onunla birlikteyken bana sülfatsız şampuan yapardı tuzsuz, daha sonra ayrılınca bende sülfatsız şampuanlar kullanmaya başladım, emin olun ki saçlarınızdaki birçok problemin sebebi bu sülfatlı şampuanlar, piyasadaki bütün şampuanlarda var gibi. ama sülfatsız şampuanlarda var. bunlar alterna, lagona, sante, organicum, nival, nude ve doa, bunları deneyin civarınızdaki kadınlara anlatın, emin olun ki bir süre sonra saç dökülmeleri ve benzeri sorunlar tarih olacak...

Bu markaları marketlerde görmedim şu ana kadar.Eczanelerde mi satılıyor?Nasıl ulaşacağız?

marketlerde olmaz canım, çünkü bu tarz ürünlerin üretimi çok kısıtlı oluyor o yüzden dünyanın hiçbiryerinde marketlerde satılmazlar, avrupada kuaför, eczane ve özel kozmetik mağazalarında olur, tabi birde internetten alabilirsin...

marketlerde olmaz canım, çünkü bu tarz ürünlerin üretimi çok kısıtlı oluyor o yüzden dünyanın hiçbiryerinde marketlerde satılmazlar, avrupada kuaför, eczane ve özel kozmetik mağazalarında olur, tabi birde internetten alabilirsin...

İnternette dediğiniz markalara bir göz attım,gerçekten oldukça yüksek ücretlerde.Kozmetik ve bakım ürünleri de varmış bilmiyordum.Aslında baktıkça anneannemlerin eskiden köyde yaptıkları geldi aklıma.Sertifikalı değil ama hiç ilaç vs kullanmadan yetiştiriyorlardı herşeyi.Şimdi köye de kimyasallar girmiş ve tekrar kimyasal kullanmamaya yöneliyoruz ne tuhaf!

Son düzenleme:
doa ya baktın mı canım benim en son kullandığım şampuan, onun fiyatı çok makul, ben işim gereği sık sık avrupaya uçuyorum, orada kozmetik mağazalarda ürünler oldukça makul fiyatlardadır bir bizim ülkemizde pahalı...

kuaförüm saçlarım çok yıprandığı için bebek şampuanı önerdi. en zararsız şampuan dedi.
bende dalin aldım içine bir çay kaşığı bal ilave ettim onunla yıkıyorum... gayet memnunum... miisss gibi kokuyor...

canım bal saça nasıl bir katkıda bulunuyor??? hani gürleştirme falan gibi bir etki mi??

pantene kullanıyorum. şampuanların zaralı olması canımı sıktı pantene de mi öyle acep?

balın saça bir etkisi olmaz kızlar olsa olsa saç derisinde bir işe yarayabilir ama onu da sanmıyorum doğrusu, evet bebek şampuanları diğerlerine nazaran daha az zararlı şampuanlar ama siz gene de sülfatsız kullanmaya çalışın çünkü bebek şampuanlarıda sülfatlı, hatta internetten bakabilirsiniz bu jonson baby şampuanı bir ara amerikada yasaklanıyordu...

Nude dediğiniz marka down under naturels ürünü mü? Ben onu kullanıyorum ve memnunum. İzmir'de Hobi parfümeride satılıyor.

evet nude o güzel bir şampuan dediğim gibi, organicum, nude, lagona sante, doa bunlardan birisini kullanın. ben en son doa yı kullandım ve memnunum...

bende aynı şekilde kullanıyoruum hem besleyici hemde kokusu çok hoşş :)):64:

Saç bakımım Pantene ve Gliss'ten ibaret ..
Sülfatsız olarak şampuan syoss u duydum en son .
Ama henüz denemedim , migrosta vardı . :72:

doa ya baktın mı canım benim en son kullandığım şampuan, onun fiyatı çok makul, ben işim gereği sık sık avrupaya uçuyorum, orada kozmetik mağazalarda ürünler oldukça makul fiyatlardadır bir bizim ülkemizde pahalı...

Doa'dan sipariş verdim bugün yarın gelir.Deneyeceğim inşallah işe yarar ve memnun kalırım.Çok da ilgili bir site.Dermatologları mail atmış,bakım konusuyla ilgili.Ben de size aktaracağım :)

Arkadaşlar dermatolog beyin tavsiyelerini aktarıyorum size:

"şampuan ve yağı teslim aldığınızda, sizden ricam 3 yıkama yapmadan saç bakım yağını kullanmamanız. sonuçta saçlarınıza kullandığınız piyasa şampuanları, yoğun tuz, sles ve slikon içermektedir. saçlarınızdan bunların arınmasını bekleyiniz. saçlarınızın nemini almadan ıslak tarama yapmamanızı tavsiye ediyoruz. ayrıca elinizde mevcutsa kemik veya tahta tarak kullanmanız saçlarınızı korumanıza yardımcı olacaktır. saç bakım yağını direkt koklamayınız, içerisinde yoğun mentol ve çam yağı olduğu için baş dönmesi ve hafif baş ağrısı yapabilir. güle güle kullanmanızı diliyoruz..."

Yarın başlayacağım şampuanı kullanmaya.3 gün sonra da bakım yağını kullanırım.Sonuçları burada paylaşacağım.
Not: Fiyatı oldukça uygun bu ürünlerin.

dove kullanıyorum sadece (onarıcı)
uzun zaman dove kullanıp brakmştm (3ay kadar) ama tekrar döndüm

çoook memnunum....:34:

Back