salonumdaki tipsiz böcekler

Ayyy çok korkuttunuz beni. Paketi açılmamış makarna, mercimek falan bulunan bir yerde olmaz di mi? Paketli hepsi. Yarım paket kalmış makarnamla pilavım var onları hemen atıcam. Şeker var orda paketi açık. Onu da atamam ki. Unum zaten buzdolabında duruyor. offff. :14:

Bu konuda dert sahibi oldum bir anda. :)))

Ayyy çok korkuttunuz beni. Paketi açılmamış makarna, mercimek falan bulunan bir yerde olmaz di mi? Paketli hepsi. Yarım paket kalmış makarnamla pilavım var onları hemen atıcam. Şeker var orda paketi açık. Onu da atamam ki. Unum zaten buzdolabında duruyor. offff. :14:

Bu konuda dert sahibi oldum bir anda. :)))

canım belli olmaz o bazen açılmamış makarna paketi hani kutusu karton olanlar onlarda olabiliyor ama susam böceği gibi sevimli olanlardan değil:27:
geçen sene başıma geleni hemen anlatayım.
hastayım heryerim kırılıyor bir makarnadan çorba yapayım dedim şöyle bol limonlu hüpürdeterek içmeye bayılırım onu zaten:27:
yarısana geldim kasenin.gözüme birşey çarptı çarpmaz olaydı minik ama çok minik bir kurt rengim benzim bembeyaz oldu ki ben hiçbir hayvandan korkmam kertiş,hamam böceği fare hiç korkmam onlardan, ama bu hayvan beni kendimden geçirir.
ilk işim kuru nanenin içine bakmak oldu yok yok,sonra salçaya baktım ki dolapta saklarım onu,yok yine yok.
hemen türkiyeyi annemi aradım:27: salçada kurt olurmudiye annem yok olmaz öyle şey kesin makarnadadır o dedi,yeni açmıştım halbuki,makarnaya bir baktım bir de ne göreyim içi böcek kaynıyor:18:
birde kaynatınca biraz da dolgun görünüyordu kurtçuk ıyyyy yedim içtim hepsini höpürdeterek:27:

canım belli olmaz o bazen açılmamış makarna paketi hani kutusu karton olanlar onlarda olabiliyor ama susam böceği gibi sevimli olanlardan değil:27:
geçen sene başıma geleni hemen anlatayım.
hastayım heryerim kırılıyor bir makarnadan çorba yapayım dedim şöyle bol limonlu hüpürdeterek içmeye bayılırım onu zaten:27:
yarısana geldim kasenin.gözüme birşey çarptı çarpmaz olaydı minik ama çok minik bir kurt rengim benzim bembeyaz oldu ki ben hiçbir hayvandan korkmam kertiş,hamam böceği fare hiç korkmam onlardan, ama bu hayvan beni kendimden geçirir.
ilk işim kuru nanenin içine bakmak oldu yok yok,sonra salçaya baktım ki dolapta saklarım onu,yok yine yok.
hemen türkiyeyi annemi aradım:27: salçada kurt olurmudiye annem yok olmaz öyle şey kesin makarnadadır o dedi,yeni açmıştım halbuki,makarnaya bir baktım bir de ne göreyim içi böcek kaynıyor:18:
birde kaynatınca biraz da dolgun görünüyordu kurtçuk ıyyyy yedim içtim hepsini höpürdeterek:27:

:53::53::53::53::53::53: gerçekten içtin mi? Ben tabakta böcek bulsam tabağı bile atarım. Sendeki cesaretin yarısı bende olsaydı ne olurdu sanki. Böceği hayal edince bile ürperiyorum ben. Nerden geldim ben bu konuya resmen belamı aradım. :) Makarnalar karton kutuda değil klasik paketlerde işte naylon olan. ama şimdi taktım ben kafaya atarım bütün o makarnaları falan. Şekerde olmaz herhalde o kadar şekeri de atamam ki. off off bilmiyor benim çilem. :50:

Hanimlar pekii mercimek nohut makarna nerde sakliycagiz bunlari..yari acilmis bir sekilde duruyor ben de...buzdolabina konulur mu

:53::53::53::53::53::53: gerçekten içtin mi? Ben tabakta böcek bulsam tabağı bile atarım. Sendeki cesaretin yarısı bende olsaydı ne olurdu sanki. Böceği hayal edince bile ürperiyorum ben. Nerden geldim ben bu konuya resmen belamı aradım. :) Makarnalar karton kutuda değil klasik paketlerde işte naylon olan. ama şimdi taktım ben kafaya atarım bütün o makarnaları falan. Şekerde olmaz herhalde o kadar şekeri de atamam ki. off off bilmiyor benim çilem. :50:

Canim tedbirini alirsin onceden yaz geliyor mercimek pirinc guvelenir hep..ama nasil muhafaza edecegiz ben de onu bilmiyorum

:32:
Merabalar..arkadaslar salonumda kucuk koyu kahve yuruyen bocekler cikti..iki gunde bir evimi supurur silerim..yani kirintidan filan gelmedikleri belli..bi arkadsm isiga gelir ve acik cam balkondan girer dedi..ben de sinek ilaci aldm sktim supurdum..sonra bi iki tane daha gordum ve ben cok huylaniyorum napmayilim sizce..inanki balkonu mu bile acamiyorum

bahar böcüğü dür onlar bizde de var :1:

Hamamboceginin orumcegin kenenin bi adi var..bendeki bocegin adi bile yok...demin bi arkadas dedi ama susama benziyor diye aynen oyle :)

evet yaa susam büyüklüğünde valla aynısı demekki bizdekilerin :1:

sonbaharda da olmuştu. alt katlarda oturanların daha çok oluyor.

canım yarısına kadar içtim ondan sonra gördüm.
gerisini tabiki içmedim.
o hayvanı görmeyi bırak düşününce bile kendimden geçiyorum.
kertenkele yılan hamamböceği fare vız gelir bana amma o hayvan öyle böyle değil,çığlık çığlığa kalıyorum kendimden geçiyorum.
hırvatistana gidecem bir aylığına eşimin ailesini ziyarete,bu konuda hipnoz var orda
sanırım hipnoza gidecem,hayatımı zindan ediyor o küçük hayvan.elim ayağım birbirine giriyor belimin kemiği kırılıyor resmen dizlerimin bağı çözülüyor.

Hiç bir böcek karafatmalar ( hamam böcekleri) kadar tipsiz değil bence ayy düşünce bile ürperdim :27:

canım yarısına kadar içtim ondan sonra gördüm.
gerisini tabiki içmedim.
o hayvanı görmeyi bırak düşününce bile kendimden geçiyorum.
kertenkele yılan hamamböceği fare vız gelir bana amma o hayvan öyle böyle değil,çığlık çığlığa kalıyorum kendimden geçiyorum.
hırvatistana gidecem bir aylığına eşimin ailesini ziyarete,bu konuda hipnoz var orda
sanırım hipnoza gidecem,hayatımı zindan ediyor o küçük hayvan.elim ayağım birbirine giriyor belimin kemiği kırılıyor resmen dizlerimin bağı çözülüyor.

Nasıl bir şey şu hipnoz. Türkiyede de var mı? Bilimsel mi? Yoksa hoca gibi bir şey mi? Fayda görürsen buraya da yazar mısın? Ben çocukluğumdan beri bütün böceklerden korkarım. Sineklerden bile korkardım şükür şimdi o kadar ileri düzeyde değil korkum. Ama sinek kelebek ve bana yaklaşmadığı sürece arıdan korkmuyorum. Diğer bütün böcekler hayatımı kabusa çevirdi.Faydasını görürsen Türkiyede de varsa ben de gideyim. Burada tedavi ediliyormuş sözde yavaş yavaş seni böcekle yüzyüze getirecekmiş en son ona dokunmanı isteyecekmiş falan. Korkuyorum zaten nasıl ona dokunabilirim hayatta onu göze alamam. Ama hipnoz iyiymiş bir de baktın sonrasında kurtlara sevgi beslemeye başlıyorsun, evinde besliyorsun onları. :37:

Nasıl bir şey şu hipnoz. Türkiyede de var mı? Bilimsel mi? Yoksa hoca gibi bir şey mi? Fayda görürsen buraya da yazar mısın? Ben çocukluğumdan beri bütün böceklerden korkarım. Sineklerden bile korkardım şükür şimdi o kadar ileri düzeyde değil korkum. Ama sinek kelebek ve bana yaklaşmadığı sürece arıdan korkmuyorum. Diğer bütün böcekler hayatımı kabusa çevirdi.Faydasını görürsen Türkiyede de varsa ben de gideyim. Burada tedavi ediliyormuş sözde yavaş yavaş seni böcekle yüzyüze getirecekmiş en son ona dokunmanı isteyecekmiş falan. Korkuyorum zaten nasıl ona dokunabilirim hayatta onu göze alamam. Ama hipnoz iyiymiş bir de baktın sonrasında kurtlara sevgi beslemeye başlıyorsun, evinde besliyorsun onları. :37:

hayır hoca falan değil
lisanslı,benim arkadaşlarım sigara için gitti,bıraktılar sigarayı fakat 5 ay sonra falan yeniden içmeye başladılar
bende tam bilmiyorum nasıl olacak eğer dokunacaksam falan imkanı yok ya bayılırım yada ölürüm diye düşünüyorum.
eger gidersem sadece hipnoz ise yapıcm ve sonucu aktaracam
fakat dokunacaksam falan aslaa önünden bile geçmem

hayır hoca falan değil
lisanslı,benim arkadaşlarım sigara için gitti,bıraktılar sigarayı fakat 5 ay sonra falan yeniden içmeye başladılar
bende tam bilmiyorum nasıl olacak eğer dokunacaksam falan imkanı yok ya bayılırım yada ölürüm diye düşünüyorum.
eger gidersem sadece hipnoz ise yapıcm ve sonucu aktaracam
fakat dokunacaksam falan aslaa önünden bile geçmem

Tamam o zaman aynı şekilde düşünüyoruz. :) Merakla bekleyecem haberini. Tez git gel. :))

Merabalar..arkadaslar salonumda kucuk koyu kahve yuruyen bocekler cikti..iki gunde bir evimi supurur silerim..yani kirintidan filan gelmedikleri belli..bi arkadsm isiga gelir ve acik cam balkondan girer dedi..ben de sinek ilaci aldm sktim supurdum..sonra bi iki tane daha gordum ve ben cok huylaniyorum napmayilim sizce..inanki balkonu mu bile acamiyorum

Bu durum çok can sıkıcı bende büyük böceklerden ve sürüngenlerden korkmam ama bir örümceği aniden görsem ödüm patlar.Hele hamam böceğini gördüğüm yerde bayılacakmışım gibi oluyorum.

Sıkıntından kurtulman için sana bir kaç önerim var.

*Pencerene tel taktırabilirsin en etkili çözüm bu şu an canım.
*Yerlerini domestos çamaşır suyu ne ile silersen sil böcekler bunlardan kaçmazlar ve bu ağır kimyasal içeren ürünleri sende soluyacaksın yazık ciğerlerine gözlerine çok zararı olur.Bunun yerine içinde RİTHA bitkisinin özü bulunan ürünler kullanabilirsin.Reklam amaçlı olduğundan ürün adı veremiyorum malesef.Özelden yazabilirim istersen.
*Yaz aylarında pirinç,un,bulgur,makarna,nohut,fasulye ve bunun gibi ürünlerde açılmamış paketler bile olsa içinde sıcaklardan dolayı böcekler ve kurtçuklar oluşabilir.Bunun için yazın bu tür gıda maddelerini lazım oldukça büyük marketlerden alabileceğin gibi bunları saklamanın en iyi yolu buzdolabıdır.Unu kullanırken mutlaka elekten geçirmelisin.

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

biuradakiler oldukça tipli. pekte yakışıklı. iri iri. hamam böcekleri. sarı birde. ender görüyorum. ama arkadaşımda iilk görüş ve çığlık. 10 cm boyunda küheylan gibi maşallah. birde uçuyor. uçan sarı hamamböceği. adını bile koydum. brap pittten. brad.
brad bende yok. iyikide yok:27:

Eski evimde bacadan giriyordu o böcekler eve..
Üç kattık, üçümüzde de çıkmıştı...
Ve o da birşey mi?
Kızım 8 aylık falandı tam yürümeye başlıyor...
Ağzına atmıştı bir tanesini :52: :52: :52: :52:
Allah'tan komşum bendeydi hemen yıkadı ağzını falan...
Çok kolay midem bulanmaz aslında, kolay kolay öğürmem...
O gün boğazım çatlamıştı öğürmekten :60: :60: :60: :60:

Bakliyatlarda böceklenmeyi önlemek için ya bez torbada saklıyacaksınız yoksa kavanozların içine birer avuç iri tuz koyacaksınız o zaman böcek gelmez.Sarı olan hamam bceğidir kara olan değil.Bu böcekler gece bulaşık bırakırsanız çöpü açık bırakırsanız gelir birde dışarıdan poşet karton çantalarla da taşınır.Karton gibi şeyleri kağıtları evde fazla bulundurmamak lazım.Çamaşır suyu ile silmek birde her silme suyuna az sirke de koyarsanız faydası olur.

Back