salonum icin fikir...

shadow34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2011
291
4
68
İstanbul
hanimlar salonum cok kahverengi, biraz renk katmak istiyorum.koltuk yastiklarini degistirsem mesala, nasil bir renk yapabilirim sizce.? perde ve halim yeni oldugundan degistirerem sadece koltuklarla oynayarak ve dekoratif urunlerle renk katabilirim...fikirlerinizi bekliyorum.

Eklentiler

• IMAG4131.webp
    IMAG4131.webp
    26 KB · Görüntüleme: 514
Canım koltuk takımların çok güzel zaten değiştirmene gerek yok bence. Ben olsam yastıkları turkuaz yada pudra pembesi renginde alırdım. Etrafa bol bol çiçek koyarak iç açıcı olmasını sağlardım. Birde bence ortaya puf, sehpa tarzında bir şey alırsan çokta güzel olur :D ama kesinlikle beyaz kahverengi krem siyah renklerinden farklı bir şey al. Bir dee koltuk şalları şu sıralar acayip moda onlardan ya alabilir ya da kendinde örebilirsin
cro-afghan.jpg

bence o cicekli yastıklardan kurtulmalısınız göz yoruyor ve salonun tarzıyla olmamıs sanki . ve tabiki halı bence onuda değilmelisiniz düz birsey yada içinde turkuazlı geçişleri olan kahve detaylı nir halı güZel olur gibi geldi ona ıygun yastık ve minder secebilirsiniz ortaya da bir sehpa cok hos olur üzerine cesitli aksesuarlar alabilirsiniz . Kahverengi cok güzeldir ama dogru dengelendiginde ama maalesef bizim geleneksel dekorasyon anlayısımızda kahve genelde bogucu kullanılıyor

halı herseyi daha karmaşık ve boğucu yapmış..

duvardakı tabloyuda indir bence..

dıger kısımlar ıcın arkadaşlar güzel tavsiyeler vermiş şal hariç

birde perde fonlarını toplamadan kullansanız daha modern bir görüntü olur . Tablonuz yaglıboya ise degerlendirin tabi ama baska bir cerceve ile daha güzel olur sanki cok secilmiypr ama gösterişli ahsap bir cerceve cok farklılık katabilir birde biraz daha koltuga yakın asmalısınız tablolar aynalar yada baska duvar aksesuarları göz hizasında olmamalılar

iki koltuk arasında cicek duran yere yani yan sehpa alıp oraya ortamın tarzına uyan ve renk katacak bir abajur koyabilirsiniz yada bir gramafon koyabilirsiniz ama tabi o halı ve yastıklarla olmaz

koltukların yaslanma kısımlarının minderlerinin kılıflarını tek renk beyaz tonlarında bir şey dikseniz daha ferah olur, karışıklık gider.

Koltuğu tamamen aynı kumaştan kaplayabilseydiniz daha iyi olurdu.
Şu an değiştiremem derseniz,sadece küçük kare kırlentleri değiştirebilirsiniz.
Mesela somon rengi veya pudra rengi olabilir.Hazır kılıflardan da bulabilirsiniz.
Köşedeki saksı yerine yüksek küçük bir sehpa koyup üzerine renkli mum veya çerçeve,abajur gibi objelerle renk katabilirsiniz.
Çiçek kalacaksa,ona güzel pastel renkli bir saksı alabilirsiniz.
Duvardaki tabloyu da modern,pastel renkli bir çiçek tablosuyla değiştirseniz odanın havası değişir diye düşünüyorum.

Halı değişmeli daha özgün el halısı görünümlü bir halı olmalı.
Perdeleri kestirip düz tek parça haline getirebilirsiniz iki yana da.Yahut koyu kahve tonlarında tülden fon yaptırabilirsiniz.
Yastık kılıflarını değişmek yerinde olur koltuk şalı yastıklı takımlarda kullanılamaz.Yastıklarınızı iptal etseniz bu sefer oturulamaz.
Tablo yerine farklı duvar aksesuarları kullanabilirsiniz diğer değişimlerle uyumlu tarzda.

Duvar renginide değişmek iyi olur.
Çok kötü değil görünüm olarak ama farklı tarz bir oda olması için masraf edip bayağı değişiklik yapmanız gerekecek

kahveye mor ya da turkuaz gider diye düşünüyorum ...
sorun bence her yerin kahve ama farklı tonlarda oluşu, geçiş yok, keskin çizgilerle ayrılmış
ve evet tablo kötü gerçekten....

ancak odam nasıl desen farklı davranırdık belki...
hani eleştiri istediiin için bu gözle baktm kırılma lütfen...

biraz evvelki yorumumda yazım hatası yapmısım düzeltmel şstedim duvara asılan aksesuarlar aynalar tablolar vs göz hizasında olmalılar ama tabi tablonuz ile ilgili baska sıkıntılarda var yazdığın gibi

Teşekkür ederim yorumlarınız için, evlenirken kahverengi salon asla diyordum ama büyük konuşmuşum... :))
Koltuk modelini beğenmiştim ama kumaşlarında az seçenek vardı, kahverenginin de en iyi tonu buydu. Yataklı olsun, şurası söyle burası böyle olsun derken beklediğimin ddışında birşey oldu... :(( Perdelerimi seviyorum, belki ilerde içindeki storu değiştirebilirim. Aslında bu koltuklara farklı krem açık kahverengi karışımlı bir halı almıştım. Fakat taşınınca düz krem köşe takımı aldım ve o halıyı orda kullanıp, bu halıya buraya aldım. Aldıktan sonra bende çelişkide kaldım çok koyu kaldı kapattı ama çocuk olunca da açık renk çok kirilenir diye bunu seçmiştim.
Şimdi aklımda olan koltukların büyük yastıklarını güzel turkuazlı bir kumaşla kaplatmak, çiçeğin karşı köşesi boş duruyor oraya güzel bir sehpa alıp aksesuarla süsleyeceğim. Çiçeğim kalsın bir canlılık veriyor.Ayrıca duvardaki tablo yağlı boya , eşime çok sevdiği birisinden hediye. Ben de salona çok yakıştıramadım ama kaldırmakta nasip olamadı.
Duvara büyük güzel bir ayna düşünüyorum.
Değişiklikleri yapınca resim ekleyip paylaşarım inşallah...
Koltuklarda kullanabileceğim güzel bir kumaş bulursanız , görürseniz, paylaşırsanız sevinirim.
Eve gidince ilk işim halıların yerini değiştirmek olacak :))

iki koltuk arasında cicek duran yere yani yan sehpa alıp oraya ortamın tarzına uyan ve renk katacak bir abajur koyabilirsiniz yada bir gramafon koyabilirsiniz ama tabi o halı ve yastıklarla olmaz

çiçeğin karşı köşesini aynen öyle yapacağım canım, bir abajur ya da güzel aksesuarlar

Koltuğu tamamen aynı kumaştan kaplayabilseydiniz daha iyi olurdu.
Şu an değiştiremem derseniz,sadece küçük kare kırlentleri değiştirebilirsiniz.
Mesela somon rengi veya pudra rengi olabilir.Hazır kılıflardan da bulabilirsiniz.
Köşedeki saksı yerine yüksek küçük bir sehpa koyup üzerine renkli mum veya çerçeve,abajur gibi objelerle renk katabilirsiniz.
Çiçek kalacaksa,ona güzel pastel renkli bir saksı alabilirsiniz.
Duvardaki tabloyu da modern,pastel renkli bir çiçek tablosuyla değiştirseniz odanın havası değişir diye düşünüyorum.

Aynı renk kumaş olursa çok sade ve gösterişsiz olur diye düşünüyorum, küçük kırlentler ya da büyük yastıkları güzel birkumaşla değiştirmek en iyisi. Diğer önerilerinizi dikkate alacağım teşekkürler.

bence yaglıboya ise değerlendirin ama değişik bir cerceve ile mesela kalın altın varaklı ahsap bir cerceve bu toprak tonlarına cok güzel ısıltı katar tabloya da deger katar ki zaten bana göre el emeği verilip yapılmıs hersey değerlidir yani en güzel kanvas tablo bile olsa bu tablonun yerini alamaz benim gözümde

daha evvel turkuaz dedim ama yeşil de cok güzel olur ama minderler koltugun tonlarında olursa daha güzel olur sanki bu durumda

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 97
  • image.webp
    image.webp
    3,7 KB · Görüntüleme: 94
  • image.webp
    image.webp
    64,7 KB · Görüntüleme: 96
  • image.webp
    image.webp
    59,4 KB · Görüntüleme: 85
  • image.webp
    image.webp
    7,1 KB · Görüntüleme: 130
  • image.webp
    image.webp
    20 KB · Görüntüleme: 102
  • image.webp
    image.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 113
  • image.webp
    image.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 100
  • image.webp
    image.webp
    6,8 KB · Görüntüleme: 83
bu arada yastıkların arka yüzleri aliba koltugun renginde bence bir ters cevirip bakın dediğiniz gibi aynı renk olsa bogmaz aksine cok sakinleşir ortam kırlentlerinizle renk ve hareket katarsanız daha güzel olur bence ama baska tonlarda

bence yaglıboya ise değerlendirin ama değişik bir cerceve ile mesela kalın altın varaklı ahsap bir cerceve bu toprak tonlarına cok güzel ısıltı katar tabloya da deger katar ki zaten bana göre el emeği verilip yapılmıs hersey değerlidir yani en güzel kanvas tablo bile olsa bu tablonun yerini alamaz benim gözümde

daha evvel turkuaz dedim ama yeşil de cok güzel olur ama minderler koltugun tonlarında olursa daha güzel olur sanki bu durumda

bu arada yastıkların arka yüzleri aliba koltugun renginde bence bir ters cevirip bakın dediğiniz gibi aynı renk olsa bogmaz aksine cok sakinleşir ortam kırlentlerinizle renk ve hareket katarsanız daha güzel olur bence ama baska tonlarda

çok teşekkür ederim, önerileriniz için, koltuk yastıklarının arka tarafları da aynı desen. Ama aynı düz kumaşla kaplatmayı ben de düşündüm tekrar, turkuaz tonlarında da küçük yastıklar. Çerçeve aslında gösterişli resimde tam çıkmamış. Şu yastıkları halletmek istiyorum biran önce :)))

cerceve güzel belki ama biraz ince kalmış ve cok yukarı asmışsınız bu sebeplerden kendini göstermiyor tablo.. cerceve kalınlasırsa tabloda haliyle boyut olarak büyür kanepe üstünü daha cok doldurur ve dengeler. Ben koltuklarınızı cok begendim ama o desenlerden kurtulun bencede ..

Halından dolayı yine yastıklarda krem olması lazım bence.Mesela koltuklarda yanyana şu yastıkları düşün:
images
584_buyuk_2_zoom.jpg

Tablo olarak da:
118825549_tn24_0.jpg

Back
X