🥗Salatadan dönenin kaşığı kırılsın 🥗 02.07.2021- 45 günde spor ve diyetle muhteşem değişim

Iyi aksamlar

4 mart perşembe

Sabah
Sirkeli su, 1 tk yag
Kahve

12.00
2 h. Yumurta
1 dil. Peynir
Maydonoz, dereotu, bikac dil. Salatalik

15.30
1 bar kefir
1 avuc kuruyemis

17.45
2 kabaktan sote
1 buyuk bardak baharatli ayran

Su 3 + lt
4-5 kupa detoks cayi

Iyi aksamlar

4 mart perşembe

Sabah
Sirkeli su, 1 tk yag
Kahve

12.00
2 h. Yumurta
1 dil. Peynir
Maydonoz, dereotu, bikac dil. Salatalik

15.30
1 bar kefir
1 avuc kuruyemis

17.45
2 kabaktan sote
1 buyuk bardak baharatli ayran

Su 3 + lt
4-5 kupa detoks cayi
Tam Perşembe menüsü afiyet olsun canım 👌

İyi akşamlar kızlar
Akşam yemeği
2 3 kaşık sebzeli bulgur pilavı
1 tavuk baget

Toplamda 5000 adım + bölgesel hareketler de yaptim..birazdan bi bardak çayla kapanışı yaparım..yarın tartı günü inşallah hepimiz istediğimiz sonuçları alırız..

İyi akşamlar kızlar
Akşam yemeği
2 3 kaşık sebzeli bulgur pilavı
1 tavuk baget

Toplamda 5000 adım + bölgesel hareketler de yaptim..birazdan bi bardak çayla kapanışı yaparım..yarın tartı günü inşallah hepimiz istediğimiz sonuçları alırız..
Afiyet olsun canım 👌

ton baliklari civa konusunda cok "zengin" bir balik turudur. ufak baliklarda az miktarda bulunan civa ton baliklarinda cokca bulunur cunku bu baligin civa'yi vucuttan atacak bir sistemi yoktur. bir ton baligi ufak baliklari yedikce vucudunda civa birikir ve yakalnip konserve haline getirilen ortalama bir ton baliginda bir insan icin oldukca zararli miktarda civa bulunur.

peki civa neden zararlidir? buna cevap bulmak icin japonya'nin minamata kentine gidiyoruz.....

sonraki yillarda olay ortaya cikti. fabrikadan denize atilan maddelerin en zararlisi civaydi. civa gelismemis veya gelismekte olan beyin hucrelerine (ve hatta sinir sisteminin diger bolgelerine de) cok buyuk zararlar veren bir madde. kasabadaki baliklardan ozellikle ton baliginda cok miktarda civa tespit edilmisti. civanin insan vucudundan atilmasi 3 yil surdugu icin buradan ton baligi yiyen bir kadin 3 yil icinde hamile kaliyorsa cocugu zarar goruyordu. yine bir cocugun beyninin gelismesi 20'li yaslara kadar devam ettigi icin cocuk yasta ton baligi yiyenler de zarar goruyordu....
michigan universitesi'nde 1998 ile 2008 arasinda yapilan bir arastirmada denizdeki ton baliklarindaki civa oraninin her yil ortalama %4 arttigi ve ton baliklarinin giderek daha da zehirli bir hal aldigi ortaya cikmis. harvard universite'sinde yapilan bir baska arastirmada da 1989 ile 2009 arasinda ton baliklarindaki civa oraninin %30'luk bir artis gosterdigi ortaya cikmis. dunya giderek kirleniyor ve baliklar da bundan nasibini alan yiyecekler arasinda. genelde bir balik ne kadar kucukse yenilmesi o kadar guvenlidir denir cunku buyuk baliklar kucuk baliklari yiyerek onlarin zehirlerini de biriktirmektedir.

yabanci gazete, dergi ve sitelerde bu konuda bir suru yazi var ama turkce siteleri taradigimda cok az bilgi bulabildim. nedense turkiye'de ton baliginin olasi zararlari konusunda kimse bir sey soylemiyor. dikkatli olmakta fayda var.
😐Makaleden alıntıladım kızlar😐

Y YuKaYu yoldaşımm yarın tartıdan hiç umudum yok. Kendimi şiş hissediyorum valla umarım kaybetmeyiz yarışıı. Sende durumlar ne ?
Kuzum bende bugün çok saçma geçirdim sabah geç uyandım akşama kadar yattım spor yapmadim kaçamak yok hiç ama düzensiz beslendim acayip bı halsizlik yorgunluk vardi bakalım yarina ne çıkacak 🤕🤕

Günaydın kızlar

2 gündür misafirim vardı kahvaltılarım klasikti, akşam yemeklerimde çarşamba günü 1 tabak patlıcan musakka dünde 1 tabak yeşil mercimek yedim, yanında 2yk yoğurt. Çarşamba kaçamak olmadı ancak dün akşam 1 dilim pasta yedim, bugün kaldığım yerden devam.

Güncel kilo :59.7
-500 gram geçen cumaya göre. Yani berbat sonuç

Hiç memnun değilim. Vermeyi bırak kaçamak yapmadığım halde kilo veremiyorum. Bu haftanın tek güzel yanı 6 lı rakamlara veda etmiş olmam.
o yüzden mutluyum. Hoşgeldin 5🤩🤩😍😍

Güncel kilo :59.7
-500 gram geçen cumaya göre. Yani berbat sonuç

Hiç memnun değilim. Vermeyi bırak kaçamak yapmadığım halde kilo veremiyorum. Bu haftanın tek güzel yanı 6 lı rakamlara veda etmiş olmam.
o yüzden mutluyum. Hoşgeldin 5🤩🤩😍😍
Çok güzwl canım.🤩🤩🤩
İdeal kilona yaklaştıktan sonra öyle patır patır dökülmez kilolar.👍

X