- 13 Şubat 2008
- 12.354
- 1.422
-
- Konu Sahibi madamcocomo
miden de cogalır ,büyür ,hastalık yok yapısır bagırsaklara ,herseyı bılıyorum ama engel olamıyorum :çok üzgünüm:
Peki ne kadar sakız çiğniyorsunuz. Yani herkes kadar sakız çiğneyip bitince atamayıp yutuyor musunuz? Yoksa sakız yutmak için sürekli sakız çiğner durumda mısınız?
Yanlış anlamayın, tam ifade edebileyim diye biraz kaba sormuş olabilirim. Şunun için soruyorum, eğer herkes kadar normal düzeyde sakız çiğneyip bunu yutuyorsanız sorun olmaz herhalde. Bildiğim kadarıyla sakız vücuda zararlı birşey değil.
Ama sürekli çiğneyip çiğneyip yutuyorsanız zarar verir mutlaka. Ki bu bir tür bağımlıklık olmuş demektir ya da belki sindirim sisiteminizdeki bir problem nedeniyle böyle bir ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. O yüzden eğer durum bu şekilde ise önce bir sindirim sistemi uzmanına ve eğer fizyolojik bir nedeni yok ise bir psikolog ya da psikyatra danışmalısınız bence.
tek degıl mişim bu konu da sevınsem mı uzülsem mi bilemedim kaydirigubbakcemile3
tesekkurler kızlar yorumlarınız için ,bırakmak lazım ama nasıl CADIARZU
ne zaman sakız cıgnesem yutuyorum ,yanı zaman zaman gıdıp sırf yutmak ıcın sakız cıgnemıslıgım pek yoktur..
sakız cıgnemeyım dıyorum ama bır gun cıgnemesem ıkıncı gun ciğniyorum..
psikologa gıtmeyı düşündüm ama ne bıleyım sonradan da vazgectım.Burada ki Meltem hanım yardımcı olur mu acaba CADIARZU
tesekkurler :)
Navb ,valla mıdende cogalır dedıler ama ne kadar dogru bılmıyorum ,bence dogru degıldır ..
Peki ne kadar sakız çiğniyorsunuz. Yani herkes kadar sakız çiğneyip bitince atamayıp yutuyor musunuz? Yoksa sakız yutmak için sürekli sakız çiğner durumda mısınız?
Yanlış anlamayın, tam ifade edebileyim diye biraz kaba sormuş olabilirim. Şunun için soruyorum, eğer herkes kadar normal düzeyde sakız çiğneyip bunu yutuyorsanız sorun olmaz herhalde. Bildiğim kadarıyla sakız vücuda zararlı birşey değil.
Ama sürekli çiğneyip çiğneyip yutuyorsanız zarar verir mutlaka. Ki bu bir tür bağımlıklık olmuş demektir ya da belki sindirim sisiteminizdeki bir problem nedeniyle böyle bir ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. O yüzden eğer durum bu şekilde ise önce bir sindirim sistemi uzmanına ve eğer fizyolojik bir nedeni yok ise bir psikolog ya da psikyatra danışmalısınız bence.
Navb ,valla mıdende cogalır dedıler ama ne kadar dogru bılmıyorum ,bence dogru degıldır ..[/I]