• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sakinleşmek için yazıyorum...

Merhaba kızlar

O kadar sinirliyim ki anlatamam, direkt buraya yazasım geldi.
3 ocak tarihinde arabamla seyir halindeyken gerizekalının biri aracıyla hızla gelerek aracıma arkadan çarptı. Sonra bir de yandan çarpıp beni savurdu.
Sonra da kaçıp gitti.
sonraki günde başkasının arabasına çarpıp yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.
Yani bu adamçarpa çarpa gidiyormuş trafikte.

bende sadece maddi hasar olduğu için polisler ifademi almadılar.
Savcılığa yönlendirdiler. Plakayı vererek suç duyurusunda bulundum.
10 gün sonra tebligat geldi, "trafiği tehlikeye atmadığı için şüpheli hakkında dava açılmamasına karar verilmiştir" diyor.

Neyse avukata vekalet verdik. Araçta maddi değer kaybı için sigortadan para alacaktık.
Çarpan adamın ifadesini almaya gittim dün
Adam ifadesinde benden hiç bahsetmemiş, sadece ileride çarptığı diğer kadından bahsetmiş.
Bir allahın kulu da beni sormamış adama.
Bu yüzden ifadeyi vermemişler babama.

Anlayacağınız değer kaybımızı da tazmin edemiyoruz.

Grçekten çok sinirliyim.

Buraya da sakinleşmek için yazdım kızlar..
Tüh ya bununla geçmiş olsun. Hepimizin başına gelebilecek şeyler :KK43: kaza olduğu an polis çağırmadınız mı? detaylı şekilde hani tutanağa kaza noktasını olayı ve aracı (plakasıyla) çiziyorsunuz, fotoğrafları çekip ekliyorsunuz polis de tutanağı işleme koyuyor. bu tutanak sizin zaten deliliniz. Yanlış mı biliyorum? Çarpan aracı bulmuşlar, inceleyecekler, sizin tarif ettiğiniz yerlerinde hasarları varsa size çarpan aracın o araç olduğu anlaşılmıyor mu? neden herşey belliyken mağdur oldunuz anlamadım? avukatınızı acilen ama ACİLEN değiştirin. Yaralandığınızı filan bildirseydiniz keşke, o zaman belki daha ilgili davranılırdı. Ben de birkaç sene önce çok kötü bir kaza yaptım, karşı taraftaki bayanla eşit oranda kusurlu olmamıza rağmen, o ve yanındaki bayan yaygara çıkardılar, yan koltuktaki kadın yaralıyım diye bağırdı (hiçbir şeyi yoktu onun tarafında hasar bile yoktu) hastaneye götürme teklifime de üstüme yürüyüp bana saldırmaya çalışarak cevap verdi (inanılmaz illetlerdi ya) polis bile bana; çok kötü denk gelmişsiniz dedi ("malum" kadınlarmış asla kimseyi kınamam Allah esirgesin) çağırdığım polisler bu kazaya biz bakamayız yaralanmalı kaza bu diyip gittiler tam 5 saat bilirkişi bekledik. gelip herşey detaylı incelendi. kimse de kadına hani hiçbir şeyin yok neren yaralı demedi valla.

maddi hasarlı kazada polis gelmiyor artık. taraflar tutanak tutup kendi aralarında hallediyor.
Evet bu böyle de tarafın teki kaçarsa ne oluyor peki? Şu konuya kadar bunu hiç düşünmemiştim. Benim tek başıma tuttuğum tutanağın bir anlamı olmaz ki, ne yapılacak karşı taraf kaçıp giderse?

biraz inceledim yönetmeliği. iki taraf aralarnda anlaşırlarsa polise gerek yok ama çarpıp kaçmalı durumlarda var sanırım. ne bileyim.
madd 152
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/20120321-2.htm
Bizde arkadaşım kaza yapınca polisi aradık eşim de polis o da yanımızdaydı ama gelen polisler maddi zararda biz tutmuyoruz 2 taraf halledecek tutanağı deyip tek yardım olarak boş kaza tutanağı verdiler. İki taraf da kendince olayı anlattı resmi çizdiler sonra da herkes kendi sigortasına gönderdi. Geri ödemeyi aldılar mı artık ne oldu sonrasını bilmiyorum.

Konu sahibine çarpan kişi kaçınca 2. İmzayı kim atacak yani değil mi illa ki farklı biri olmalı.

Benim de geçen plakaya biri vurmuş plaka kırılmış araba park halinde iken şükür ki büyük birşey değildi ama dondum kaldım ya büyük birşey olsa biri vursa kaçsa nasıl ıspat edicem nasıl tutanak tutulacak diye.

Polisin tutanak tutması lazımmış gibime geliyor benim de bir taraf kaçtıysa eğer.. eşime niye sormuyorsam ona da sorayım bir ya. Bilmek lazım ne yapılacağını , konu sahibi nasıl madur olmuş ...,

Çok geçmiş olsun konu sahibi...

Çok teşekkür ederim. Kolay değil geçim. Ne zorluklarla mücadele ediyoruz. Çalış, çabala, kimseye zarar vermeden yaşamaya çalış ve birileri seni hiç suçun yokken zarara soksun. Ki eşim oğlumu da alacaktı yanına. Rabbime şükürler olsun vazgeçti sonradan. Evladıma da bir şey olabilirdi. Ahlakınla yaşamak zor bu ülkede.
Bir de bir arkadaş demiş ki hapse mi girmesini isterdiniz ? Evet... Gayette evet. Eğer biri diğerinin arabasına çarpıp, sonradan durup o insana bir şey oldu mu diye bakmıyorsa evet hapse girmeli!!! Kazalar olur ,adı üstünde kaza. Ama çarpıp kaçmak kaza değildir bana göre, kazayı kasti bir şeye çevirmektir. Acımasızdır öyle biri. Aklım almıyor benim nasıl insan inip bakmaz, geçmiş olsun demez.
Evet ben sordum . Hapse girmesin demedim ki . Merakimdan sordum Kaza olarak anladım ben. Ve tutanak tutmadiklarini adamın şuanda çarpışmayı kabul etmediği şeklinde anladım.
Kendi kazamda adamı şikayetçi değilim demedikçe salmalıklarını
Amca oglunun ölümlü kazasında hiç bir sonuç alamadığımızı belirttim.
Her neyse. Hepimize geçmiş olsun. Dilerim tekrarını yaşamayız. Tüm suçlular hak ettiği cezayı bulur

Back