• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arabamıza vurup kaçan Suriyeli!

Bu işin Suriyelisi iraklisi yok.Türk vatandaşlarda pek sever böyle vurup kaçmayı .Zira başıma geldi ve bir şey yapamadım her bilgisi elimde olmasına rağmen .

Burda sorun arabanıza çarpıp hiç bir şey olmamış gibi gitmeleri yani Suriyeli olup olmaması durumu değiştirmiyor .

Suriye sorunu bambaşka bir sorun orası ayri tabi ki

Plakadan polis karşı tarafın sigorta şirketini bulur. sizde bi dava açarsınız hemen sonuçlanır mı bilmem ama süreç bu olur.. kaskonuz olsa sizin arabyı yaptırırdı elbet ama .. trafik sigortası sadece karşı tarafın hasarını karşılıyor..

Irkcilik degil bu onlar kendilerini boyle tanitarak mesafe olustuyorlar iyi insanlar vardir iclerinde ama azinlik herkes bikmis herkes dertli onlardan bunu herhangi bir avrupa ulkesinde yapabilirlermi acaba elini kollunu sallaya sallaya kendi ulkeleri gibi rahat adamlar

Valla bunu türkler de yapıyor. Birgün markete gidiyodum. Yolda bir araba park halindeki bir arabaya az vurup kaçtı. Ama hasar oldu. Plakayı hemen aldım. Bi kağıda yazıp bu plaka size vurup kaçtı haberiniz olsun dedim. Cama sıkıştırıp bıraktım.

Sonra ne oldu bilmiyorum ama bu vatandaşlık görevimdi. Yaptım.

Arabalariniza kasko yaptirmadan trafige cikmayin. Suriyeli meselesine diyecek bir seyim yok. Ben kimseyle muhatap olmak istemiyorum,kaskosuz direksiyona oturmam.

Bunlar bundan 50 sene sonra falan su toprak zaten bizimdi kurtulus savasında biz kazandık bu sehır zaten bize ait orada bizim milletimiz daha fazla diyip ülkeyi bölmeye çalışacaklar. Bu ne ki. Görün bakın olacak bunlar

Türklerde gayet çarpıp kacabiliyorlar emin olun.
Benim arabama da çarpıp kactı kadının biri,hemde birşey yok birşey yok diyip arabadan dahi inmeyip. Ben kamera kayıtları ile savcılığa suç duyurusunda bulununca,kadının eşi askeriyedeymiş,sicilime işlenir korkusuyla yalvarıp yakarıp koşa koşa gelip tutanak tutup şikayetimi geri almam için gerekeni yaptı.
Bu arada trafik sigortanız karşılar o hasarı diye biliyorum.
Kamera kayıtları var ise oralarda bir araştırın ve savcılığa suç duyurusunda bulunun. Plaka belli olmasa bile çözebiliyorlar bana savcı uğraşırız ama bulunur plaka demişti ki sizde plaka da var. Sonra en kötü trafikte yakalanır bu adam.

İşin ilginç tarafı polisi olay yerine çağırıyoruz gelmiyorlar en az 5 kez aradık savcılığına gidin diyorlar :) bildiğiniz haksız duruma düştük
Poliste mi Suriyeliydi?
Demek ki o ya da bu farketmiyor, ulke maalesef yetkin ellerde degil, duzen yok ve bunun sorumlusu bir bolgenin insani degil.

Bu ırkçılık değil, sistem eleştirisi. Mesele onların bizimle aynı muameleyi görmemesi. Sıradan bir Türk vatandaşı olsa bu kadar rahat ve kolay sıyrılamazdı çünkü. Seve seve (!) cezasını ödetirler adama.

Iyice yerlestiler. Bizim sitede audisi olan var. Ne ara bu kadar calsiti ticarette atildi da aldi etti. .

Gitmezler yerleri iyi halleri iyi. Bu kadar da icimize girmeselerdi olurdu. Onlar yuzunden 9. Ay asisi oldu yavrum ve o zamanlar cektiklerimizi bi biz bi Allah bilir...

Bu ırkçılık değil.
Eğer ülkye normal sayıda yabancı girse ve ülkeye belli bir yararı olsa, kimse bir şey demez. Her ülkede belli oranlarda yabancı girişi çıkışı olur.
Bir ülkenin sosyolojik yapısını bozmak istiyorsanız, kontrol edilmeyen büüyk oranlarda yanabı kültür il eerosyon yaparsınız.
Bizim ülkemize yapılan da bu.

Benim yakının Haramidere istanbul tarafında otturuyor. arada yanına giderim.
İnanın dükkan isimleri arapça çoğu yerde.
Ben kapalı bir kadınım. Açıklara hiç bir lafım yok yanlış anlaşılmasın ama bana bakınca vücudumun hatları genelde belli olmaz. Bana yiyecek gibi bakıyorlar. Türk erkeklerimizin bakışı yetioyrdu, şimdi bir d ebunlar çıktı.
Yakınımın istesine giriyorum, yaşayanalr hep suriyeli. Tamam yaşlıları kadınları çocukları anlarım ama benim yaşımda ve benden genç erkekler etrafta boş boş dolaşıyor ve benim gibi kadınlara sırıtarak bakıp aralarında rapça konuşıyorlar.
Asansöre bindim geçen benle 3 tane genç suriyeli erkek bindi. kendi ülkemde asansörde acayip korktum.
Yakınım da aynı şeyleri yaşıyor.

Biz Mersinde çok yaşadık bu durumu. Hiç uğraşmayın bulamazsınız diyen polis bile gördük. Suriyeliler ayrıcalıklılar bizim ülkemizde. Vergi vermez, ceza almaz, rahat rahat yaşarlar. Hiçbir şey yapamazsınız. Geçmiş olsun gitti giden. Ama dediğim gibi biz çok yaşadık en azından yalnız değilsiniz bilin. Burada bir süre sonra böyle olaylar olduğunda insanlar bir köşede sıkıştırıp şiddete başvurdular. Trafikte baya bir Suriyeli dövdülerde adamlar ondan sonra dayak yeriz korkusuyla normal kullanmaya başladı.

Merhabalar...
Cumartesi günü arabamızı park edip bir yerde yemek yemek istedik. Toplam bu süre zarfı on beş dakika sürdü. Eşimin telefonu çaldı ve arabanıza çarptılar dedi. Gittik arabanın arka kösemi pert olmuş ve çarpan kişi kaçmış!
Kahvehane önünde bulunanlar (Allah razı olsun ) plakayı almışlar. Tanıdığım polis memuru arkadaşlarıma plaka sahibini sordurdum Suriyeli çıktı.
Irkçılık için söylemiyorum kesinlikle ama emniyette bu arabanın sahibinin ne iletişim numarasını bulabildik ne de adını soyadını yalan yanlış bir adres bulduk gittik sorduk adrese 1 ay önce yeni bir Suriyeli taşınmış onunda bu olayla ilgisi yok.
Şimdi sorarım size arkadaşlar eşim araba muayenesi olmadan ya da sigortasını yatırmadan 1 gün bile gezemezden hemen ceza alırken bu araba adı sanı olmadan kimliği belli olmadan muayenesi olmadan nasıl çıkar trafiğe?
Polise başvuru yapıyoruz savcılığa suç duyurusunda bulunun tamam bulunalım da adam müsvettesinin adı bile yok emniyette nasıl ödetelim zararımızı ?
Anlayacağınız aşırı dertliyim park halinde duran arabamızın başına bile böyle şeyler geliyor.
Uyuyamıyorum sıkıntıdan bebek bekliyorum stres yapmak istemiyorum ama maddi hasar büyük.
Beş kuruş bebek ihtiyaçları için kenara koymak istiyorken eşim ağır hasta iken( Behçet hastalığı) stres yapmaması lazımken şu olanlara aklım almıyor.
Şimdi sizce süreci nasıl işletmeliyiz ? Zararımızı karşılatmanın bir yolunu bulabilir miyiz ? Akıl akıldan üstündür lütfen bir fikir verin.
suriyeli turk kurt alman amerikan insani duygularini kaybetmesi yetrli. o. kendi izini kaybetmistr esimde polis. anca. baska sabikadan yakalnirsa bulanabilir allah yardimciniz olsun belki sizi rahatlatmayacak ama klise bir soz var cana gelecegine mala gelsin benle esimin basunada gelmisto araba maf olmustu arabanin icinde de olabilirdk uzulmeyin. derimmm allah buyuktr

Bunun adamın nereli olduğu ile alakası yok. Bizim ülkemizde de böylelerinden bol bol var. İnsan olmak, vicdan sahibi olmakla ilgili. Humanistlik yapmıyorum. Eski sitemde kadının biri defalarca kendi arabasının kapısını benim arabama vurdu, boyası hasar gördü defalarca. Ben başka yere park ediyordum inat gibi gelip yanıma çekiyordu. Biri park alanından çıkarken hem kapımı içeri göçertmiş hem de tamponumu çizmişti ama hiç umursamadan basıp gitmiş. Üstelik sitede dünya kadar kamera var.

Karşı taraf %100 hatalı ama sizde hatalısınız. Biri sizin aracınıza park halindeyken çarpmış. Eşiniz hangi cesaretle muayenesi olmayan araçla dışarı çıktı? Benim arabama geçen sene, sigortası yenilenmemiş, muayenesi yapılmamış araba çarptı. Yalvar yakar, iki ay önce olmuş kazanın tutanağını iki ay sonra tutup servise verdik. Çünkü muayenesiz trafiğe çıkmak suç. Eşiniz de bir arabaya çarpabilirdi veya bir yayaya çarpabilirdi.

Geçmiş olsun tabii ama dikkat edin lütfen. Bu arada plaka birinin üstüne nasıl kayıtlı değil mi, anlamadım.

Merhabalar...
Cumartesi günü arabamızı park edip bir yerde yemek yemek istedik. Toplam bu süre zarfı on beş dakika sürdü. Eşimin telefonu çaldı ve arabanıza çarptılar dedi. Gittik arabanın arka kösemi pert olmuş ve çarpan kişi kaçmış!
Kahvehane önünde bulunanlar (Allah razı olsun ) plakayı almışlar. Tanıdığım polis memuru arkadaşlarıma plaka sahibini sordurdum Suriyeli çıktı.
Irkçılık için söylemiyorum kesinlikle ama emniyette bu arabanın sahibinin ne iletişim numarasını bulabildik ne de adını soyadını yalan yanlış bir adres bulduk gittik sorduk adrese 1 ay önce yeni bir Suriyeli taşınmış onunda bu olayla ilgisi yok.
Şimdi sorarım size arkadaşlar eşim araba muayenesi olmadan ya da sigortasını yatırmadan 1 gün bile gezemezden hemen ceza alırken bu araba adı sanı olmadan kimliği belli olmadan muayenesi olmadan nasıl çıkar trafiğe?
Polise başvuru yapıyoruz savcılığa suç duyurusunda bulunun tamam bulunalım da adam müsvettesinin adı bile yok emniyette nasıl ödetelim zararımızı ?
Anlayacağınız aşırı dertliyim park halinde duran arabamızın başına bile böyle şeyler geliyor.
Uyuyamıyorum sıkıntıdan bebek bekliyorum stres yapmak istemiyorum ama maddi hasar büyük.
Beş kuruş bebek ihtiyaçları için kenara koymak istiyorken eşim ağır hasta iken( Behçet hastalığı) stres yapmaması lazımken şu olanlara aklım almıyor.
Şimdi sizce süreci nasıl işletmeliyiz ? Zararımızı karşılatmanın bir yolunu bulabilir miyiz ? Akıl akıldan üstündür lütfen bir fikir verin.
Oy kullanmaya geldimi hepsinin ismi cismi cikar tabii..
cok gecmis olsun :(

Back