- 14 Ocak 2012
- 11.838
- 73.735
-
- Konu Sahibi Bigjetplane
E sıkıcı olmayın madem hemen de tavır yapıyorsunuz. "İdeal bir beyaz yaka" olmak için korkup çekindiğiniz her aktiviteyi yapın o zaman.Konuma aşina olanlar yorum yapsın o zaman. Zira bu tarz sporlar son zamanlarda özellikle beyaz yakaya hitap ediyor çokça :) Ayrıca sadece ekstrem sporlar değil mesela bisikletten de bahsettim konu başında.
Siz bizsinizbelki biraz mükemmeliyetçilikten de olabilir mi acaba? ben de kendimde bunu yakın zamandır fark ediyorum, eğer bir şeyi çok iyi yapamayacaksam yapmamayı tercih ediyorum. eşim her şeye eli çok yatkın, hünerli biridir o yüzden iyice de köreldim sanırım. örneğin bir koşalım desek 3 kat hızla gider, bowling oynasak kesin fark atar, vs. e nasıl olsa açık ara kaybedeceğim diye kendimi de geliştirmedim böyle sıkıcı oldum herhalde.
bu arada sizi bazen görüyorum, hazır fırsat bulmuşken sorayım hehe, bu bigjetplane şey olan mı, gonna take you for a ride on big jet plane yeah yeah
Maksat eğlenmektir ama bowlingte kaybedeceğimi bilsem oynarım eğlencesi başka mükemmeliyetçi bir yapım vardır üstelikbelki biraz mükemmeliyetçilikten de olabilir mi acaba? ben de kendimde bunu yakın zamandır fark ediyorum, eğer bir şeyi çok iyi yapamayacaksam yapmamayı tercih ediyorum. eşim her şeye eli çok yatkın, hünerli biridir o yüzden iyice de köreldim sanırım. örneğin bir koşalım desek 3 kat hızla gider, bowling oynasak kesin fark atar, vs. e nasıl olsa açık ara kaybedeceğim diye kendimi de geliştirmedim böyle sıkıcı oldum herhalde.
bu arada sizi bazen görüyorum, hazır fırsat bulmuşken sorayım hehe, bu bigjetplane şey olan mı, gonna take you for a ride on big jet plane yeah yeah
Sosyal fobi de olabilir, yeni öğrendiğim bir şeyse beceriksiz bulurum kendimi. Cesaretim yoktur. Bir de parmaklarım sıkışır değil tabi ki olay ama bilmediğim için nasılsa kazanamam deyip zorlamıyorum diyebiliriz. Hareketli, adrenalinli etkinlikleri sevmem bence bu sakinlikle ilgili. Rezil olma korkusu sosyal fobi kaynaklı olabilir.Bu sakinlik değil biraz sosyal fobiye benzettim tabii uzman görüşüne sormanız gerek bunu yani illa ki bir spor dalı size çekici gelmeli ay kayak yaparken düşerim ay bowling oynarken parmaklarım sıkışır rezil olurum yani bunlar sakinlik değil önce bunu bir bilin.
Eşimde aynı sizin gibi evet bana çok sıkıcı geliyor bende lunaparkta en tehlikeli oyuncaklara binen ,yüzme , tırmanma ,uçan balon gibi şeylere bayılan ama hep tek başıma binen tek yapan biriyim ne yazikki ruh eşimi bulamadığım için çok sıkılıyorum karakter meselesiMerhaba kızlar,
Bişey sormak istiyorum. Ben 30 yaş üstüyüm, sakin ve sakinlik seven bir insanım. Öyle emekli gibi düşünmeyin sporumu yaparım, arkadaşlarımla, eşimle çıkar gerekirse sabaha kadar eğlenirim. En fazlası budur.
Ama böyle bana tehlikeli gelen ya da yapamayacağım şeyler söz konusu olunca panik olurum aptal gibi ne yapacağımı bilemem elim ayağıma dolanır. Adrenalin gerektiren aktiviteler sevmem. Bisiklete binmeyi bilirim ama şehirde sürmem çünkü tehlikeli bulurum o yüzden hiç kullanmam. Şu elektrikli scooterları hayatta kullanmam mesela denemedim zaten. Kar tatiline gittiğimizde karda bile tedirgin yürürüm düşüp hem bir yerimi kırarım hem de rezil olurum diye. Kayak denedim dedim ben bunu asla yapamam, bir ders aldım bıraktım. Düşmekten feci korkarım. Sonra çok insanın bunları başarabildiğini görünce canım sıkılıyor. Gözü kara değilim pek böyle konularda. Bakıyorum çevremde de herkeste yavaş yavaş başlayan adrenalin dolu spor, aktivite tutkusu. Eşim de biraz böyledir. Acaba beni sıkıcı buluyor mudur çevremdekiler bilmiyorum.
Özgüvenden mi kaynaklı bilmiyorum ama sevmiyorum işte böyle hareketli, tehlikeli şeyleri. Panik olup fobi oluşturuyorum hemen. Ya da hiç bilmediğim bir şeyi topluluk içinde deneyimleyeceksem de elim ayağıma dolanıyor. Örnek vermek gerekirse seneler önce iş arkadaşlarıyla toplu bowlinge gitmiştik, dedim ben bilmiyorum ama ayak uydururum bir şekilde, ama orda bile ya rezil olursam diye panik yapmış sonra yok ya olmuyor benden diyip yarıda bırakmıştımBenim gibi sakinlikten hoşlananlar azıcık teselli verebilir mi? Kendimi çok korkak hissetmeye başladım
Sosyal fobi de olabilir, yeni öğrendiğim bir şeyse beceriksiz bulurum kendimi. Cesaretim yoktur. Bir de parmaklarım sıkışır değil tabi ki olay ama bilmediğim için nasılsa kazanamam deyip zorlamıyorum diyebiliriz. Hareketli, adrenalinli etkinlikleri sevmem bence bu sakinlikle ilgili. Rezil olma korkusu sosyal fobi kaynaklı olabilir.
Bence alakası yokMerhaba kızlar,
Bişey sormak istiyorum. Ben 30 yaş üstüyüm, sakin ve sakinlik seven bir insanım. Öyle emekli gibi düşünmeyin sporumu yaparım, arkadaşlarımla, eşimle çıkar gerekirse sabaha kadar eğlenirim. En fazlası budur.
Ama böyle bana tehlikeli gelen ya da yapamayacağım şeyler söz konusu olunca panik olurum aptal gibi ne yapacağımı bilemem elim ayağıma dolanır. Adrenalin gerektiren aktiviteler sevmem. Bisiklete binmeyi bilirim ama şehirde sürmem çünkü tehlikeli bulurum o yüzden hiç kullanmam. Şu elektrikli scooterları hayatta kullanmam mesela denemedim zaten. Kar tatiline gittiğimizde karda bile tedirgin yürürüm düşüp hem bir yerimi kırarım hem de rezil olurum diye. Kayak denedim dedim ben bunu asla yapamam, bir ders aldım bıraktım. Düşmekten feci korkarım. Sonra çok insanın bunları başarabildiğini görünce canım sıkılıyor. Gözü kara değilim pek böyle konularda. Bakıyorum çevremde de herkeste yavaş yavaş başlayan adrenalin dolu spor, aktivite tutkusu. Eşim de biraz böyledir. Acaba beni sıkıcı buluyor mudur çevremdekiler bilmiyorum.
Özgüvenden mi kaynaklı bilmiyorum ama sevmiyorum işte böyle hareketli, tehlikeli şeyleri. Panik olup fobi oluşturuyorum hemen. Ya da hiç bilmediğim bir şeyi topluluk içinde deneyimleyeceksem de elim ayağıma dolanıyor. Örnek vermek gerekirse seneler önce iş arkadaşlarıyla toplu bowlinge gitmiştik, dedim ben bilmiyorum ama ayak uydururum bir şekilde, ama orda bile ya rezil olursam diye panik yapmış sonra yok ya olmuyor benden diyip yarıda bırakmıştımBenim gibi sakinlikten hoşlananlar azıcık teselli verebilir mi? Kendimi çok korkak hissetmeye başladım
Keyif alıyorum ama korkularım daha baskın geliyor, hele bir de ilk defa deneyeceksem elim ayağıma dolanır. Ben buyum deyip kabullenmeyi öğrenmem gerekSevmiyorsan sevmiyorsun konu sahibesi zevk almıyorsan yapmazsın olur biter
Ben kayak yaparım, zevk de alırım ama sen dersin ki yüksekten korkarım, yuvarlanmaktan korkarım o zaman geç tabi