Sakallı(kirpi) İpten Mutfak Perdesi Yaptım..

:1shok:Aman Allah'ım sen hem perde yap hemde kariyer:) Bizde buradan bakınalım böyle bön bön:1shok:

Valla hayran hayran baka kaldım yemin ederim yerimseniben

Bende yapıcam banane banane,perdede yapıcam,kariyerde.....

Anlatımını bir daha bir daha okudum,yapımı kolay gibi görünsede uğraştırıcı biraz sanırım..

Ellerine sağlık Uzman'ım,iyi günlerde kullanman dileklerimlea.s.

Yaparsın fazla vakit almıyor bakma ben bebek olduğu için çok uğraştım..Geçen KK dan gece 3 de çıkış yaptım,gittim saat sabaha karşı 5 de bitmişti..(zemini örülü idi ama:jeyyar:)

Ama acaip zevkli arkadaşlar..
Bir de ucuza mal edilip,kendi el emeğinizi eklediniz mi hele bir de arkadaşlarınızdan ellerine sağlık gibi sözleri duydukça kanat takıp havalanıyorsunuz..

Adıvar'ım teşekkürlerŞeniz

şule'm çok komiksin ya
inan çok güldüm
sen bu çalışkanlıkla perdeyi,kariyeri bırak herşeyi yaparsın valla:nazar:
hangi arada derede aldın yaptın,2 çocuk tepende
bi de kk başlı başına bir çocuk zaten senin için
tebrik ediyorum valla

gelelim perde yorumlarıma:1rolleyes:
çok ama çok güzel olmuş
ellerine sağlık
çok değişik bir fikir
ben bu şekilde bir perde görmüştüm bir yerde ama kirpi ipten filan değildi.böyle uzun uzun saçaklar yapılıp asılmıştı.her saçağın rengi farklıydı.uçlarına da dediğin gibi boncuklar takılmıştı
gördüğümde hayran olmuştum
kesinlikle bu da harika duruyor:lepi:
çok orjinal bir çalışma
el emeği olması da daha özel kılıyor tabiyiki
ellerine sağlık
kimbilir belki bir gün yolum oralara düşerse seni ziyarete gelir o güzel mutfağında karşılıklı bir kahve içeriz inşalllahsırnaşık şey
gel bi de öpeyimŞeniz

benim farklı bir sorum olcak .kac cile ip gitti

gerçekten süper olmuş kutluyorum seni canım Şeniz
bende aynı soruyu soracaktım
bu perde için yaklaşık ne kadar ip gitti :sm_confused:
ayrıca içersine başka ip kullandınmı
sadece sakallı ipmi
birde iki sıra tığla deliği
enlemesine değil boylamasına şerit çeklinde kornişin en boyunu tutturmak açısından yapsak nasıl olur :sm_confused:
şimdiden teşekkür ederim a.s.

benim farklı bir sorum olcak .kac cile ip gitti

Canım şu görmüş olduğun boyuta ben bir kilo ip aldım..Çile almadım sardırdım makinaya..Ama bir 300 gr falan arttı..Uzun uzun da tuttum ip boyunu sonra keserken sıkıntıya düşmeyim diye..Dediğim gibi yumak alırsan on adet,makinaya sardırırsan 1000gr sakallı ip kullanmış oluyorsun..Hatta maliyeti de 15 TL tuttu..Korniş düğmelerini ise eski bir perdeden aldım ve yeniden diktim..yerimseniben

şule'm çok komiksin ya
inan çok güldüm
sen bu çalışkanlıkla perdeyi,kariyeri bırak herşeyi yaparsın valla:nazar:
hangi arada derede aldın yaptın,2 çocuk tepende
bi de kk başlı başına bir çocuk zaten senin için
tebrik ediyorum valla

gelelim perde yorumlarıma:1rolleyes:
çok ama çok güzel olmuş
ellerine sağlık
çok değişik bir fikir
ben bu şekilde bir perde görmüştüm bir yerde ama kirpi ipten filan değildi.böyle uzun uzun saçaklar yapılıp asılmıştı.her saçağın rengi farklıydı.uçlarına da dediğin gibi boncuklar takılmıştı
gördüğümde hayran olmuştum
kesinlikle bu da harika duruyor:lepi:
çok orjinal bir çalışma
el emeği olması da daha özel kılıyor tabiyiki
ellerine sağlık
kimbilir belki bir gün yolum oralara düşerse seni ziyarete gelir o güzel mutfağında karşılıklı bir kahve içeriz inşalllahsırnaşık şey
gel bi de öpeyimŞeniz

Mersi efenim..İnş. gelirsin de şöyle denize nazır evimin bakonunda çay yudumlar kısır yeriz..
Evet ipçi de bir bayana rastladım bana normal bildiğimiz ipten yaptığını söyledi ben de şaşırdım..İnternetten baktım gerçekten bildiğimiz normal iptende yapılıyor..Hatta bazı firmalar ip perde diye ürün katologları çıkarmış..Göz atın ben çok beğendim bu yeni perde trendini..

Ayrıca dışardan içeriyi asla göstermiyor..Eşime test ettirdim yok rahat rahat evin içinde salınınız dışardan içerisi görülmüyor..a.s

gerçekten süper olmuş kutluyorum seni canım Şeniz
bende aynı soruyu soracaktım
bu perde için yaklaşık ne kadar ip gitti :sm_confused:
ayrıca içersine başka ip kullandınmı
sadece sakallı ipmi
birde iki sıra tığla deliği
enlemesine değil boylamasına şerit çeklinde kornişin en boyunu tutturmak açısından yapsak nasıl olur :sm_confused:
şimdiden teşekkür ederim a.s.

Sağol arkadaşım..Şeniz

Ne kadar ip gittiğini belirttim yukarda..İki renk kullanacaksanız 500gr birinden 500 gr birinden alınız..
İçine de başka renk kullanmadım tek tip,tek renk ip kullandım..Pembe rengi seçtim çünkü mutfak halım o tonda ve pembe renk bi loşluk verdi..Ben de hafif karanlık ortamlardan hoşlanırım..

Gelelim kornişe takılan yere..Arkadaşım ister tek tığla enlemesine,ister boylamasına istersen tak ipi iki şişe haroşa ör uzunca..Hiç fark etmez..Ben iki sıra yaptım, sen dört parmak yap..Hatta kortonpyer olan arkadaşlarım daha uzun tutabilirler bu kısmı..

Mutfak olduğu için boncuklarla süsleme yapmadım bide alt kısmına falan ağırlık versin istemedim..Malum mutfak da daha çok kirlenecek ve daha sık yıkanacak..yerimseniben

Son düzenleme:
Marifetli arkadaşım benim, perden çok güzel olmuş güle güle kullan canım...a.s.
Altlarına oje sürmek yerine uygun bir boncuk geçirebilirsin
Hem böylece camı açınca rüzgar boncuklar ağırlık yaptığı için dışarıya daha az çeker...
Bu arada onu yıkamak zor olmazmı, makinaya atılınca dolaşır iplikler.
Elde yıkamak lazım dimi...:uhm:
Belki bende yaparım...:utangac:

Çok teşekkürler hayatım..Şeniz
Hee tamam şimdi anladım Sersoy'um..Uç kısımlarına elleşmiyoruz,kendiliğinden kıvır kıvır oluyor..Hatta olmuş bile tatlım..

Ben bu kirpi ipten perdeyi aylardır araştırıyor ve netten bulabildiğim ne kadar örnek varsa pc'me kayıt ediyordum..En sonun da senin perdeyi görünce kollları sıvadım..
Hatta fotolara imzamı da attım:jeyyar:

Peki tamam senin önerin benim için bulunmaz nimet arkadaşım aynen uyguluyorum..

Sırada oğlumun odası ve yatak odam var..Onları iki renkten yapmayı düşünüyorum ama karışık olarak değil..

Yanlar koyu tonda fon olarak,orta sısım açık tonda yapayım diyorum..Ufak incik boncuklarla da(ip rengine uygun) süslerim..Ama fazla cıngıllı işi sevmiyorum:))

Öneri ve güzel düşüncelerin için teşekkürler..

demek fotoların uzerime imzanıda attın... helal olsun be :delphin:

diğer perdeyide merak ettim gözumde canlandırıyorum guzel bişey çıkacak ortaya, hem salona hem mutfağa perde yaptım ama ah ah bir cocuk odamız olmadıki bende yapasaydım :sm_confused: neyse nasip kısmet

ayrıca perdenin yıkanmasını detaylı şekilde anlatmıştım canım.. talimatlara uyarsan ki uyacağına emnim kaydirigubbakcemile3 perdeni bir ömur gule gule kullanırsın Şeniz

talimatname burda :roflol:
http://www.kadinlarkulubu.com/kendi-el-emeklerimiz/217092-perde-yaptim-11.html#post5207982

bayanlar ya çok beceriklisiniz...perde çok tatlı olmuşşşş:nazar:ben gibi beceriksizle rnapcak şimd,,hemen yaptırıcak birilerini bulmalıyım bu perdeyidelikafadulden

diğer perdeyide merak ettim gözumde canlandırıyorum guzel bişey çıkacak ortaya, hem salona hem mutfağa perde yaptım ama ah ah bir cocuk odamız olmadıki bende yapasaydım :sm_confused: neyse nasip kısmet

ayrıca perdenin yıkanmasını detaylı şekilde anlatmıştım canım.. talimatlara uyarsan ki uyacağına emnim kaydirigubbakcemile3 perdeni bir ömur gule gule kullanırsın Şeniz

http://www.kadinlarkulubu.com/kendi-el-emeklerimiz/217092-perde-yaptim-11.html#post5207982

Tamamdır hemen göz atıyorum canım:))

bayanlar ya çok beceriklisiniz...perde çok tatlı olmuşşşş:nazar:ben gibi beceriksizle rnapcak şimd,,hemen yaptırıcak birilerini bulmalıyım bu perdeyidelikafadulden

Çok teşekkür ederim..Şeniz

çok güzel olmuş ellerinize sağlık ..bende kızımın odasına istiyorum ...rengide çok hoş güle güle kullan ...bide sadece uç kısımlarına boncuk takabilirsin sanki aşınmasını önlemek için ...

Marifetli arkadaşım benim, perden çok güzel olmuş güle güle kullan canım...a.s.
Altlarına oje sürmek yerine uygun bir boncuk geçirebilirsin
Hem böylece camı açınca rüzgar boncuklar ağırlık yaptığı için dışarıya daha az çeker...
Bu arada onu yıkamak zor olmazmı, makinaya atılınca dolaşır iplikler.
Elde yıkamak lazım dimi...:uhm:
Belki bende yaparım...:utangac:

Teşekkürler Şimal'im..

Alt kısıma bocuk aklıma geldi ama ağırlık yapar mı diye tereddüt ettim açıkçası bir de dediğim gibi mutfak ya incik boncuk istemedim..

Alt kısımlarına bocuk takmaktan ziyade ben aralara serpiştirecem..Hem de balık misinası ile görünmez olsun diye..yerimseniben

Yıkama konusun da Sersoy'un verdiği linkte ki tekniği kullanacam..Yada bi yastık kılıfından yardım alırım..Sanmıyorum dolaşacağını..

Ama bir yandan da acaba kolalı suda mı bekletsem diyorum..Hani böyle daha tok durması için..:uhm:

ay çok hoşuma gitti kesinlikle yapıcam benimde mutfağım pembe peki bişey soracağım ne kadar ipten oldu merak ettim ama benimkinin eni seninkinden geniş balkon kapısından dolayı

ellerine sağlık cnm çok güzel güle güle kullan

ay çok hoşuma gitti kesinlikle yapıcam benimde mutfağım pembe peki bişey soracağım ne kadar ipten oldu merak ettim ama benimkinin eni seninkinden geniş balkon kapısından dolayı

ellerine sağlık cnm çok güzel güle güle kullan

Canım diğer sayfada belirttim yineleyim tabiki..

Bu gördüğün perdeye 1000 gr sardırdım..Yani yumak olarak on tane oluyor..Ama ipi uzun tuttum sonra kısa kalanlardan müzdarip olmayım diye yani bol kullandım ipi..

Hemen hemen 300 gr falan arttı..

Sen pencerem geniş diyorsun o halde 1000 gr yada karşılığı on yumak yeterli..Kornişe takılan kısmın örgüsüne giden ip de dahil olma üzere..Bu kadar al olmazsa devamını temin edebilirsin yine..yerimseniben

Teşekkür ederim daha güzelini yapacağınızdan kuşkum yok..Şeniz

ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar,arkadaşımda kızının odasına yapmıştı çok cici duruyor,iyi günlerde kullanın

bu nasıl yıkanırki :uhm:

gusel'ciğim Sersoy'un verdiği linkte nasıl yıkandığı var..Ben o şekilde düşünüyorum yada bi yastık kılıfı da olabilir..yerimseniben

ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar,arkadaşımda kızının odasına yapmıştı çok cici duruyor,iyi günlerde kullanın

cok hos olmus uzmancigim :nazar:eline saglik .
gule gule kullan kaydirigubbakcemile5

Teşekkürler arkadaşlar...Şeniz

ya ben kendimi çok salak hissediyorum böle sizin yaptıklarınıızı görünce ne kadar beceriklisiniz yaaaaaa:1shok::1shok:

çok şık duruyor bende oturma odama yapmıştım,koltuklarım ve halım mavi ,ipide mavi aldım herkes çok beğeniyor.arkadaşlara tavsiye ederim.

acaba uçlarında boncuk gibi birşey koyulsa...hani ağırlık yapsın,düz dürsun,kabarmasın diye...nasıl olur.Rüzgar falan estiğinde uçuşmasınlar

Back
X