Örgü Sakal İpten Yatak Örtüsü

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

Anuska

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
6.212
78
57
Uzun süre aramama rağmen kızım için bir türlü uygun bir yatak örtüsü bulamadım.
İş başa düştü diyerek aldım ipimi ve başladım örmeye. Ortaya da bu çıktı işte. Umarım beğenirsiniz...

img2813ag1.jpg

çoook güzel olmuş eline sağlık
sakal ipin içine başka ip kattınmı canım birde altına polar falan diktinmi
çok hoşuma gitti

anuşkacım valla ne diyeceğimi bilemedim çok şık görünüyor , kaç günde ördün, ne kadar ip gitti yazarmısın bayıldım ... resmi böyle canlısı nasıldır kim bilir cıvıl cıvıl olmuş ellerine sağlık a.s.

eline koluna sağlık harika olmuş. Kaç günde bittiğini bende merak ettim doğrusu :)

kaç kilo ip gitti acaba bir de haroşomu örülüyor öğrenmek isterim ve kaç günde bitti.çok güzel olmuş..güle güle kullanın

çoook güzel olmuş eline sağlık
sakal ipin içine başka ip kattınmı canım birde altına polar falan diktinmi
çok hoşuma gitti

Sakallı ipin içine ucuz yünlerden karıştırdım canım. Aslında altına astar geçirecektim. Ama esnekliğini kaybetmesin diye vazgeçtim. Sağından solundan çekiştirince yatağı çok güzel kaplıyor.

anuşkacım valla ne diyeceğimi bilemedim çok şık görünüyor , kaç günde ördün, ne kadar ip gitti yazarmısın bayıldım ... resmi böyle canlısı nasıldır kim bilir cıvıl cıvıl olmuş ellerine sağlık a.s.

Sağolasın canım. Azmettim ve tam 11 günde ördüm. Günde ortalama 4 parça falan ördüm. (40 ilmeğe 40 sıra 25 parça)

17 krem ve 8 eflatun parçadan oluşuyor.

Parçaları bir yandan ördüm, bir yandan da lego gibi oynadım onlarla. Yatağın üzerinde onlarca değişik şekil oluşturdum ve sonunda bunda karar kıldım.

Yaklaşık 5 kg ip gitti. İçine karıştırdığım yün dahil tabii.Şeniz

eline koluna sağlık harika olmuş. Kaç günde bittiğini bende merak ettim doğrusu :)

11 günde bitirdim ama ben de bittim. Kolumun ağrısından uyuyamadım bir süre. Siz siz olun acele etmeyin.

kaç kilo ip gitti acaba bir de haroşomu örülüyor öğrenmek isterim ve kaç günde bitti.çok güzel olmuş..güle güle kullanın

5 kg ip harcadım. Normal düz örgü örülüyor. Ben 8 numara şişle ördüm ama 9'u bile kaldıracakmış aslında.

çok güzel olmuş ellerine sağlık bnmde aklımda
kendi yatak odama
tam bir takım örmek var.Ben yeni doğan yeğenime bebek battaniyesi örmüştüm çok güzel oldu herkez çok beğeniyo bide paspaslar ördüm
gerçekten bu ip bi harika düz bir örgüyle ve hayal gücünle harikalar çıkarabiliyosun ortaya mesela senin ,harikan, iyi günlerde kullansın.

gerçekten çok şrin görünüyor, sakallı iple yapılan işler zaten çok cici oluyor.

Ay bayıldım çok güzel olmuşş..elinize kolunuza saglık...
parçaları nasıl birleştirdiniz peki...
bide bu sakal ip heryerde bulunurmu çeşiti vs. varmı...
içine karıştırıdıgınız ip nasıl...
yataga örttügünüzde sarkma falan yapıyormu...
çok soru sordum.:eek:klava:...kusura bakmayın...a.s.

kaç paraya mal oldu canım bnd e banyo takıımı ordum

Ay bayıldım çok güzel olmuşş..elinize kolunuza saglık...
parçaları nasıl birleştirdiniz peki...
bide bu sakal ip heryerde bulunurmu çeşiti vs. varmı...
içine karıştırıdıgınız ip nasıl...
yataga örttügünüzde sarkma falan yapıyormu...
çok soru sordum.:eek:klava:...kusura bakmayın...a.s.

50 YTL civarında bir para harcadım. Örünce ucuz olmuyor yani.
Parçalar 40 ilmeğe 40 sıra. Toplam 25 parça ördüm ve elimde dikerek birleştirdim.
Sakal ip her yüncüde bulunuyor sanırım.
İçine ucuz yün karıştırdım.
Yatağa örttüğümde astarsız olduğu için sarkma yapıyor. Ama ben bundan memnunum çünkü olduğundan büyük görünüyor ve yere kadar uzayabiliyor.

tek kısılık yataga guzel olmur cıftede guzle olur ama onu ormeye sabır ıster
pekde ucuz sayılmaz verılen emegıde dusununce ama el emegı goz nuru baska

tek kısılık yataga guzel olmur cıftede guzle olur ama onu ormeye sabır ıster
pekde ucuz sayılmaz verılen emegıde dusununce ama el emegı goz nuru baska

Canım, bir sıra fazla örsem benim yatağıma da olacaktı. Ama dediğin gibi fiyat olarak değmeyebilir. 50 YTL'ye çok güzel yatak örtüleri satılıyor.

çok güsel olmuş ellerinize sağlık.
bende sakallı ipten mutfağıma paspas örmek istiyorum ama ufak değil tabi.dikdörtgen şeklinde kırmızı istiyorum.sakallı ipten 2 kat mı yapıp mı örsem yoksa arasına kırmızı ipmi karıştırsam.siz yapmışsınız size sorayım dedim.harıka duruyor yatak örtünüz...
kızınız kıymetinizi bilsin.öptüm sizi saygılarrra.s.

çok güsel olmuş ellerinize sağlık.
bende sakallı ipten mutfağıma paspas örmek istiyorum ama ufak değil tabi.dikdörtgen şeklinde kırmızı istiyorum.sakallı ipten 2 kat mı yapıp mı örsem yoksa arasına kırmızı ipmi karıştırsam.siz yapmışsınız size sorayım dedim.harıka duruyor yatak örtünüz...
kızınız kıymetinizi bilsin.öptüm sizi saygılarrra.s.

Sakal ipe, kendi renginde başka ip karıştır. Hem kalınlaşır hem de sarkma yapmaz. Eğer iki kat yaparsan çok pahallıya malolur.
Ne örersen ör, mutlaka parça parça ör. Kare veya dikdörtgen şeklinde parçalar örerek daha sonra birleştir. Bütün örersen çok ağır olur, kolların dayanmaz.
Kolay gelsin.

Sakallı ipten paspas falan görmüştüm de, yatak örtüsü denk gelmemiştim , çok güzel olmuş..

Battaniye de yapılabilir aslında çocuklara...CADIARZU

çok şeker olmuş güle güle kullansın kızın
ama bunu örmek baya bi vakit ister
bende bu ipten kendime bi hırka yapayım demişdim önü ve arkası bitti ama kolları kaldı öylece 2 yıldır duruyor :))

Sakallı ipten paspas falan görmüştüm de, yatak örtüsü denk gelmemiştim , çok güzel olmuş..

Battaniye de yapılabilir aslında çocuklara...CADIARZU

Teşekkür ederim, beğendiğine sevindim canım.:1hug:
Battaniye de örülebilir; ama çok kötü kaşındırıyor ve çok ağır. Sanırım kimse onun altında kalmak istemez...delikafadulden

X