Şaka gibi bir gün!

İnan elini tutmaya caliyordum zaten olanlari az cok kestirdigim için nekadar tutmaya calissamda engel olamadım o örtünün cikmasina
Ben sizi anlıyorum, tahmin ediyorum az çok.
Üzülmeyin ne kadar ilgili bir anne olduğunuz burdan bie anlaşılıyor.💞

İnan elini tutmaya caliyordum zaten olanlari az cok kestirdigim için nekadar tutmaya calissamda engel olamadım o örtünün cikmasina
Neyse ki iyi insanlar var insan başına gelmeden anlamıyor bazı şeyleri.empati yapmakta her insanda yok maalesef.uzuntunuzu çok iyi anlıyorum bir uyeninde dediği gibi bu ilk değil son da olmayacak böyle şeyler yasicaksiniz.bizim insanımız çok acımasız.ama siz çok güçlü bir annesiniz çocuğunuz çok şanslı🌸🌼💜❤️

Zaten nedense boyle insanlar doner dolasir bizim gibi anneleri bulur. Birkeresinde oglum daha 3yaslarinda disari arabasinda otobuste bir alman kadinin beyaz etegini ayakkabisiyla camur etmisti Allahhh kiyamet koptu tabi. Anlamiyorda insanliktan ozur diledim kac kere ha o ogluma degilde bana bagirmisti terbiye veremiyorsunuz türkler iste ne olcak diye ki bnm oglumda otizmli ama anlatamadim. Boyle insanlar var malesef ve gelir inan bizi bulur. Evet kadin o an sinirlenmis olabilir ama Pardon hakaret edemez. Biliyorum insan üzülüyor neden ben diyor ama gececek sabir sabir sabir

İnşallah kuzum 🌷 zaten bi sure sonra kendi kalkti baskasina yer verdi kendi yasitinda birine. Teyze fazla huysuzdu 😬😂
İnan fazlasıyla hak etmiş yaşadıklarını özel eğitim sınıfı olan, her sınıfta en az bir kaynaştırma çocuk olan bir okulda görev yapıyorum hiç bir gün hiç birinden zarar görmedim hissiyatlarının kuvvetli olduğuna inanıyorum

Üzüldüm gerçekten, en azından özel bir çocuk olduğunu söylediğinde tavrına devam etmemiş. Ben genelde ne derdi var acaba diye soran, anneye ve çocuğa destek olanlardanım. Bebek susmuyorsa türlü maymunluklar yaparak dikkat çekmeye çalışan palyaçoluk yapan ablalardanım, çantamda varsa bir şeyler çocukların eline tutuşturanlardanım. Kaba saba olmak çözüm getirmez, agresyonun şiddetini artırmaya gerek yok.
Tek kelimeyle harikasın arkadaşım🍀🍀.. Forumdaki cevapların ne kadar asil olduğunu gösteriyor.. Söz konusu çocuk olunca empati şart👌

Merak ediyorum başka ülkelerde de toplu taşımada çocuk oturuyorsa önüne gelip dik dik bakan büyükler varmı dır diye yoksa sadece bizim ülkemize has bi özellik mi ?

Dunyanin her yerini gezmedim ve
Konu sahibinin cocugu için demiyorum ama toplu ortamda bagirip cagiran cocuklara Turkiyedeki insanlar daha anlayişli. Mesela en son animi anlatayim yurtdisinda trendeydik ve tren hareket halinde degildi kucuk 6-7 yaşlarinda cocuklar da saga sola koşup gurultuyle bagiriyorlardi ve yolcunun biri direkt onlara biraz kizip oradan uzaklaştirdi. Bu Turkiyede olsa onlar daha cocuk diye kiyamet kopmuştu dedim içimden. 😬

Bu arada bagiran cocuklar da Turk cocuguydu. 😂

İnsani tepki insanca yapılır!
Ya altı üstü küçücük bir çocuk 4-5 yaşlarında. Karşıdaki koca insanın ne kadar canını acitmis olabilir! Çok sinirlendim ya. Küçücük çocuğa bile merhametsiz insanlar. Ne oldu yani ne kadar canı yanmış olabilir. Cocuk nasıl korktu Allah bilir o kadının tepkisine. Sevgisiz insanlar bunlar

İnan fazlasıyla hak etmiş yaşadıklarını özel eğitim sınıfı olan, her sınıfta en az bir kaynaştırma çocuk olan bir okulda görev yapıyorum hiç bir gün hiç birinden zarar görmedim hissiyatlarının kuvvetli olduğuna inanıyorum
Kesinlikle.ya zaten benim oglanda durduk yere asla kimseye zarar vermez birsey olmustur canina sıkıcak.otizm olmasina ragmen hayvanlara bile meraba nasilsinn diyen elindeki lokmayı hayvanlara uzatan insanlarla sohbet etmeye calisan bi çocuk

İnsani tepki insanca yapılır!
Ya altı üstü küçücük bir çocuk 4-5 yaşlarında. Karşıdaki koca insanın ne kadar canını acitmis olabilir! Çok sinirlendim ya. Küçücük çocuğa bile merhametsiz insanlar. Ne oldu yani ne kadar canı yanmış olabilir. Cocuk nasıl korktu Allah bilir o kadının tepkisine. Sevgisiz insanlar bunlar
Anali ogullu sok gecirdik ucundan 🙃🌷

Zaten nedense boyle insanlar doner dolasir bizim gibi anneleri bulur. Birkeresinde oglum daha 3yaslarinda disari arabasinda otobuste bir alman kadinin beyaz etegini ayakkabisiyla camur etmisti Allahhh kiyamet koptu tabi. Anlamiyorda insanliktan ozur diledim kac kere ha o ogluma degilde bana bagirmisti terbiye veremiyorsunuz türkler iste ne olcak diye ki bnm oglumda otizmli ama anlatamadim. Boyle insanlar var malesef ve gelir inan bizi bulur. Evet kadin o an sinirlenmis olabilir ama Pardon hakaret edemez. Biliyorum insan üzülüyor neden ben diyor ama gececek sabir sabir sabir
Ya işte bak burda da sanki ne olacak yani alt tarafı kıyafetine çamur gelmiş. Afedersiniz ama yani mıçmadı ya kıyafetine. Ne vardı o kadar bagıracak.. Yazık insan biraz karşıdaki çocuğu düşünür 😔

Beni en iyi sen anlarsın canim. Bende bu olayı yasadigimda kurum arkadasimi (onunda oglu otizmli) onunla paylaştım.birbirimize teselli verip durduk oda ayni seyler yaşıyor. Dedigin gibi gelip bizi buluyorlar. Gecer insallah ya ❤️🙏

Bazı yorumlara çok şaşırıyorum. Bir çocuk saçınızı baş örtünüzü çekiştirdiğinde bir zahmet çemkirmeyin. Kırıcı veya sert olmadan güzelce uyarılabilir çocuk.
Konu sahibi, siz de bir daha kimseye yer vermeyin. 50 60 yaşındaki insanlar, eğer bir sağlık problemleri yoksa ayakta da yolculuk yapabilir. Sizjn önceliğiniz yavrunuz.

Çocuğa hakaret eden kadının yaptığı terbiyesizlik. Bahanesi, savunulacak bir tarafı olduğunu sanmıyorum. Hiçbir şekilde küçük bir çocuk öyle azarlanmaz. Zaten annesi yanındaymış, annesiyle muhattap olması gerekirdi. Özel bir durum olmasa bile böyle davranmaması gerekirdi. Çocuk hiçbir şekilde öyle azarlanmamalı.

Bu teyze gibi saygısız insanlar anca güçleri yeteni azarlayabiliyorlar. Belki çocuğun yanında annesi değil de babası olsa böyle tepki vermeyecekti.
Aynısı gecti aklımdan bugün. Babasiyla beraber hastaneye gitseydik bu tepki olmazdi.

Bazı yorumlara çok şaşırıyorum. Bir çocuk saçınızı baş örtünüzü çekiştirdiğinde bir zahmet çemkirmeyin. Kırıcı veya sert olmadan güzelce uyarılabilir çocuk.
Konu sahibi, siz de bir daha kimseye yer vermeyin. 50 60 yaşındaki insanlar, eğer bir sağlık problemleri yoksa ayakta da yolculuk yapabilir. Sizjn önceliğiniz yavrunuz.
Kurum arkadasimda dedi aynisini .ben genelde teklide oturuyorum yer olmayinca ikilide oturdum. Yaşida olunca ayakta kalmasin diye yer verdim olanlar oldu

Teyzede kendince haklı. 8-9 yaşlarındaki çocuk başörtüye asılınca tepki vericektir tabi sinirle .siz de haklısınız .inş arabanız yoksa bir araba sahibi olursunuz da rahat rahat götürürsünüz çocugunuzu bu toplu taşımaya muhtaç olmadan 🤲

Teyzede kendince haklı. 8-9 yaşlarındaki çocuk başörtüye asılınca tepki vericektir tabi sinirle .siz de haklısınız .inş arabanız yoksa bir araba sahibi olursunuz da rahat rahat götürürsünüz çocugunuzu bu toplu taşımaya muhtaç olmadan 🤲
Oglum aralikta 5 giricek.teyze hakaret etmeden soyleseydi sorun olmazdi.hakaret etmesi herşeyi bitirdi zaten.hep önceliğim evim olmasiydi simdi ise araç

Öncelikle iyi aksamlar hanımlar🌷
Aslında konu açmicaktim ama şu yazdiklarim birine bile ulaşırsa ne mutlu bana derim.

Oğlumla otobüsle hastaneye gidiyorduk oğlum herzamanki gibi kucakta değil koltuğa oturmak istiyordu. Gideceğimiz hastanede bayaa uzak, bende can atmiyorum 30 kilo çocuğu o yol boyunca dizlerime kramplar gire gire o yolu çekmeyi. Ama gönlümde el vermez biri ayakta beklerken cocukla beraber öylece oturmayi. Hâlbuki o koltuklarda bizim onceligimiz var.
55 60 yaşlarında bi kadın geldi ayaktaydi bende oğlani almaya calistim kucağa benim oglan cinnet geçiriyo kucakta oturmak istemiyor. Oturucam oturucammm diyee cigliklar atıyor. Öyle böyle aldım çocuğu kadin oturdugu gibi benim oğlan başörtüsünü çekti. Ben özür dilemeye kalmadan ogluma bagirmaya basladi (delimisin ne terbiyesiz cocuksun) bana dönüp sen bununla nasil disari çıkıyorsun insanlara saldiriyor. Bende patlama yasadim maalesef o laflari duyunca.bende ona kızdım (nasil konusuyosun teyze kucucuk cocuk bu hangi hakla oğluma bunlari söylersin belki özel durumu var cocugumun ) dedim.. özel durumu varsa o ayrii dedi

İyide ben oglumun alninami yaziyim ozel durumu var diye ben her özel cocuk dedigimde zaten canim aciyor.herşeyi geçtim bu çocuk ozel bi cocuk olmasa bile adi üstünde çocuk. Kocaman insan nasil cocukla bu sekil konusur. Modum düştü baya aglamamak icinde zor tuttum yani kendimi (bilmeyenler için oğlum otizm)

Hastane gelişinde oğlan otobus camında araba gördü ve inmek icin çığlık atti tabi herkes bize bakiyor.ben bi yandan sessiz sessiz sevdigi sarkilari söylüyorum dikkati dağılsın unutsun diye. Yine tam o yaşlarda bi teyze geldi "oglumun yanagini sıktı ne tatlı birseysin sen neden bağırıyosun hmm cok guzel bi cocuksun anne üzülür bagirirsan ne istiyosun soyle bakayim oğlum" diye konustu benim cocukla benim cocukta teyzeyle konuşmaya caliyor güzel güzel. Medeni insanin hali cok baska oluyor. İkisi ayni yaslarda ama aralarindaki farki goruyormusunuz ??

Lütfen biraz anlayiş lütfen 🙏 şu yazdigim birine bile ulasirsa cok mutlu olurum ❤️ teşekkür ederim okuduğunuz için
Toplu taşıma kullandığınızda başkasına yer vermek için çocuğu kucağınıza almak zorunda değilsiniz.Çocuğu boş yere huzursuz etmek, konforsuz bir seyahat dışında bir işe yaramaz.
Uzun mesafelerde çocukla hiç toplu taşıma kullanmadım.Kısa mesafede bile koltuğun ücretini öder yer isteyenede vermem

Toplu taşıma kullandığınızda başkasına yer vermek için çocuğu kucağınıza almak zorunda değilsiniz.Çocuğu boş yere huzursuz etmek, konforsuz bir seyahat dışında bir işe yaramaz.
Uzun mesafelerde çocukla hiç toplu taşıma kullanmadım.Kısa mesafede bile koltuğun ücretini öder yer isteyenede vermem
Mevzu ücret değil.zaten o iki koltuklar bize hak olaram tanınmış biz ucret odemiyoruz oğlumun ve benim refakatçi kartim var o iki karti basip geçiyorum ücret ödemiyorum yani. Taksi için o yol cokkk cookm uzak olduğu için baya yazardi oyuzden taksiye binmedik. Aracimiz da yok maalesef.ev istiyodum şimdi tek derdim ehliyetimj alip bi araç sahibi olabilmek cekilicek cile değil bu çünkü. ben içim rahat etmeyeceği için bi insan ayaktayken kendi konforumu ve oglumun konforunu bozdum. Bozmamam gerekmis

Kadının haklılığı çocuğa ve size hakaret etmesiyle son bulmuş. Çocuğunuz kadının kendisine karşı olan olumsuz tavrını hissettiği için saçını başını çekmiştir. Nerden mi biliyorum. Benim çocuğumda beş yaşında ve oda özel bir çocuk. Kimin kendisine karşı dürüst, samimi; kimin sahtekar riyakar olduğunu hissediyor ve ona göre tavrını koyuyor.

Back
X