- 7 Ağustos 2017
- 9.951
- 37.257
- 548
- 29
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
İyiki varsinizUmarım o tür insanlarla yolunuz bir daha asla kesişmez.
Yazınız bana ulaştı, daha anlayışlı olmaya çalışacak bir kişi daha kazandınız.
Siz bu dünya için fazla güzel bir annesiniz
Aynen öyle öğrenci çocuk okuldan evine dönüyor yorgunluktan gozleri kapanmak uzere olan çocuğu durterek kaldiriyorlarO koltuklar yetişkinlerden önce çocukların olmalı ama kültürümüzde belli bir yaşın altı insan olarak kabul edilmediği için teklif dahi edilemez bu.
İnsani bir tepki değil bu cirilla bagira bağıra herkesin icinde bizi rezil etti. Hizini alamayip 'bunu nasıl cikiyosun insanlara saldiriyor die bagirdi. Ben oglumu hastaneye bile goturemicekmiyim. Cocuguma hakeret etti.ve cani yanacak kadar bisi yapmadı oğlum. ben boylelerine insanliktan nasibini almamislar diyorum siz isteginizi diyebilirsiniz
Yan koltuk derken cam tarafimi? Genelde biz teklide oturuyorduk oglumun huyunu bildigim icin ikili koltuklara oturmuyorduk. Bugun malesef tekliler doluyduKadının yaptığı hoş değil, çocuğa öyle tepki verilmez. Lütfen söyleyeceğimi yanlış anlamayın minnacık bir önerim olacak. Benim çocuğum da aşırı hareketli bir çocuk olduğundan yolculuk yaparken yandaki koltuğu da alıyorum. Acaba öyle bir şey yapsanız? Kimseyi oturtmak durumunda kalmıyorsun öyle olunca.
Öncelikle iyi aksamlar hanımlar
Aslında konu açmicaktim ama şu yazdiklarim birine bile ulaşırsa ne mutlu bana derim.
Oğlumla otobüsle hastaneye gidiyorduk oğlum herzamanki gibi kucakta değil koltuğa oturmak istiyordu. Gideceğimiz hastanede bayaa uzak, bende can atmiyorum 30 kilo çocuğu o yol boyunca dizlerime kramplar gire gire o yolu çekmeyi. Ama gönlümde el vermez biri ayakta beklerken cocukla beraber öylece oturmayi. Hâlbuki o koltuklarda bizim onceligimiz var.
55 60 yaşlarında bi kadın geldi ayaktaydi bende oğlani almaya calistim kucağa benim oglan cinnet geçiriyo kucakta oturmak istemiyor. Oturucam oturucammm diyee cigliklar atıyor. Öyle böyle aldım çocuğu kadin oturdugu gibi benim oğlan başörtüsünü çekti. Ben özür dilemeye kalmadan ogluma bagirmaya basladi (delimisin ne terbiyesiz cocuksun) bana dönüp sen bununla nasil disari çıkıyorsun insanlara saldiriyor. Bende patlama yasadim maalesef o laflari duyunca.bende ona kızdım (nasil konusuyosun teyze kucucuk cocuk bu hangi hakla oğluma bunlari söylersin belki özel durumu var cocugumun ) dedim.. özel durumu varsa o ayrii dedi
İyide ben oglumun alninami yaziyim ozel durumu var diye ben her özel cocuk dedigimde zaten canim aciyor.herşeyi geçtim bu çocuk ozel bi cocuk olmasa bile adi üstünde çocuk. Kocaman insan nasil cocukla bu sekil konusur. Modum düştü baya aglamamak icinde zor tuttum yani kendimi (bilmeyenler için oğlum otizm)
Hastane gelişinde oğlan otobus camında araba gördü ve inmek icin çığlık atti tabi herkes bize bakiyor.ben bi yandan sessiz sessiz sevdigi sarkilari söylüyorum dikkati dağılsın unutsun diye. Yine tam o yaşlarda bi teyze geldi "oglumun yanagini sıktı ne tatlı birseysin sen neden bağırıyosun hmm cok guzel bi cocuksun anne üzülür bagirirsan ne istiyosun soyle bakayim oğlum" diye konustu benim cocukla benim cocukta teyzeyle konuşmaya caliyor güzel güzel. Medeni insanin hali cok baska oluyor. İkisi ayni yaslarda ama aralarindaki farki goruyormusunuz ??
Lütfen biraz anlayiş lütfenşu yazdigim birine bile ulasirsa cok mutlu olurum teşekkür ederim okuduğunuz için
İnsanlar,çocuklara ve hayvanlara davranırken öyle güzel ortaya çıkarıyor ki karakterlerini,sen hiç üzülme canım,her zaman söylediğim gibi çok iyi ve çok fedâkâr bir annesin.Böyle insanlarla hep karşılaşacaksın ne yazık kiİnsani bir tepki değil bu cirilla bagira bağıra herkesin icinde bizi rezil etti. Hizini alamayip 'bunu nasıl cikiyosun insanlara saldiriyor die bagirdi. Ben oglumu hastaneye bile goturemicekmiyim. Cocuguma hakeret etti.ve cani yanacak kadar bisi yapmadı oğlum. ben boylelerine insanliktan nasibini almamislar diyorum siz isteginizi diyebilirsiniz
BelkideOglunuz ne yapsa adi ustunde cocuk, bence ozel durumu olan konudaki teyze.
Bir cocuk nekadar cani acitabilir diye düşünüyorumKadinin caninin yanip yanmadigina emin misiniz ki cocuk örtüyü çekerken belki saçida eline gelip yolmuş olabilir. Ben yorumlarken muhtemelen kadinin saci başi da yolunmuş olabilir diye düşünüyorum.
Canı tatli biri de değilim ama insanlarin çoğu canı yandiginda agresifleşir.
Tabi ki herkes nereden bakmak isterse oradan bakacak, cunku sizin de yapabileceginiz bir şey yokmuş o durumda, bilseniz izin vermezdiniz ama olmuş işte.
Gecmiş olsun.
Bir cocuk nekadar cani acitabilir diye düşünüyorumoglumun cok sillesini yedim acimadi . Teşekkürler
Evet canım. Doğrudur, tabii ki sen daha iyi bilirsin çocuğunu. Benim çok fazla toplu taşıma tecrübem olmadı küçük bir yerde yaşadığımız için ama şehir içi minibüslerde bile iki kişilik ödüyorum yer isteyene de söylüyorum bu koltuk çocuğun diye.Yan koltuk derken cam tarafimi? Genelde biz teklide oturuyorduk oglumun huyunu bildigim icin ikili koltuklara oturmuyorduk. Bugun malesef tekliler doluydu
ŞükürKuzum seni çok iyi anlıyorumama kuzu eşarplı teyzenin başörtüsüne asılınca kadın korkmuş ve şaşırmıştır da (ağzından çıkanları haklı görmüyorum tabi ki) . Bahsettiğin kadarıyla oğlunun 30 kg olması demek oğlunun güçlü kuvvetli aslında 7/8 yaş gelişiminde bir çocuk olduğu anlamına geliyor... Bence senin oğlunun farklı gelişen bir çocuk olduğu dışarıdan ilk bakışta da anlaşılmıyor..ancak bir süre gözlendiğinde anlaşılıyor bu da teyzenin ani tepki vermesine yol açmış.Zaten sonrasında özel durumu varsa o başka demiş.Ne oğlun için üzül ne kendin için üzül.Kendini ifade edebilen bir çocuğun olduğu için öyle şanslısın /şanslıyız ki anlatamam.
Olabilir belkide.ama teyzeye kirginim o ayriKendi cocugunuz oldugu için sizin caniniz acimiyor olabilir.Bebekler bile saç çekme konusunda oldukça can acitabiliyor. Bebeklerin elini açmakta zor, saçimi zor kurtarmiştim kuzenimin el kadar bebeğinden. Sacim elinde kaldi
Olabilir belkide.ama teyzeye kirginim o ayrio nasıl bagirmakti öldürmedi ya
İnan elini tutmaya caliyordum zaten olanlari az cok kestirdigim için nekadar tutmaya calissamda engel olamadım o örtünün cikmasinaHayir cocugun ozel durumu olup olmadigini bilmesine gerek yok en fazla uyarıp geçersin, hakaret etmek ne demek ne haddine üstelik?
Zaten annesinin hareketlerinden anlaşılır çocuğu durdurup durduramadigi.
Bir de böyle tepki verince madalya vermişlerdir ona ..
Merak ediyorum başka ülkelerde de toplu taşımada çocuk oturuyorsa önüne gelip dik dik bakan büyükler varmı dır diye yoksa sadece bizim ülkemize has bi özellik mi ?O koltuklar yetişkinlerden önce çocukların olmalı ama kültürümüzde belli bir yaşın altı insan olarak kabul edilmediği için teklif dahi edilemez bu.
İnşallah kuzumCanını sıkma kuzum o teyzeye de ders olmuştur eminim vicdan muhasebesi de yapmıştır bir daha hiç bir çocuğa böyle yaklaşmaz umarım özel durumu olsun / olmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?