Sahiplenmeyen eş

yast

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2011
2.099
2.070
Arkadaşlar benimkine dert diyemem sadece aklınıza ihtiyacım var.
Yeni evliyim, herşey güzel sayılır bin şükür.
Tek sıkıntım eşimden taraf yeterli sahiplik hissini görememem , giyimime karışmaz-kiminle konuştuğuma karışmaz, dışarı çıkarım birşey demez,
3 yıllık ilişkimiz vardı evlilik öncesi ve ben ona yeterli güveni verdim bunu hep söyler sana gözüm kapalı güvenirim vs. Bir de kendisinin de sorgulanmasından hiç hoşlanmaz.
Yani başta cool ve güven dolu kadınken şimdi içim içimi yese de ses çıkaramıyorum, biraz kıskansın sahiplendiğini hissedeyim istiyorum.
Bu durumda olan var mı ? Dertsiz başıma dert aramıyorum inanın dert diyemem dedim zaten ama bu rahatlık beni rahatsız etmeye başladı.
Kıskanıp,sahiplenmesi için sizce neler yapabilirim ? Kıskanan eşlere imreniyorum belki büyük yanlışlık bilemiyorum..

Bence bu hissi dönemsel olarak yaşıyorsunuz,
geçici duygular bunlar ..
Her ilişkinin seyri karakteri farklı sonuçta ..

Sahiplenme kıskançlıkla olmazki tatlım, yani seviyormuş ki evlenmiş seninle. Sana güveniyor demekki bunun neresini dert edindin anlamadım?

mesela en basiti tv deki yakışıklı bi oyuncuya iltifat etseniz kıskanmıyor mu benim eşim ona bile kızıyor .. markete çıkıcam diyorum dikkat et diyor çıkmasan mı acaba diyor . bende gelim diyor. böyleside bazen hoş olmuyor

İşte bütün dertleri başımıza biz kadınların açtığının kanıtıdır bu konu (genelleme yapıyorum)
Nedir sahiplenilmek.Koskoca yetişkin evlenmiş barklanmış bir kadının ne giyip ne giymeyeceği nereye gidip nereye gidemeyeceği konusunda yönlendirmek,akıl vermekmidir
Nedir sahiplenmek,emir eri gibi birileri tarafından dürtülmekmidir
Nedir sahiplenmek,güvenip nikahını kıydığı,koynuna aldığı karım dediği insanı kıskanmakmıdır.
Sahiplenmek nedir biliyor musun?Senin bir birey olduğunu,kendi kararlarını verip,nerde nasıl davranman gerektiğini bildiğinden emin olmaktır.
Sahiplenmek,eşinin senin fikirlerini kararlarını saygıyla karşılamasıdır
Sahiplenmek bir derdin bir sıkıntın olduğunda derdine derman olma çabasıdır
Sahiplenmek,seni bir olayda bir problemde,karşı tarafa savunmak demektir.
Yoksa ne giydin nereye gittin....bırakın gerçekten bunları.Bu evlilik değil sahiplenmek değil,birinin emri altına girmektir.

Umarım dedikleriniz gibi duygu değişimidir.. Kıskanılmadığım için mutlu olacak mıyım acaba bir gün

Teşekkür ederim, dediklerinden aslında o kadar haklısın ki. Bu tarz düşünmem gerekiyor sanırım.

Ben bunu büyük bir şans olarak görüyorum. Kıskançlığın tavan yaptığı ilişkiler de yaşadım. Eşimi tanıyınca yanlış olanın o ilişkiler olduğunu anladım.

Ne güzel sizi birey olarak gören, kararlarınıza saygı duyan ve güvenen bir eşiniz var. Değerini bilin...

Buna karşı çıkanlar olacaktır muhakkak ama benim görüşüme göre eşya sahiplenilir, hayvan sahiplenilir ama eş sahiplenilmez... Adı üstünde eş, eşit, hayat arkadaşı...

Benimki de öyle. Sadece kısa şeylere laf eder. Ben çok memnunum valla bu durumdan. O dediğiniz şey de kıskanılmak değil bence. Bu duygularınız geçici

Umarım dedikleriniz gibi duygu değişimidir.. Kıskanılmadığım için mutlu olacak mıyım acaba bir gün
Açıkcası bana eşim erkek arkadasım vs sunu giyme bunu giyme dese ben hakaret olarak algılarım. Kıskanılacak bi durum oluşmamıştır, inan kısıtlanmak hos bişey değil koskoca kadının her Adımda izin istemesi özgüvene zarar veriyor. Sonradan iyiki böyleymiş diyeceksin

bende çok kıskanç birinde sora hiç kıskanmayan biryle oldum,anladım ki normal olan kıskanılmamakmış,dünya varmiş,o ilişkiler yanlış deidğin gibi

Benim esim beni nasil begendiyse oyle devam ediyoruz. Benimkisi de asiri güveniyor. Sadece nereye gideceginden haberim olsun diyor o kadar.
Onun hoslanmadigi kiyafetleri ben giymiyordum zaten. Hoslanmadigi seyleri de yapmiyordum, birbirimize uygun oldugumuz için evlendik..

Sahiplenmek öküzce kıskanmak, bencilce kısıtlamak değildir.

Herhalde herifin teki karısına asılsa, ilgi gösterse adam sana güveniyorum diye göz yummayacaktır değil mi?

benim nişanlım ilk başlarda hiçbir şeye karışmıyordu sana güveniyorum diyordu benim de hoşuma gidiyordu sonra her şeye karışmaya başladı beraber aldığımız mini elbisemi daha sonra onu giyemezsin yak dedi durdum düşündüm noldu bu adama diye güvenmemeye mi başladı desem değişik değişk erkekler çıkıp nişanlınla şöyle şeyler yaşadık böyle yaptık diyip duruyorlar o da ben sana güveniyorum merak etme diyor neden başta hiç kıskanmıyordun diye sordum başta böyle şeyler hissetmiyordum sana karşı şimdi canım acıyor başkasının sana bakma düşüncesi canımı acıtıyor sana şimdi aşık oldum diyor benim de eskiden kıskanmamış olması zoruma gidiyor daha önce sevdiğini sanıyordum demek sevmiyormuş şimdi kıskanması hoşuma gidiyor benim yakışıklı bulduğum oyunculara kendi kendine kızıyor laf söylüyor hoşuma gidiyor :)

Kızzz Allahtan belanımı istiyon sen Yat kalk haline şükret . Valla benimki de öyle çok şükürde öylee ayy karışsa hiç kaldıramazdım herhalde. Yani etrafımda karışan oraya buraya yollamayan telle konuşurken bile kulağını telefona dayayan o kadar çok koca dertlisi arkadaşım var ki. Onları gördükçe aklımdan bile geçirmiyorum benimki niye hiç kıskanmıyor diye

Sanırım ben saçmalıyorum arkadaşlar, içime su serptiniz.

Ne kadar sansli olduğunuzun farkinda misiniz? Saydiginiz ozellikler modern ve ozguvenli her erkegin sahip olmasi gereken ozellikler zaten.
sahiplenme apayri bir konu, ailesinin ya da cevrenizin arkanizdan konusmasina izin vermiyorsa, hayatinizla ilgili kararlarinizda size destek oluyorsa, dustugunuzde kaldiriyorsa iste budur sahiplenmek.

Sahiplenilmek doğru bir kelime değil onu hiç konuşmayalım zaten.
Sizin ilişkinizde bi anormallik de yok bana göre.
Yalnız bazı adamlar da yekcar benamus yaw.. O kaar olmaz aga.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…