İşte bütün dertleri başımıza biz kadınların açtığının kanıtıdır bu konu (genelleme yapıyorum)Arkadaşlar benimkine dert diyemem sadece aklınıza ihtiyacım var.
Yeni evliyim, herşey güzel sayılır bin şükür.
Tek sıkıntım eşimden taraf yeterli sahiplik hissini görememem , giyimime karışmaz-kiminle konuştuğuma karışmaz, dışarı çıkarım birşey demez,
3 yıllık ilişkimiz vardı evlilik öncesi ve ben ona yeterli güveni verdim bunu hep söyler sana gözüm kapalı güvenirim vs. Bir de kendisinin de sorgulanmasından hiç hoşlanmaz.
Yani başta cool ve güven dolu kadınken şimdi içim içimi yese de ses çıkaramıyorum, biraz kıskansın sahiplendiğini hissedeyim istiyorum.
Bu durumda olan var mı ? Dertsiz başıma dert aramıyorum inanın dert diyemem dedim zaten ama bu rahatlık beni rahatsız etmeye başladı.
Kıskanıp,sahiplenmesi için sizce neler yapabilirim ? Kıskanan eşlere imreniyorum belki büyük yanlışlık bilemiyorum..
İşte bütün dertleri başımıza biz kadınların açtığının kanıtıdır bu konu (genelleme yapıyorum)
Nedir sahiplenilmek.Koskoca yetişkin evlenmiş barklanmış bir kadının ne giyip ne giymeyeceği nereye gidip nereye gidemeyeceği konusunda yönlendirmek,akıl vermekmidir
Nedir sahiplenmek,emir eri gibi birileri tarafından dürtülmekmidir
Nedir sahiplenmek,güvenip nikahını kıydığı,koynuna aldığı karım dediği insanı kıskanmakmıdır.
Sahiplenmek nedir biliyor musun?Senin bir birey olduğunu,kendi kararlarını verip,nerde nasıl davranman gerektiğini bildiğinden emin olmaktır.
Sahiplenmek,eşinin senin fikirlerini kararlarını saygıyla karşılamasıdır
Sahiplenmek bir derdin bir sıkıntın olduğunda derdine derman olma çabasıdır
Sahiplenmek,seni bir olayda bir problemde,karşı tarafa savunmak demektir.
Yoksa ne giydin nereye gittin....bırakın gerçekten bunları.Bu evlilik değil sahiplenmek değil,birinin emri altına girmektir.
Açıkcası bana eşim erkek arkadasım vs sunu giyme bunu giyme dese ben hakaret olarak algılarım. Kıskanılacak bi durum oluşmamıştır, inan kısıtlanmak hos bişey değil koskoca kadının her Adımda izin istemesi özgüvene zarar veriyor. Sonradan iyiki böyleymiş diyeceksinUmarım dedikleriniz gibi duygu değişimidir.. Kıskanılmadığım için mutlu olacak mıyım acaba bir gün
bende çok kıskanç birinde sora hiç kıskanmayan biryle oldum,anladım ki normal olan kıskanılmamakmış,dünya varmiş,o ilişkiler yanlış deidğin gibiBen bunu büyük bir şans olarak görüyorum. Kıskançlığın tavan yaptığı ilişkiler de yaşadım. Eşimi tanıyınca yanlış olanın o ilişkiler olduğunu anladım.
Ne güzel sizi birey olarak gören, kararlarınıza saygı duyan ve güvenen bir eşiniz var. Değerini bilin...
Buna karşı çıkanlar olacaktır muhakkak ama benim görüşüme göre eşya sahiplenilir, hayvan sahiplenilir ama eş sahiplenilmez... Adı üstünde eş, eşit, hayat arkadaşı...