Sahiplenmeyen eş

Boşuna demiyorlar kadınlar efendi adam sevmiyor diye. İlk defa duyduğum birşey olmadığı için çok yargılamıyorum ya da sizin üzerinizden bireysel bir tespit yapmıyorum ama bu bir gerçek. Olgunlaşana kadar çoğu kadın fırtınalı ilişkiler peşinde koşuyor. Makul davranışlar, karşılıklı güven, hoşgörü pek makbul şeylermiş gibi gelmiyor ilişkide. Neden böyle acaba gerçekten fıtratımızda mı var?

Arkadaşlar benimkine dert diyemem sadece aklınıza ihtiyacım var.
Yeni evliyim, herşey güzel sayılır bin şükür.
Tek sıkıntım eşimden taraf yeterli sahiplik hissini görememem , giyimime karışmaz-kiminle konuştuğuma karışmaz, dışarı çıkarım birşey demez,
3 yıllık ilişkimiz vardı evlilik öncesi ve ben ona yeterli güveni verdim bunu hep söyler sana gözüm kapalı güvenirim vs. Bir de kendisinin de sorgulanmasından hiç hoşlanmaz.
Yani başta cool ve güven dolu kadınken şimdi içim içimi yese de ses çıkaramıyorum, biraz kıskansın sahiplendiğini hissedeyim istiyorum.
Bu durumda olan var mı ? Dertsiz başıma dert aramıyorum inanın dert diyemem dedim zaten ama bu rahatlık beni rahatsız etmeye başladı.
Kıskanıp,sahiplenmesi için sizce neler yapabilirim ? Kıskanan eşlere imreniyorum belki büyük yanlışlık bilemiyorum..
Evet benim erkek arkadasımda öyle

yeni nesil erkekler sanırım böyleler, bende iki yıllık evliyim ilk başlarda bu duruma çok sinir oluyordum fakat sonra çevremde başka ilişkileri görünce halime şükretmeye başladım, eşime soruyordum 'neden kıskanmıyorsun sevmiyormusun' diye verdiği cevap hep aynıydı 'ben sana güveniyorum bugüne kadar beni hiç yanıltmadın.' sonrasında benim ısrarlarım sebebiyle sanırım bi kaç defa karışmaya kısıtlamaya çalıştı o an yaptığım şeyin büyük bi hata olduğunu farkettim ve bu kıskançlık konusunu açmamak üzere kapattıkk, bence sende öyle yap:KK70: :KK45:

Benim esim beni nasil begendiyse oyle devam ediyoruz. Benimkisi de asiri güveniyor. Sadece nereye gideceginden haberim olsun diyor o kadar.
Onun hoslanmadigi kiyafetleri ben giymiyordum zaten. Hoslanmadigi seyleri de yapmiyordum, birbirimize uygun oldugumuz için evlendik..

Cok havali

siz başınıza dert mi arıyorsunuz ?
Sahiplenmek o değildir. Sizin istediğiniz herşeyime karışşsın beni kısıtlasın , eğer ki onu yaşamış olsaydınız kaçardınız bunalırdınız çok zor heleki hiç yaşamadıysan kıstlanmk hoşuna gitmiyorsa çok yıpratıyor iki tarafı da kendimden biliyorum

kıskanmasın tabi ne güzel işte! valla eşim beni kıskanınca sinirlerim tepeme çıkıyor daha bu öğlen tartıştık. nefret ediyorum bu olaydan. koskaca kadınım sen hayatımda olmadan ben 25 sene yaşadım. senden önce popomu açıp gezmiyordum ortada evlendikten sonra da giyimimde bir değişiklik olmadı beni böyle gördün böyle beğendin kendi kıyafetine git bak onun üzerinde düşün beni sıkma diye bi dünya laf ettim. ve zaten küçük bir ilçede olduğumuz için kendim dikkat ediyorum giydiğime ama yok işyerine de geliyor arada çalıştığım yerde tek açık kadın benim görüp kendini dolduruyor heralde. nişanlıyken bana aldığı elbiseleri şimdi ancak kına gecelerinde giyebiliyorum.
seneler önce ölümüne kıskançlık barındıran şu an iğrenç olarak tariflediğim ilişkim olmuştu bende heralde direk o iğrenç duygular uyanıyor kıskanıldığımda ve kesinlikle kişiliğime yapılan çok büyük saygısızlık olarak düşünüyorum.
sen de eğer çok absürt giymiyorsan, olgun davranıyorsan saygısı da varsa eşinin bu küçük düşürücü hareketlerle seni incitmek istemiyordur. her şey yolunda bence

Arkadaşlar benimkine dert diyemem sadece aklınıza ihtiyacım var.
Yeni evliyim, herşey güzel sayılır bin şükür.
Tek sıkıntım eşimden taraf yeterli sahiplik hissini görememem , giyimime karışmaz-kiminle konuştuğuma karışmaz, dışarı çıkarım birşey demez,
3 yıllık ilişkimiz vardı evlilik öncesi ve ben ona yeterli güveni verdim bunu hep söyler sana gözüm kapalı güvenirim vs. Bir de kendisinin de sorgulanmasından hiç hoşlanmaz.
Yani başta cool ve güven dolu kadınken şimdi içim içimi yese de ses çıkaramıyorum, biraz kıskansın sahiplendiğini hissedeyim istiyorum.
Bu durumda olan var mı ? Dertsiz başıma dert aramıyorum inanın dert diyemem dedim zaten ama bu rahatlık beni rahatsız etmeye başladı.
Kıskanıp,sahiplenmesi için sizce neler yapabilirim ? Kıskanan eşlere imreniyorum belki büyük yanlışlık bilemiyorum..
Bu durumda olan yengem var. yani abim kıskanmayan bir erkek. gönül istiyor ki kıskansın, düşünceli olsun falan filan. ama karakterinde böyle bişey yok adamın napsın. yapmacık davranamaz ki. hem seviyorsa, ailesine bakıyor sana sadık kalıyor ve kazancını seninle yiyorsa dertlenme. kafandaki her şeyi at bi kenara mutluluğunun tadını çıkarmaya bak. çünkü hayat çok kısa:KK59:

Kıskançlık hastalıktır. Tebrikler eşin demekki turp gibi.

azıcık kıskansa yeni konu açarsın, kocam çok sıkıyor diye.

kadın milleti :)

Yorumları okumadım, çünkü konuyla değil başlığınızla ilgileniyorum.
Sahip, sahiplenmek vb türdeki kelimeler ne demek?
Bana açıklayabilir misiniz?
Kimse kusura bakmasın da, beni biri niye sahiplensin ki?
Ben mal değilim, eşya değilim, kimsenin değilim!
Ailemin kızıyım, ablamın kardeşiyim, eşimin karısıyım ama hiçbiri 'sahibim' değil!!!
Bir 'sahip' e ihtiyacım yok ve canlı olarak sahibim olamaz da zaten.
Siz neden bir sahibe ya da sahiplenilmeye ihtiyaç duyuyorsunuz?
Kendinize mi güveniniz yok, bir başkası mı sizin için düşünsün, karar versin, bir eşya gibi kullansın istiyorsunuz?

Yoksa sahipten kastınız, korumak kollamak, ilgi alaka mıdır?
Bir yere gittiğinizde haber bekliyorsa, bu sahiplenmek değil, merak etmektir.
Giyiminize özen göstermenizi veya dikkat etmenizi istiyorsa, sizin daha iyi olmanız ya da onun düşüncelerine uymanız ve sorun çıkmaması adına yaptığı uyarıdır.
Arayıp, hal hatır soruyorsa bunun adı ilgilenmektir.
Sahiplenmek???
Allah aşkına atın şu kelimeyi lügatınızdan, nasıl kendinize yakıştırıyorsunuz sözcüğü bir kadın olarak...
Aklım almıyor gerçekten...
Bırakın kimse sahiplenmesin zaten sizi, siz kendinize sahipsiniz yetmez mi?

Hersey dozunda guzel:) abartilmadikca kıskanılmak güzel bir duygu bence:)

Arkadaşım adamın huyu hayata bakış açısı bu anlaşılan. Bunun sevilmemekle değer vermemekle ilgisi olduğunu düşünmüyorum karakter meselesi tamamen.

eşinizin sizi malı olarak görmesini mi istiyorsunuz?ortada kuşkulu bir durum yokken neden ne giyindiğinize, kiminle konuştuğunuza, nereye gittiğinize karışsın?eşinizin değerini bilin.

Abartılmadığı sürece kıskanılmakta kadınsal bir ihtiyaç bana göre. Aynı zamanda kıskanan erkeklerin karısının bazı özelliklerini gözlerinde büyüttüğünü ve hatta çekici bulduğunu düşünüyorum. Kendisi güzel ve çekici buluyor ki başkasınında çekici bulmasından rahatsız olup kıskanç tavırlar gösteriyor. Gibi düşünüyorum. Belki yanılıyorumdur bilemiyorum, ama aşrı rahatsızlık vermeyecek şekilde kıskanan erkek daha düşkün (eşine) gibi geliyor bana da.

size kendinizi özel hissettirmıyor sanırım öle olmasa kıskanmama konusunu sorun etmezsiniz.
yaşam tarzı ailesi öyledir belki siz ailesine göre gayet fazlasıyla kapalı bir adaysanız normal bile gelebilirsiniz

Arkadaşlar varsa sahiplenmeyen bende alırım bir dal.
En son whatsappa resim koyma kimse görmesin boyutunda yaşadığımdan "sahiplenmeyi" benim mide almıyor. Hadi şimdi basıp yolluyorsunda evliyken başa vermesin Allah..

Sahiplenmek öküzce kıskanmak, bencilce kısıtlamak değildir.

Herhalde herifin teki karısına asılsa, ilgi gösterse adam sana güveniyorum diye göz yummayacaktır değil mi?
süpersin ya
bizim komşu 5 yıl camdan dşarı bakamamış,sonra bır gun amcaoğlu gelmiş demişki sabır et beş yıla kalmaz düzelir,
cidden öle olmuş,şimdi adam ojeden tutu makyaj mlz alıp getırır,yapmıyosun,dıye kızar,pantolon sevmez,mini etek çok yakışıyor gıy der,sordum bıgun ağbi neden öel yapıyordun,aynen cevap deliymişim :)çokda mutlulular

eşim evlenmeden cok kıskanc ıdı
evlendık bana guneslıgı actırmıyordu
daha sonr akendı evımıze tasındık daha ıyı ve sakın bır yere
sımdı cok rahatım ıstedgımı gıyerım ıstedıgımle gıder gelırım
hep bu yuzden bır entrıka pesındeyım
eve gırerken askımı fılan dusururum yok bılmem neremı acmaya calısırım :) yoook yoook

dert etmıyorum oyuna cevırdım bunu artık kıskanmazsa en olmadı yoldan cıkarırım ne yapım

ya ben napıyım eşim çok kıskançtır, hiçbir sosyal siteye üyeliğim yoktur hepsini sildirdi.
telimdeki bütün erkek arkadaşlarımın numaralarını sildi.
anneme ablama alışverişe arkadşıma nereye olursa olsun hep beraber gideriz.
gelmezse de niye telefonu açmadın, niye mesaj atmadın, niye haber vermedin beni sıkar da sıkar.
yok ona güldün bununla konuştun boynunu kapat bacağını kapat ve daha bir sürü bişey...

ama bunların hiçbiri beni rahatsız etmiyo, onu bu haliyle de çok seviyorum. ne kadar sıksa da hatta bazen bu yüzden üzse de onu bu şekilde tanıdım kabul ettim.
siz de eşinizi bu haliyle kabul edin, sevin çünkü fazlasını istediğimizde ve alamadığımızda kendimizi üzmekten başka bir şey yapmıyoruz.

X