- 29 Nisan 2013
- 16.168
- 30.996
-
- Konu Sahibi Bogurtlenliturtaa
Herkes hayvan sahibi olamaz hatta böyle keşke bununla ilgili bir düzenleme bir yasa bir şey olsaO kadar iyi anlıyorum ki sizi. Benim de bi tanıdığımın küçük çocuğu var ona kuş almışlar. Yahu oyuncak mı bu, bi de kuş yani narin. Çocuk oynuyorum sanıyo tabi hayvanla uğraşıp duruyo. Maalesef çocukları başlarından atıp oyalamak için hayvanları oyuncak ediyolar. Benim de her seferinde aklım orda kalırdı. Derdim şu zavallıyı alıp eve götürmenin bi yolunu bulsam da kurtarsam. Siz de bunları engelleyin gitsin. Onlar da can yani alışıyolar insana, eve. Kesinlikle vermeyin bi daha bence.
Esim acmayinca başka numaralardan da aradığı için o mu arıyor bilmek istiyor o yüzden engellemiyor mesajlarına dönüş sağlamıyoruzKopege saglik karnesi cikarttirin. Kendilerinin oldugunu isoatlayamazkar. Artik sizin. Onlari da telefondan engelleyin. Mesajlara da geri donmeyin.
Onlar gezdirsin yedirsin icirsin ama sahipleri biziz çocuğumda istediği zaman sevsin olayını görünce bende şalterler attı zaten hayır Küçük çocuk da değil madem.cok seviyordu köpeği gezdirseydi dışarıda sokak maçı yapana kadar okullarda kapalıydı . Zaten okullar Mart'ta kapandığında bebekken almışlar köpeği büyüyünce fazla geldi sorumlulukSanki köpeklerini bakıcıya vermişler.ne diye arayıp rahatsız ediyorlar engelleyin.
Telefon numaralarinizi degistirin. Bir insan bu kadar rahatsiz edilmez ki. Hem kopege bakmamislar, hem de bakan insanlara tesekkur edecekletine iyi beslememissiniz zayiflamis gibi laflar ediyorlar. Ne utanmaz insanlar var ya. Zaten vicdan olsaydi hayvani disari baglamazlardi.Esim acmayinca başka numaralardan da aradığı için o mu arıyor bilmek istiyor o yüzden engellemiyor mesajlarına dönüş sağlamıyoruz
Benim numaram yok Allah'tan eşimden ulaşıyor sadece adam. İnsanlıktan nasibi almamışlar köpeğe çiğ et verdiklerini gördüm ondan sonra ben götürdüm hep yemeğini ki ben normalde köpekten çok korkardim yürüdüğüm sokağı değiştirirsin ama o kadar tatlıydı ki korka korka sırf aç kalmasın duzgunce bir şeyler yesin diye bir şekilde yendim korkumu da. Cok sey değiştirdi hayatımızda bazen sinirlendiriyor bir bakış atıyor bütün sinirim geçiyor. Biz bu kadar üstüne düşerken bir de yuzsuzce mutsuz zayiflamis galiba dedi ya karşımda olsa parçalayacaktim adamıTelefon numaralarinizi degistirin. Bir insan bu kadar rahatsiz edilmez ki. Hem kopege bakmamislar, hem de bakan insanlara tesekkur edecekletine iyi beslememissiniz zayiflamis gibi laflar ediyorlar. Ne utanmaz insanlar var ya. Zaten vicdan olsaydi hayvani disari baglamazlardi.
Ayy ne münasebetmiş canımm!! O sizin köpeğiniz artık sizden geri istemeye hakları yok kesinlikle. Ben sizin yerinizde olsam engellerim numaralarını. Hayvan bakmayı bilmeyen almasın rica ediyorum. Aynı tutum bizim yan komşumuzda da var. Bir hevesle alıp sokakta(!) bakmaya başladılar. Sonra köpeğin, yetersiz ilgiden ve sahiplerinin yanlış tutumlarından dolayı ruh sagligi bozuldu. Hayvan sokaktan gecen insanlara havlamaya saldirmaya baslayinca da aa olmaz böyle basimizi belaya sokacak diyip barinaga biraktilar, sonra 1 ay sonra yine dayanayip geri aldilar ama kopegin ruh sagligi bir kere bozuldu. Sirf kendi vicdanlari rahat olsun diye kopegi alip yine ayni yere bagladilar sonra yine ayni senaryo... kopek en son 1 yil once mahalleye geldi ve sahiplerine saldırdı.Herkese iyi akşamlar. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Direk konuya gireyim .
Nisan Mayıs ayı gibi oturduğumuz apartmana birileri taşındı çok tatlı bir köpeği vardı evde bakıyorlardı ki dışarıda bakilabilecek köpek türünden değil zaten. Ama 1 ay sonra apartmanın girişine hiç bakilmayacak yere köpeği bağladılar öyle bir yer ki zaten inşaat pisliği var toz toprak berbat içler acısıydı yani.. Köpek neredeyse 2 ay bağlı kaldı tuvaleti yemeği yattığı yer birdi içimiz gidiyordu. Ben işten çıkınca eşimle dayanamadık her akşam biz gezdirmeye başladık sonra geri getirdik komşumuzun da işine geldi. Bir yerden sonra arada bizim de yemek verdiğimizi görünce yemek de vermemeye başladılar. (Hatta yeri geldi su da)Sonra bir baktık köpek bağlı olduğu ipi 2 3 kere koparıp komşumuza değil bizim kapımıza gelmeye başladı apartmanın içinde görseniz o kadar tatlı kii. Neyse biz bunu komşuya söyledik bak ipini koparıyor kaçıyor diye bize ne dese beğenirsiniz aman be kardeşim bırakın kaçsın sizde kurtulun bizde kurtulalim diye resmen bağırdı telefonda o kadar kötü olduk ki o akşam oturdum ağladım sinirimden. Biz daha sonra başka bir yere taşınmaya karar verdik bunu onlara da söyledik yemeğini suyunu eksik etmeyin gezdirin arada çok sıkılıyor köpek böyle olmaz diye 2 gün sonra bize köpeği sahiplenir misiniz dedi komşu bizde tamam dedik yakın bir tanıdığımız vardı bahçeli bir yeri var 1 hafta idare etsin sonra alırız oradan yeni evimize götürürüz dedik. Demez olaydık akşamına köpeği göremeyince niye göturdunuz burada kalsaydı benim çocuklar çok üzüldü dedi. Neyse biz geri getirdik hemen dedik çocuklar sıkıntı yaratacaksa kopegi sahiplenmek istemiyoruz diye . Tamam dediler. Taşındigimiz gün eşime seslendi giderken götürun köpeği ben çocuklarla konuştum sıkıntı yok dedi. Ve çok şükür biz minigimizi oradan kurtardık dedik. Amaa o zamana kadar ilgilenmeyen aman bırakın kaçsın kurtulmuş olurum ne yaparsa yapsın köpek diyen adam aldığımız günden beri önceden 2 haftada bir sonra daha sık aramaya mesaj atmaya başladı köpek nasıl resim atsaniza flaan diye resim attık iyi dedik ( bu arada kuru mamaya alistirdik ve düzenli olarak gezdiriyoruz) bize demez mi zayıflamış mutsuz görünüyor gibi diye sen sürekli ev yemeği artıklarını ver gezdirme sonra gel utanmadan bunu söyle. Neyse dedik yine ama artık mesajları aramaları olur olmadık zamanlarda o kadar arttı ki aşırı rahatsız olmaya başladık iki gün önce video çektik gönderdik bize diyor ki" kuru mama mı yiyor niye? " ki kuru mama yediği daha önceki resimlerde var. Amaçlarını çözemedik ama eşim diyor ki kışı bize atlattirip yaza doğru geri isteyecekler gibi çocuklar çok üzülüyor flaan diye dedi öyle şey mi olur ya çocuk oyuncağı mı bir can o da sonuçta içim o kadar daraldı ki ailemizden biri gibi artık köpeğimiz kimselere vermem bu saatten sonra düşündükçe içim daraliyor resmen 1 aydır uykularim kaçtı
Allah böylelerinin cidden belasını versin sahiplerine saldırdı en son dediniz ya içimin yağları eridi valla. Gerçekten ruh sağlıkları bozuluyor bir de bizim köpeğimiz aşırı hareketli cocker cinsi. Evden çıkardık bağlı olduğu yerde hoplar zıplar biz gözden kayboluncaya kadar havlardi inlerdi ağlaya ağlaya işe giderdim inşallah başına bir şey gelmemiştir iyidir diye akşamı zor ederdim. Yan bina girisinde oturanlar onlarda çok üzülüyordu köpeği almak istemişler ama yaşlıyım ben kızım gezdiremem öyle siz gencsiniz gezdiriyosunuz seviyorsunuz yemeğini bile veriyorsunuz alın götürün köpeği bir şekilde ben yardımcı olurum yoksa ölecek bu hayvan burada demişti bütün mahalle biliyor zaten köpeğimizin oradaki durumunu.Ayy ne münasebetmiş canımm!! O sizin köpeğiniz artık sizden geri istemeye hakları yok kesinlikle. Ben sizin yerinizde olsam engellerim numaralarını. Hayvan bakmayı bilmeyen almasın rica ediyorum. Aynı tutum bizim yan komşumuzda da var. Bir hevesle alıp sokakta(!) bakmaya başladılar. Sonra köpeğin, yetersiz ilgiden ve sahiplerinin yanlış tutumlarından dolayı ruh sagligi bozuldu. Hayvan sokaktan gecen insanlara havlamaya saldirmaya baslayinca da aa olmaz böyle basimizi belaya sokacak diyip barinaga biraktilar, sonra 1 ay sonra yine dayanayip geri aldilar ama kopegin ruh sagligi bir kere bozuldu. Sirf kendi vicdanlari rahat olsun diye kopegi alip yine ayni yere bagladilar sonra yine ayni senaryo... kopek en son 1 yil once mahalleye geldi ve sahiplerine saldırdı.
Diyecegim o ki; bu tarz kendilerine bakmaktan aciz insanlar kedi- köpek sahiplenmesin de bunlara kedi köpek verilmesin de. Vermeyin sakın hayvanı ziyan ederler valla. Zorluk cikartirlarsa da ararsiniz hayvan haklarini sikayette bulunursunuz. Kopege iyi sahibelik yapamadiklarina dair şahit bulmak da zorlanacaginizi hic sanmiyorum.
Aman can kurtarmışsınız resmen valla. Eşkiya çocukları için başka bir hayvan katletmezler inşallah... valla o içimin yağları eridi dediginiz kısım için ben bişey yazmak istememiştim ama ben de aynı sizin gibi ohh olsun dedimAllah böylelerinin cidden belasını versin sahiplerine saldırdı en son dediniz ya içimin yağları eridi valla. Gerçekten ruh sağlıkları bozuluyor bir de bizim köpeğimiz aşırı hareketli cocker cinsi. Evden çıkardık bağlı olduğu yerde hoplar zıplar biz gözden kayboluncaya kadar havlardi inlerdi ağlaya ağlaya işe giderdim inşallah başına bir şey gelmemiştir iyidir diye akşamı zor ederdim. Yan bina girisinde oturanlar onlarda çok üzülüyordu köpeği almak istemişler ama yaşlıyım ben kızım gezdiremem öyle siz gencsiniz gezdiriyosunuz seviyorsunuz yemeğini bile veriyorsunuz alın götürün köpeği bir şekilde ben yardımcı olurum yoksa ölecek bu hayvan burada demişti bütün mahalle biliyor zaten köpeğimizin oradaki durumunu.
Valla onu da düşündüm biliyor musunuz inşallah başka bir köpek kedi bir şey alıp da rezil etmemişlerdir. Köpek en sonunda almış intikamı ama helal olsun bir daha da bir cana zarar vermeye cesaret edemezlerAman can kurtarmışsınız resmen valla. Eşkiya çocukları için başka bir hayvan katletmezler inşallah... valla o içimin yağları eridi dediginiz kısım için ben bişey yazmak istememiştim ama ben de aynı sizin gibi ohh olsun dedim
Bunlarda öyleydi almışlar bir kulübe bir de o pisliğin içini de geçtim ya zaten sıcak bir yerde yaşıyoruz sen kulübenin girişini güneşe doğru niye koyuyorsun hayvan küçük çekmeye çalışıyor gölgeye garibim çekemiyordu. Biz bize vermezlerse ya kaciracaktik gece ya da barınağa şikayet edip oradan alacaktık ama barınak fikri de bize biraz sıkıntılı gelmemişti ya alamazsak ya sıkıntı olursa diye. Bir de bunlar çıkıp ben bakıyorum kardeşim sıkıntı yok deseler gorevlilerde goturmuyormus bır tanıdığımiz söylemişti adamları şikayet etsek iki ifadesi alınacak belki bu bile olmayacak yine bir şey değişmeyecek bu ülkede bazı şeylerin değişmesi gerekiyor acilen özellikle bu can dostlarımız içinBaşkalarının sorumsuzluğunu biz çekiyoruz. Bizim yeni gelen komşular bahçesi olduğu halde almıyor. Koymuş dışarıya kulübesini ama hayvan sürekli bizim kapının önünde. Bütün yaz baktı kış gelince sokağa bıraktı. İnsana yapışıyor bırakmıyor, sahiplerini şikayet etmek istiyorum ama nereye?
Oh ne güzel vicdan rahatlatıyolar. İnsanlara bak...
Bir b.k yiyemezler korkmayın gelirse de gelsin işyerinde ne olacak eşiniz güvenliği çağırır dışarı attırır. Bu kadar korkmayın bu insanlardan siz korktukça tepenize çıkmışlar. Bence derdinizi güzelce yazın:
Köpeğin yüzüne bakmıyordunuz şimdi mi kıymetli oldu ruh hastaları?? Bir daha sakın rahatsız etmeyin yoksa savcılığa gideriz.
Bu kadar. Böyle ruh hastası tipler karşıdakinin sinmesinden güç alır. Diş gösterin bir daha aramazlar.
Hayvanı çok kötü alıştırmış bağıra bağıra iyice eğitimsizleştirmiş. Ben nasıl eğiteyim hayvanı üstüme yapışıyor bırakmıyor, arabayı çıkarırken ezilmesin diye diğer bahçeye kapatıp öyle çıkmaya çalışıyorum. Biz 7, 8 tane gelen kedilere bakıyoruz bahçede ki onlarda birilerinin bakmış olduğu kış gelince ortada kalan hayvanlar. Bir de köpeğe aç kalmasın diye. Durduk yere başıma iş çıkardı kadın . Arabayla geçerken ayaklarını eziyodu az kalsın neyse ki bir şey olmadı. Kadın çok sinir bozucu biri. O kadar laf söyledim yine saldı. Bahçesini bozuyormuş gerekçesiyle. Şikayet etsem nereye edicem, çok sinirlerim bozuldu.Bunlarda öyleydi almışlar bir kulübe bir de o pisliğin içini de geçtim ya zaten sıcak bir yerde yaşıyoruz sen kulübenin girişini güneşe doğru niye koyuyorsun hayvan küçük çekmeye çalışıyor gölgeye garibim çekemiyordu. Biz bize vermezlerse ya kaciracaktik gece ya da barınağa şikayet edip oradan alacaktık ama barınak fikri de bize biraz sıkıntılı gelmemişti ya alamazsak ya sıkıntı olursa diye. Bir de bunlar çıkıp ben bakıyorum kardeşim sıkıntı yok deseler gorevlilerde goturmuyormus bır tanıdığımiz söylemişti adamları şikayet etsek iki ifadesi alınacak belki bu bile olmayacak yine bir şey değişmeyecek bu ülkede bazı şeylerin değişmesi gerekiyor acilen özellikle bu can dostlarımız için
Evcil hayvanlar mekan değişikliği sevmezler pek. Benim kedim biz ev değiştirdikten sonra hasta olduAlışmaz mı daha ilk başlarda diyorum ya nasıl bulduysa o kadar daire kapısında bizim kapımıza dayandı gecenin 4 ünde hırsız zannedip nasıl korkutmustu bizi kerata kapıya patilerini öyle bir vuruyor ki o zman anladık zaten onun bizi bizim onu bırakamayacağımizi 3 aydır da birlikteyiz