Sahi, Gezi’ciler nerede?

eylem varolan bir durumu değiştirmek için etkili birşeyler yapmaya çalışmaktır, birşeyin etkili olabilmesi için de sesli olması gerekir, değişikliği istemeyenlere ya da varolan durumu sürdürmeye çalışanlara duyurmak için onlara karşı bir şekilde kendilerini göstermeleri gerekir eylemi yapan kişilerin. Bu yüzden bizlerde gezi de avaz avaz bağırdık hükümet sesimizi dysun diye sessiz sedasız yapsaydık onun adı eylem olmazdı.

Gelelim ağaç dikme meselesine. Bu tür organizasyonlar yıllardır yapılıyor ve çevre duyarlılığı fazla olan kişiler bir şekilde bunlardan haberdar oluyorlar. çünkü araştırıyorlar, okuyorlar. Duyurularda elbet yapılıyor ancak ulaştığı kitle hiçbir zaman bir eylemin ulaştığı kitle kadar büyük olamaz. 3 kişi eylem yapsa bile tvler koşa koşa gider. Odtü, bilkent hacettepe gibi üniler ankarada yıllardır bu tarz işler yapıyor ama tek bir tv kanalı bile çağırılmalarına rağmen gelip bunu hbr yapmıyorlar ne yazık ki.

siz Başbakan ,AK PARTİ hakkında herşeyi gazetelerden okuyup da yorum yapıyorsunuzya ,bizlere gelince neden olay yerine gitmek gerekiyor
olay yerine gerek yok , tvlerde herşeyi gözlerimizle gördük .
asıl siz size gösterilenlerle yetişmiş bir nesilsiniz..
muhalif olmak için muhalif olan ,ülkeyi yakıp yıkan bir zihniyetsiniz.
sanki biz sokaklara çıkamazdık ,kendinizi ne sanıyorsunuz siz ? bir tek sizin sesinizin çıktığını filan mı ? işte sizin yetiştirilme tarzınız bu kadar.
bizler bu ülkede kaosla bir yere varılamayacağını yıllar önce öğrendiğimizden ,ezbere konuşmadığımızdan ,yaşayarak tecrübe ettiğimizden ,tekrar sokaklara dökülüp de galeyana gelmedik .
çok şükür aklı selim insanlarız ,geziciler kaç kişi ,bizler kaç kişiyiz ,kendinizi kutsal Meryem sanıyorsunuz lakin gören gözler herşeyin farkında..
hakareti biz sizlerden öğrendik ,kişi kendinden biliyorsa işi ,siz de beni bilmekle kendinizi bilmiş oluyorsunuz ...
gezicilerin siyasal olması ,chpnin bir numaralı destekçisi olması zaten onların ne söylediklerinin birbiriyle tutmadığını ,ne de sosyal medyada ve heryerde dile getirdikleri çiçek böcek sevgilerinin de sadece kullanma amaçlı söylendiğini ortaya serdi ..
hala daha neyi savunuyorsunuz ki ,sizlerin asıl amacının ne olduğunu bizler çok iyi bildiğimizden sizin yarattığınız kaosta galeyana gelmedik
bu da sizlere kapak olsun .bizler asıl demokrasiyi gösterdik sizlere ama anlayacağınız yok .
hakeza gezi karşıtı olanlar da sokağa dökülse neler olurdu hiç düşünemiyorum .
çok şükür ki aklımız başımızda ..

Son düzenleyen: Moderatör:
böyle ağaç dikme kampanyaları duyurulmayacakta ne duyurulacak Allah aşkına ?
eylemleri duyur , ağaç dikme kampanyalarını duyurma !

Bu arada sanırım sizde bir çevrecisiniz duyurulmadığına bu kadar kızdığınıza göre hangi ilde olduğunuzu bilmiyorum Ankara'daysanız 20 Nisan da Eymir e beklleriz ağaç dikmeye ANkara da değilseniz ya da zamanınız uymuyorsa Tema vakfına ya da o tarz başka bir topluluğa üye olarak bu tarz etkinliklerden haberdar olabilr gidemiyorsanız bile bir sms le bir ağaç yardımında bulunabilrsiniz.

evet bakın bir şeyin etkili olması için sesli olması gerekir ..
gazetecinin gelmesine gerek yok ..
sosyal medya diye birşey var oralardan duyurular vs yapılabilir madem öyle ..
bu tarz işler yapılıyor zaten bende diyorum ki doğa için yapılan en güzel eylem doğa adına bir şeyler yapılarak yapılan eylemdir .....
yakıp yıkarak doğa eylemi yapılmaz !
gerçek doğacı bunu yapmaz ... son sözüm budur

gezinin başlangıcı neydi. doğa eylemi. insanlar orada kitap okuyor sohbet ediyordu . ta ki gaz bombalarıyla sabahın köründe saldırılana kadar. işte insanlar bu saldırıyı anlamadı. denecek sadece şuydu oysa.
evet gezi parkını kurtaracağız avm olmayacak gençler. hadi sizde dağılın. gencin dilinden anlamak budur.
özal mesela o olsaydı gelirdi gençlerin arasına ee gençler derdi sorunun ne bakayım. anlatın. onlara sevgiyle yaklaşırdı.sonuçta BU HAREKET OLMAZDI.
halka inmek diyoruz ya inilemedi burada. saldırı oldu.Ve olay toplumsal bir harekete, onbinlerce insanın protestosuna dönüştü.

gençlerin dilinden anlamak şart. onlara şefkatle yaklaşmakta şart.

Son düzenleme:

Kesinlikle size katılıyorum. Siyasi partiler işin içine dahil olmasalardı çok daha anlaşılır bir ses çıkacaktı ortaya ama ne yazık ki öyle olmadı.

tv lerde olayları kimin peceresinden gördünüz?

Lafını bil de konuş..Sen kimsin benim yetiştirilme şeklime, aileme dil uzatıyorsun? Asıl senin zihniyetin, senin içinin karalığı ortada, her mesajında bunu ortaya koyuyorsun. Sokak ağzıyla konuşan biriyle muhattap olduğum için kabahat bende ama.

Her şeyi tvlerde gördünüz evet..İçinde değildiniz hiç bir şeyin, anca iftira atmayı bilirsiniz ona buna.
Sonra da Allahtan, dinden imandan bahsedersiniz.

Kesinlikle size katılıyorum. Siyasi partiler işin içine dahil olmasalardı çok daha anlaşılır bir ses çıkacaktı ortaya ama ne yazık ki öyle olmadı.

valla partiler dahil olsa da olmasa da iktidar her şekilde her destekçiyi aynı sınıfa sokacaktı. ya çapulcudur ya paralel yapıdır ya ergenekoncudur, bir şeycidir yani. iktidara karşı gelen normal bir vatandaş olamaz, illa bir şey olacak.

olayları kimsenin penceresinden görmedim ,montaj mı bunlar da başkasının penceresi olacak ,ya da köşe yazısı mı
kameraların çektiği görüntüler .

montaj olmasına gerek yok. hiçbir şey tamamen iyi olamaz. içinde iyiler de olur kötüler de olur. bugün her meslek dalında veya her siyasi partide olduğu gibi. eylemde de iyiler kötüler vardı. zararlılar zararsızlar vardı. siz sadece eylemin yıkıcı tarafını konuşuyorsanız taraflı bakıyorsunuzdur. bu durumda da baktığınız şeyin bir anlamı yoktur. baktığınız şeyde kendi düşüncelerinizi anlatıyorsunuzdur.

bir kere de yakıp yıkanı bir kenara koyup bir cümle söyleseniz...

Uykudan önce programına hoşgeldiniz..
Bkmadınız mı aynı masalları dinlemekten,anlatmaktan..
Merak ettiğim tüm AKP fanatiklerinin cümleler aynı,nerde öğretiliyor bunlar size merak ediyorum...

Evet malesef öyle herkesi topyekün örgüt üyesi ilan ettiler.
Ölen gençler hakkında neler yazıldı neler söylendi yazık çok yazık.

Gazeteler-tvler günlerce Gezi'yi haber bile yapmadı be,neyi gördünüz?
Siz de çıksaydınız sokaklara,duyursaydınız sesinizi de buralarda her fırsatta mağdur edebiyatına yatmasaydınız.
Ölmüş insanların arkasından iftira atmak,zaten şöyleydi böyleydi diye konuşup ölümleri haklı göstermeye çalışmak mı aklı selimlik?Sağol kalsın biz almayalım ondan.
Benim neslim ve benden daha genç olanlar düşmanlık nedir bilmezken sayenizde gördük bildik düşmanca yaklaşımların ne olduğunu.
Geziciler CHP'nin bir numaralı destekçisi filan da değil,öyle olsaydı CHP'nin oyları çok daha yüksek olurdu.Bilakis Gezi'den pay çıkarmaya çalışan bütün siyasi grupları ellerinden geldiğine uzaklaştırmaya çalıştı Geziciler "bu bir halk hareketidir" diye.
Siz bizim asıl amacımızın ne olduğunu hiçbir zaman anlamadınız,anlamaya da çok uzaksınız.
Size burada yapılan kapakları da sağa sola atmayın da tabak bardak filan alırsınız.

Bence doğaya yapılan zarar bardağı taşıran son damla olmuştu. Atatürk ağaç kesilmesin diye köşkün yerini taşıttı bunu da unutmayalım.
Haklarını arayan insanların gözünün çıkması , yaralanması , ölmesi reva mıydı ? Eğer ki devlet halkına zarar veriyorsa buna kimse sessiz kalamazdı . Ne demek 'vur emrini ben verdim' ! Dinlemek yerine gaz fişeği , toma saldı üstlerine günahtır ya ... Sonra da kalkıp diyor ki özgürlük var, ne özgürlüğü 96 yaşında ki dedeyi bile yaka paça götürüolar . Hani sizler bizden biriydiniz ? hani halkın yanındaydınız? Neden derdimizi dinlemek yerine şiddete başvuruyorlar . Neden 'çapulcu'diye aşağlayıcı sıfatlar kullanıyorlar. Gezicileri kötületmek adına nerden geldi kimlere bağlı olduğu bilinmeyen , bunu fırsat bilip geziciler kötü lanse ettirmek isteyen provokatörlerde araya kaynak yaptı. Kurunun yanında yaşta yandı . Yani duymak istemeyenler duymamak için elinden geleni yaptı. Bu diktatörlük değil de nedir o zaman ? Herşey yakılıp yıkılmadan önce geziciler sadece haklarını arıyorlardı. Onlar kutular dolusu hak götürürken tomalara verilen zarar bu kadar gözümüzde büyümemeli mala değil cana gelmemeliydi ne yazıktır ki geldi. Yani orada ki herşey doğadan ibaret değildi.

Bırak Allahaşkına ya..Kabahat bizde..Millete kapak eşliğinde iftira atadursun o..Ben görücem ileride bu zihniyeti.

14 yaşındaki bir çocuğa iftira atarak, ölümü üzerinden siyaset yapıp kin kusan benim sanki..Şükür ki bizler insan olarak yetiştirildik.

Son düzenleme:

siz geziye katılanları tüm türkiye sanıyorsunuz galiba ,ondan dolayı da chpnin oyları yüksek olurdu diyorsunuz
üzgünüm ama bir avuçsunuz ..
yoo geziyi tüm haberlerde saatlerce gördük izledik ,siz o sıra gezide olduğunuzdan kaçırmışsınız ne yazıkki tüh çok üzüldüm ..
siz bir ülkenin Başbakanını bir kaşık suda boğacak bir zihniyetken bana vicdan dersi veremezsiniz.
Devleti milyarlarca lira zarara uğratıp da ondan sonra da ahlak bekçiliğine soyunmanız da ayrı bir tezat zaten .
ülkesini seven fikrini dile getirecekse adam akıllı getirebilirdi ,böyle yakıp yıkmakla değil .
zamanında biz de başörtüsü için sokaklara döküldük ama sizler gibi yakıp yıkmadık ,kaos yaratmadık ,adam gibi gittik mitinglerde tepkimizi dile getirdik
ozaman bizlere de polisler tacizde bulundu ama biz asla ve asla polis bize kötü davrandı diye yakıp yıkmadık hiçbir yeri
onların da birer memur olduğunu unutmadık ve öyle davrandık ,herşeyi hükümete bağlayıp da kin gütmedik .
asıl bizler bize yapılanlar karşısında kin duymamış ,ülkemizi seven bu ülkeye asıl sahip çıkan insanlarız.
ne olursa olsun insan fikirlerini savunmak bahanesiyle ülkesine zarar verebiliyorsa ben o insanın ülkesini sevdiğini düşünemem .
aklı selim bir şekilde bir eylem olsaydı o zaman amenna ,ama çok çabuk galeyana gelip chpnin maşası oldu gezi hareketi .
neticede de chp zihniyeti hiçbir zaman bu kaos zihniyeti ile başarrılı olamadığı gibi bunda da başarılı olamadı .
onların asıl istediği aslında milleti iyice taciz edip bizleri de sokağa döküp tam bir iç savaş çıkartıp bundan nemalanmaktı ama bizler geziciler gibi değiliz
yemeyiz bu numaraları ,çok gördük çünkü önceden ,çok sillesini yedi bu millet bu zihniyetten , o yüzden bizler sağduyulu olarak farklı şekillerde gösterdik tepkimizi ..
gezi hiçbir zaman halk hareketi olmadı ,halk hareketi siyasetten uzak olursa halk hareketi olur ,siyasetçilerin maşası olarak değil .
bana kapak olmuş bir şey yok ,herşey ortada açık ve aşikar ...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…