gaza gellll.... olan yine garibim fakirin çocuğuna olacak ne olacaksa bunların tuzu kuru . başbakana diyeceğinize bunlara da söyleyin . görelim sizleri ve çocuklarınızı da diye. diyemezsiniz onlar tatillerini yapsın karıştırsınlar ortalığı
Aslında ben Gezi'nin partileşmesi taraftarıydım.Gezicilerin çoğu tam olarak kendi fikirlerine hitap eden bir parti bulamadığı için mecburiyetten şu veya bu partiye oy vermek durumunda kalıyor.Bu yüzden muhalefeti ortak paydada buluşturabilecek,Gezi ruhunu taşıyan bir parti olasaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum.Ama yine de Gezi vesilesiyle önceden apolitik yaşayan gençlerin siyasete bulaşması iyi oldu,çünkü siyasetin gençliğe,onların enerjisine,barışçıllığına,zekasına,yaratıcılığına ihtiyacı var.
Evet kimse liderliği üstlenmek istemedi ya da başka bi sebebi var bilemiyorum ama o zaman partileşmeliydi dediğin gibi.Şu an yine herkes bi tarafa dağılmış durumda,yaşananlardan dolayı bir bıkkınlık,birşeyleri değiştirememenin umutsuzluğu var çoğunluğun üzerinde.Evet roz..Tam olarak aynı fikirdeyim..O dönem çıkmalıydı bir lider..Gezi ruhu dediğin gibi partileşmeliydi. Ben çok umutluydum ama olmadı maalesef..
Aslında ben Gezi'nin partileşmesi taraftarıydım.Gezicilerin çoğu tam olarak kendi fikirlerine hitap eden bir parti bulamadığı için mecburiyetten şu veya bu partiye oy vermek durumunda kalıyor.Bu yüzden muhalefeti ortak paydada buluşturabilecek,Gezi ruhunu taşıyan bir parti olasaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum.Ama yine de Gezi vesilesiyle önceden apolitik yaşayan gençlerin siyasete bulaşması iyi oldu,çünkü siyasetin gençliğe,onların enerjisine,barışçıllığına,zekasına,yaratıcılığına ihtiyacı var.
Keşke fakirde çocuğunun geleceğini geziciler kadar düşünebilse.
Son 10 yılda eğitimde yapılan değişikliklerin tamamının zengin çocuklarını koruduğunu göremiyormusunuz?
-4+4 geldi,eğitimli aileler çocuklarına rapor alıp 1 yıl sonra gönderdi,fakir aileler devlet öyle buyurduğu için 60 aylık bebeleri okula gönderdi.O çocuklar okulda ezildi,hırpalandı.
-Dershaneler kaldırıldı sözde eğitimde eşitlik diye,zengin ailelerin çocukları evlerinde özel derslerini alıyorlar,fakirin göndereceği dershanede yok,okulda öğrendikleriyle yetinecekler..3 yıl sonra aradaki uçurumu hepimiz göreceğiz..
-Yurtdışında lise okuyan çocuklar buraya gelip okul seçerken,burdaki çocuklar üniversite sınavını kazanmak için gecesini gündüzüne katıyor,yinede yetişemiyor.Zengin aile gönderir lisede yurtdışına çocuğunu,geldiğinde üniversite hazır....
-Fatih projesi kapsamında öğrencilere ders kitapları ücretsiz dağıtılıyor,işin trajikomik tarafı özel okullara da dağıtılacakmış bu yıldan itibaren.Yıllık 10.000 lirayı okula veren velilerin ders kitabı parasını veremeyeceklerini mi düşündüler bilemiyorum.
Siz hangi ülkeden bahsediyorsunuz bilemedim ama,benim yaşadığım ülkede şuan fakir değil,zengin çocuğu korunuyor..
Aaaa,unutmuşum,tablet dağıtacaklardı değilmi?Çok faydalı bir eğitim aracıdır z<aten tabletBol bol oyun oynarlar artık tabletten.
Sahi, Gezi’ciler nerede?
Can Dündar, Cumhuriyet Gazetesi'ndeki köşesinde bu soruyu sordu: Sahi, Gezi'ciler nerede?
Gezi Direnişi, Türkiye tarihinin en büyük kitle hareketlerinden biri, belki de başlıcasıydı.
Bittiğinde kimileri direnişin ezildiğini düşündü.
Oysa Erdoğan’ın Gezi Parkı’na kışla yapılacağını söylediği ilk tarihten bu yana (1 Haziran 2011) neredeyse 3 yıl geçti.
Bugün kimse “kışla”yı ağzına bile alamıyor.
Başlı başına bu bile, Gezi Direnişi’nin başarısıdır.
GEZİ'DEN BİR PARTİ DOĞACAĞINI UMMUŞTU
Radikal Pazar’da Seyfi Öngider, değişik partilere dağılmış “Gezi isyancıları”nın demokratik, özgürlükçü yeni bir dönem başlatabilecek yetenek ve nitelikte olduğunu yazdı. “Birleşik bir muhalefet hareketinde buluşabilirlerse, Türkiye’yi yeniden inşa edecek bir siyasi blok haline gelebilirler” dedi.
Çokları, Gezi’den hemen bir parti doğacağını ummuştu.
Aslında temel referanslarını Gezi Direnişi’nden alan, “lidersiz” bir Gezi Partisi kuruldu da... (http://www. gezipartisi.org.tr/) Ancak bu hareketin partileşmemesinin daha iyi olacağını savunanlar da vardı. Ben de onlar arasındaydım. Almanya’da Yeşiller deneyimi yaşanmıştı. Partileşme, kurumsallaşmayı, kurumsallaşma ise sisteme ayak uydurmayı getiriyordu.
Oysa Yeşiller’in asıl katkısı, çevre bilincini tüm partilere yaymak olmuştu.
“Gezi ruhu” da böyle bir katkı yapabilirdi.
O RUH KENDİSİNİ HİSSETTİRDİ
Nitekim öyle oldu.
Geçen bir yılda o ruh, geldiğini değişik vesilelerle hissettirdi.
Seçimde, sandık başında sabırla, inatla nöbet tutan, şaibeli sonuçların peşinde koşan seçmen duyarlılığı, biraz da Gezi bilinciyle politize olmuş gençlerin işiydi. Sosyal medyanın, ana akım medyaya alternatif olarak ortaya çıkışı ve yazılmayanı yazma, muhalifler arası dayanışma amacıyla kullanılışı da Gezi’nin popüler kıldığı silahlardan biriydi. Hükümetin Twitter’ı kapatma çabası boşuna değildi. Seçim öncesi hırsızlıkların deşifresi bu yöntemle oldu çünkü...
Kıymet Teyze’nin bir mahalle parkında dozerlerin önüne oturması bile, Gezi’den mahallelere yayılan çevreci damarın simgesiydi. Aynı direnişi, ODTÜ öğrencileri, Devlet Tiyatrosu sanatçıları da gösterdi.
Nihayet son olarak “OccupyCHP” de yine Gezi’nin mahsullerinden sayılabilecek bir gençlik eylemi olarak gerçekleşti.
FARKLI HABER ALMA KANALLARI
“Gezi”, kendiliğinden oluşmuş gibi görünse de, dünyada akrabaları olan bir direniş ruhu...
RedHack’te dünyayı kasıp kavuran “Anonimous”un izleri var. Aynı maske, dünyanın her yerinde haksızlığın karşısına dikiliyor
“Occupy Wall Street” eylemi, Gezi’nin olduğu gibi, CHP’nin işgaline de ilham veriyor.
“Gezi Partisi”, “Yeşiller”in açtığı patikadan yürüyor. “Lidersiz”, İtalyan “5 Yıldızlı Hareket”in izlerini taşıyor.
Batı’daki örnekleri gibi internette örgütlenen birçok site, merkez medyanın kuşatılmasına karşı, yurttaş gazeteciliğini devreye sokarak okurlara farklı haber alma kanalları açıyor.
1 YAŞINDAKİ HAREKET İÇİN BÜYÜK KAZANIMLAR
Demem o ki, “Gezi hareketi”, dünyadaki akrabalarının son 10 yılda yaşadıklarından ilham ve ders alarak, her partiye sızıp her muhalif oluşuma destek çıkarak, Türkiye’nin geleceğine damga vurmaya devam ediyor.
Bir yaşında bir hareket için büyük kazanımlar bunlar...
Bu oluşumların dayanışmasıyla bir “yeniden inşa”nın harcı atılabilir gerçekten de..
http://www.haberartibir.com.tr/gundem/sahi-geziciler-nerede-h11992.html
Sade halk hareketiyle kalınca ancak bu kadar oluyor ama işte.Siyasette bir şeylerin değiştiğini görmek istiyorlarsa siyasete girmeleri gerekirdi.Bunun için de partileşmesi şarttı,ama olmadı malesef.Gezi bir halk hareketi bence partileşmesi iyi olmazdı. Yine tekrar edeceğini düşünüyorum.
gezicilermiş peh !!
parti kurmalarını vs geçtimde sahi nerdeler şu an toplanmış bir yerlerde ağaç dikmelerini, doğa için bir şeyler yapmalarını felan beklerdim ...
onlar taksim meydanın da eylem yaparken gerçek doğacılar bir yerlerde ağaçlar dikiyorlardı ...
Gezicilerden biri olarak buradayım mesela, ODTÜ deyim, ODTÜ de 300 bin ağaç kampanyası başlattık ve bu rakama ulaşacağız. Ankara da olduğum için Ankara da ne yaptıklarını biliyorum. Avaz avaz bağırıp ilan etmeye insanların gözüne sokmaya gerek yok bence.
Hani gezi siyasal bir oluşum değildi .
Kendi ağzınızla bunun siyasi bir oluşum olduğunu itiraf ettiniz ..
Hani ağaç ,ot böcekti asıl amaç .
Pes doğrusu .Bu yalanlarla varacak bir yeriniz yok .
Arkadaşın biri çok güzel söylemiş ,gezi apolitik olmalı diye .
Gönül isterdiki öyle olsun ama olmadı ,numaradan apolitik gibi gösterildi ama şuan kendiniz bile itiraf ediyorsunuz ki siyasal bir hareketti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?