Sağlıklı yaşam günlüğüm

Meltemesintisi80

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2019
1.083
2.338
KK'de bir diyet grubuna üye olmama rağmen bu günlüğü oluşturmanın bana ileride yardımı dokunacağına inanıyorum. 35 yaşında bekar bir kadınım. Uzun zamandır (birkaç yıldır) özellikle iş hayatımdan dolayı derin bir mutsuzluğa hatta depresyona girmiştim.bu dönemle birlikte içtiğim sigara artmış. Gecenin bir vakti gelen yeme krizleri sıklaşmıştı. sürekli dışarıdan yemek yiyordum ve daha da önemlisi nefes almadan yutuyordum her lokmayı.Şimdi geriye dönüp baktığımda ne kadar kötü bir dönem olduğunu daha iyi anlıyorum. Hırsımı ve tüm mutsuzluğumu yemekten çıkarıyordum.

Tembellik,şikayetler,kıskançlık,kendine acıma duygusu ile dolup taştığımı görüyordum;daha da kötüsü kendime karşı dürüst değildim.Suçlu hep başkalarıydı.Kendimden sıkıldığım uzun günler birbirini kovaladı ve ben mucizevi şekilde bir şeylerin rayına oturmasını beklerken yıllar geçti. Çevremdeki insanlar birer aile olduğunda bile ben hala hayatımın bir şekilde mükemmel olmasını bekliyordum. Gerçekten bir aile ,çocuk istiyor muyum orasını dahi bilmiyordum.Neyi istemem gerekiyordu yada neyi hedeflemeliydim hayatımda? Bu ilk önce yalnız yaşamama bağladım ama sonrasında bu sorunu yaşayanın bir tek ben olmadığını fark ettim. Mutlu mesut evlilik hayatları olan pek çok ailedeki kadın ve erkeklerin de bu boşluğa düştüğünü gördüğümde kendimle ilgili bu büyük problemi çözmeye odaklandım.

"ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME" "Prof.Dr.Ali Fuad BAŞGİL

Ve 2018 ile kendimi düzeltmeye karar verdim. İlk olarak cildimde yaşadığım sıkıntılara odaklandım. Sonrasında 2019 da sigarayı bıraktım. Son zamanlarda yine iş hayatımla ilgili nedenlerle arada içsem de artık şunu çok iyi anladım ki sigara KORKUNÇ bir şeymiş. Bırakma kararımın ne kadar yerinde olduğunu gördüm.

Daha az ve öz alış veriş yapmaya başladım.Dolabıma yaklaşık 2 yıldır giymeyeceğim hiçbir şeyi almıyorum.

35 yaşın vermiş olduğu fiziksel durumla alakalı artık daha hızlı kilo alıp daha zor verdiğimi fark ettiğimden bu yana bazı şeylere dikkat etmenin yararıma olacağını düşündüm.Konu sadece incecik olmak değil. İleride tansiyon,şeker,kolesterol vb sorunlarla karşılaşmamak ve rahat bir olgunluk geçirmek.
Buraya hayat kalitemi arttıran her şeyi yazmayı karar verdim ben de.Eğer olur da yine bir gün mutsuzluktan kendime kötü davranmaya başlarsam geriye dönüp okurum ve yeniden başlayacak gücüm olur.

İşim gereği saha gezilerini yapan biriyim ama bunu spordan saymıyorum bile. Spor beni sadece bedenen değil ruhsal olarak güçlendiren bir aktivite olsun istiyorum.

Günlük olarak buraya menümü ve spor programımla beraber meditasyon programımı, cilt bakımımı ve dahi okuduğum kitapları da dahil etmeye çalışacağım.Çok beğendiğim ve kendime karşı da kullandığım bir söz ile başlayalım o zaman:

Maya Angelou ~ Bir şeyi beğenmiyorsan, değiştir. Değiştiremiyorsan, tavrını değiştir. Şikayet etme

Telefonumdaki meditasyon aplikasyonu yeni kullanmaya başladım. Normalde geçmişte dalga geçtiğim bir şeydi meditasyon. Ancak son bir aydır bir şekilde beni daha dingin bir insan yaptığını fark ettiğimden beridir şans vermeyi düşünüyorum. İlk bitireceğim bölüm : Kendini sevmek.
aplikasyonda 15 dk lık meditasyon şeklinde mevcut.
Bu da günün sözü:
Kabul etmek,onaylamak değildir.Kabul etmek tüm olanı biteni olduğu gibi deneyimlemeye gönüllü olmaktır

30/07/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta,2 çeri domates,1 dilim peynir,5 yeşil zeytin ve şekersiz limonlu çay,2 adt peksimet (son 3-4 dilim peksimetim kaldı onları atmak istemiyorum.sonradan peksimet dahil karbonhidrat yok. Bakalım başarabilecek miyim?)
Öğle:
küçük bir kase yoğurt ve bol salata (salatalık ve domates ,nar ekşisi ile)
Kaçamak:
elmalı soda,şekerli türk kahvesi
Ara:
Bir armut ve grissini
Akşam:
yulaf eklenmiş probiyotik tozlu yoğurt
Spor:
Leslie 5K ve 30 dk pilates (bacak-iç bacak ve karın)
Su:
2,5-3 lt

18/03/2019 tarihli cilt bakımı derlemem:

Sivilce tedavisinden bana kalan ortadan yağlıya dökük cildim orta kuru oldu ve sivilce izlerim kaldı. Doktorlar dermapen önerdi ama fiyatları çok çok uçuktu benim için . İlk ay cildime hametan ve güneş kremi sürmeye devam ettim çünkü cildim hala çok ince yapıdaydı. Sonrasında youtube da uzun süren araştırmalar (!) sonucu kore kozmetiklerini buldum. Bu konuda youtube da naturallyserein,ayşe çakar izleyebilirsiniz.Eğer ingilizce sorun olmayacaksa wishtrend ten kore cilt bakımı ve ürünleri hakkında pek çok bilgi edinmek mümkün.Şimdi gelelim ben neler yaptım.
  1. Çok uzun bir süre depresyonla uğraştıktan sonra kendimi affettim ve kendimle barıştım (bu şaka değil hanımlar;herşey kendini sevmekle başlıyor)
  2. Disiplin disiplin.. Eve gelir gelmez eğer makyaj varsa çift bazlı temizleme. Ben çok sık fondeten kullanan biri olmadığım için çay ağacı yağlı bir temizleyici yetiyor ama gün içinde makyaj yapıyorsanız ilk önce yağlı sonra su bazlı bir temizleyici şart.
  3. Tonik: Ben gerçek gülsuyu yada witch hazel kullanıyorum. Lekeleriniz çok yoğunsa pixi, the ordinary, by wishtrend gibi markalardan glikolik asitli tonik alabilirsiniz. Düşük konsantrasyonla başlayınız.Ben eczaneden AHA ve BHA özellikli azelderm krem aldım(azeleik asit molekül yapısı büyük ve hafif bir asittir) ve haftada iki kere (gece) uyguluyorum. Cildinizi hafif hafif soyuyor.
  4. Eğer azelderm kullanıyorsam işlemi burada bitiriyorum.Haftanın diğer günleri cildimi hafif sıcak suyla su ile yıkadıktan sonra tonik üstüne serum uyguluyorum (By wishtrend in c serumu,mizon un hyaluronik asit ve dermoskin in active serumunu kullanım.Sadece dermoskin ürününden sonra kullandığım kremlerle tepkimeye girdi sanırım çünkü serum yüzümden soyuldu resmen) .Bunun dışına salyangoz jelini de serum gibi kullanabilirsiniz.Ayrıca bir türk markası palabs için de çok iyi deniliyor,denenebilir.Bir de doa kozmetik var ama internet siteleri ve gram-fiyat ilişkisi kafamı karıştırıyor
  5. Maske uygulaması şart değil (biraz lüks gibi ama yapınca ciltte fark oluyor) . Limonian dan aldığım 7 günlük maskeler,mizon un maskeleri yada neutrogena,garnier gibi nemlendirici özellikli maskeler kullanabilirsiniz. Bazı maskeler serumla (içine arbutin yada kolajen olanları gratislerde var) beraber veriliyor hatta.Ben her gün yapmasam da haftada bir iki kere yapıyorum.Maske uygulamasını 15 dk tutup kalan sıvı ile yüzüme masaj yapıyorum ;özellikle kontür bölgelerine
  6. Cilt yağı : çok elzem değil ama leke için soğuk sıkım kuşburnu yağı ve tamanu yağı en iyisidir., ben bade natural en aldım ama the ordinary markasında , destek markası,misbahçe markası da var.Not: Yüzünüze yağ sürmeden önce komedejenik sıralamasını bilin lütfen . Mesela hindistan cevizi yağı yüze sürülmez.Bununla beraber bazı yağlar kuru ciltler için bazıları olgun ciltler için iyidir.
  7. Nemlendirici: Bu sürdüğünüz ürünler için bir bariyer etkisi gösterecektir. Çok pahalı nemlendiriciler olsa da ben dermoskin topical biotin N kreminden memnunum. Nemlendiricinizi yağ ile birlikte karıştırıp da sürebilirsiniz. Bir de gece maskeleri var uygulanan ama ben hiç gerek görmedim.
  8. Ayda bir kendime dermaroller yapıyorum. Etkisi bence inanılmaz.İlk yaptığımda hiç bastırmadım ve 15 gün bekledim.Sonra biraz bastırarak yaptım ve serum sürdüm (1 sa bekleyin sürmeden önce). Sonra 15 gün aralıklarla devam ettim. Şimdi ayda bir yapıyorum.
  9. Ben sigara içen biri olduğum için sigarayı da azalttım.Eğer sigara,alkol yada kahve alışkanlıklarınız varsa cilt düzelmez kolay kolay.
  10. Bu esnada yediklerime de dikkat ettim tabi. Şekeri sıfırladım (çok zor olsa da) , yeşil smoothie içmeye başladım,fermente ürünler kullandım,dışarıda yemek yemedim vs vs
  11. En önemlisi de sabır. Bu 6-12 aylık bir süreç. Dermapen de yaptırabilirsiniz (en kısa yol) ama etkisi için yine de cilt bakım rutininiz olması gerekiyor. Lekeler için retinol,hipokron içeren kremler de var;acnelyse,expigment gibi.Ancak bunlar ağır kremlerdir ve doktor tavsiyesi ile kullanın lütfen.Ciddi anlamda tahriş edebilirsiniz yüzünüzü.
  12. İlaç tedavisi biteli 7 ay oldu.Hala lekelerim var ama ciddi miktarda azaldı.Asıl önemlisi cildimin rengi düzeldi ve ton farklılıkları büyük oranda gitti. Gözeneklerim daha küçük. Bu bahsettiğim ürünleri (maske hariç) 7 ay önce almıştım ve hala kullanıyorum o yüzden fiyat performans açısından iyi ürünler.Yani para harcamadım diyemem tabi ama en uygun şekilde de cilt bakımı yapmak mümkün. Başka kore markaları da var;Cosrx gibi .İçerikleri olukça temiz.Bazı ürünler biraz pahalı (özellikle serumlar ve bazı tonikler) ama internetten saçma sapan ürünler alacağımıza içerik listesini paylaşan markalardan almak en iyisi. https://www.korendy.com.tr/ https://www.justinbeauty.net/cilt-bakimi

Yaz dönemi uyguladığım cilt bakımım
  1. İlk olarak yüzüme fondöten yada pudra kullanmıyorum.Sadece göz altlarına az da olsa kapatıcı sürüyorum.dönem dönem kalem yada rimel dışında az da olsa allık uyguluyorum.Gün içinde allığımı tazelemiyorum.
  2. Her gün sabah ilk olarak keçi sütlü yada shea butter lı sabun ile yıkıyorum.Sonrasında mutlaka güneş kremi kullanıyorum.Şu sıra Roc markasının dark spot için olan güneş kremini kullanıyorum
  3. Akşam makyaj olsun olmasın yağlı micelar su ile yüzümü temizleyip temizleyici köpük (içeriği çok temiz olmadığı için adını yazmıyorum,bittikten sonra bioderm in bir jelini alacağım) ile yüzümü yıkıyorum (bazen yine sabah kullandığım sabunları kullanıyorum;kurutucu etkisi olmadığı için).
  4. Bazı akşamlar ve sabahları gül suyu (otacı) ile cildimi tonikliyorum. Daha önce Gülşah ın gül suyunu kullanıyordum ama onu direkt buz kalıplarına döküp o şekilde kullanmak daha iyi geliyor.
  5. Bundan sonraki aşama da hafta içinde değişiyor. Cildim dermaroller a alıştığı için ilk defa bu ay her hafta yapmaya başladım.Ay sonundaki gözlemimi ayrıca yazarım. Uygulama sonrası 30 dk kadar bekleyip C vitamini serum sürüyorum. Üstüne de Mizon un blemishing crem uyguluyorum. Dermaroller uygulaması yapacağım gün tonik olarak witch hazel kullanıyorum. Uygulamayı hafta sonu ve akşam yapıyorum ve ertesi sabaha kadar su değdirmiyorum. Bu uygulamayı normalde aylık 1 defa yapıyordum ama ilk defa ayda 4 kere yapacağım.
  6. Diğer günler için haftada 2 yada 3 gün tonikleme sonrası sudocrem ile yüzümü kaplayıp iyice yediriyorum ve maske gibi kalıyor.Ertesi sabah yıkıyorum.bu işlemi yapacağım zaman Loreal saf kil peeling i uyguluyorum (bu bittikten sonra almam gerçi.Güzel bir ürün ama artık peeling ürünleri kullanmıyorum.alternatifi aşağı maddeye yazacağım)
  7. Geri kalan günler tonikleme sonrası sadece buzdolabında tuttuğum salyangoz jelini nemlendirici olarak kullanıyorum.Benim gibi yağlıya dönük ciltler için güzel bir nemlendirici.
  8. Hafta sonları (dermaroller yapmadıysam) eğer hamam veya uzun banyo yapmak istiyorsam bentonit kili ile maske yapıyorum.Sadece yüzüme değil dirsekler,dizler gibi pütürlü bölgelere de sürüyorum.Gelmiş geçmiş en iyi peeling. Sonrasında buzdolabında tuttuğum kağıt maskeyi uyguluyorum (elimde ne varsa).
  9. Yaz aylarında tekrar nemlendirici krem kullanmıyorum çünkü hava sıcak olduğu için yararlı olmuyor.
  10. Yaz aylarında yüzüme ekstra yağ uygulaması da yapmıyorum
  11. Hafta içi ve hafta sonu ne uygulama yaptıysam kaş ve kirpiklerime badem yağını mutlaka sürüyorum.

31/07/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta,2 çeri domates,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin ve şekersiz limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle:
mercimek çorbası,küçük bir kase yoğurt ve bol salata
Kaçamak:
elmalı soda,şekerli türk kahvesi
Ara:
üzüm
Akşam:
yulaf eklenmiş probiyotik tozlu yoğurt
Spor:
Leslie 5K ve 45 dk pilates (bacak-iç bacak ve karın-kollar),+9000 adım hedef
Su:
2,5-3 lt

Güzellik merkezlerindeki cilt bakımı hakkında:

Bir süredir cilt bakımı,cilt estetiği konuları üzerine çok fazla kafa yorduğumdan beri yaşadığım bölgedeki cilt bakımı yapan yerleri de araştırmaya başladım.Parama kıyıp gittiğim cilt bakımı izlenimlerimi paylaşacağım:

• Alacağınız pakete göre değişmekle beraber 100 tl den aşağı bir para ödeyemezsiniz.
  • Temizleme sütü ile temizlenir
  • Tonikleme işlemi yapılır.
  • Mutlaka buhar verilir.
  • Eğer siyah nokta sorunları varsa (yoksa bile) iğne uçlu bir aparat ile bu siyah noktalar temizlenir
  • Maske aşaması sorununuza göre değişir. En kötüsü sıradan bir kağıt maskeyi size uygulamalarıdır. Ben altın maske uygulatmıştım. Bunun yanı sıra çamur maskesi yada LED uygulama da vardır. LED uygulama konusunda özellikle belirtmem gerekiyor ki haftalık yapılmadığı müddetçe hiçbir etkisi yoktur.Kaldı ki bu tip LED uygulamalarının sağlığa etkisi konusu hala tartışılmaktadır.
  • Maskeleme sonrası kısa bir tonikleme ve nemlendirme ile bitirilir.Bu işlemde eğer uygulayıcı bakımından şansınız varsa masaj yapılır.
  • standart olarak evde yapabileceğiniz uzun bir banyo sonrası yukarıda saydığım adımlar ile de bu bakım sonrası sahip olacağınız görüntüyü yakalayabilirsiniz. Maalesef aynı şey dermaroller&dermapen gibi uygulamaları yapan pek çok yer için de geçerli. Söylemek istediğim maalesef ülkemizde estetik&güzellik merkezleri çoğunlukla Çin den getirdikleri (Aliexpress sağolsun) kremler,maskeler ve serumlarla bu işi yürütüyorlar. Yada toptancı anlaşması bulunan yerlerle tek tip nemlendirici ve tonikler ile bu işi yürütmeye çalışan pek çok merkez var.Profesyonel anlamda cilt bakımı tesisleri yaygınlaşmadığı için de gerçek anlamda bu işi yapanlar oldukça pahalı. Yurt dışında cilt bakımı seansları 40 dk dan aşağı olmaz ama maalesef ülkemizde durum bu şekilde değil. Bu nedenle cildi tanımak ve ona uygun bakım&makyaj ürünleri kullanmak önemlidir.

Ozon terapi hakkında:
Yaklaşık 3 ay önce 1 seans şeklinde yaptırdığım ozon terapi hakkında bilgiler:

• Bu işlem ,kan alındıktan sonra bir şişe içinde oksijen ve ozon ile karıştırılır ve kanın alındığı damardan enjekte edilmesidir. Diğer kullanım şekilleri lokal olarak uygulanması
  • Metabolizma hızını arttırma,Anti-aging etki ,Bağışıklık sisteminin güçlenmesi,Detoks etkisi,Ağrı giderici,Anti-mikrobik etki gibi pek çok yararı olan bir uygulama.
  • Aslında 3 seans yapılıyordu (her hafta olmak üzere) ancak seans başı 100-150 tl arasında ücret olduğu için sadece tek seans yaptırabildim :)
  • Damardan enjekte bittikten sonra kalan bir kısım temizlenmiş kanı da aşı gibi vuruluyorsunuz.
  • Bunun dışında kulaklara da stetoskop gibi bir aletle ozon veriliyor (solunum yolları enfeksiyonları için)
  • Birden bire fark etmesem de o hafta içinde oldukça dinç ve iyi hissetmiştim kendimi.Sigarayı bıraktıktan sonra geçmiş zararlı etkilerini minimuma indirmek için yapmıştım. İşlem sonrası hafta spor yaparken daha rahattım. Gereğinden fazla iştah açılması olmadı. Uyku hali durumum da azaldı.
  • İşlemi yapan kişi doktor olduğu için güvenerek yaptırabildim.Yaptırmak istediğiniz yer mutlaka böyle bir yer olmalı yada hastane.
  • İleride param olursa tekrar yaptırabilirim.

01/08/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta,2 çeri domates,1 dilim peynir,6 yeşil zeytin ve şekersiz limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle:
ezogelin çorbası,küçük bir kase yoğurt ve bol salata
Kaçamak:
şekerli türk kahvesi
Ara:
üzüm
Akşam:
detox içeceğim
Spor:
+9000 adım hedef ,sadece strecthing yapacağım çünkü sancım var.(.Ahhh regl gözün çıkmasın)
Su:
2,5-3 lt

Günün menüsü ve programım
02/08/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta,2 çeri domates,1 dilim peynir,5 yeşil zeytin ve şekersiz limonlu çay,2 adt peksimet
Öğle:
mercimek çorba,küçük bir kase yoğurt ve bol salata (yemekte bugün makarna var,belki 1-2 kaşık yerim ,biraz halsizim)
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
üzüm,soda
Akşam:
detox içeceği
Spor:
Leslie 5Km ve 45 dk pilates (bacak-iç bacak ve karın)
Su:
2,5-3 lt

Diyet yemeği olarak yapılabilir:
  • Fırın patates
  • Mercimek çorba
  • Barbunya salatası
  • Nohut salatası
  • Zeytinyağlı fasülye
  • Fasülye kavurma
  • 5 yk yağsız makarna
  • Kabak çorbası
  • Bulgur pilavı
  • Kabaklı fritatta (omlet)
  • Cheddar peynirli tost
  • 0,5 yulaf+0,5 süt beraber pişir. Üzerine elma rendesi,tarçın ve kıyılmış ceviz

Günlük motivasyon rutinim:
Her gün 15 dk lık bir rutin bu. İstersem telefonumdaki aplikasyondan da yararlanabiliyorum.
Bugünün konusu "kendi konfor alanından çıkmak" ..

Çalıştığın iş yerinde mutsuzsun ama yeni iş aramıyorsun
Kilolusun ama diyet yapmıyorsun
Sigara içiyorsun ama bırakmıyorsun
Sevgilinle asla çözülemeyecek sorunların var ama yüzleşmiyorsun
Para harcama sorunun var ama suçu ekonomiye atıyorsun vs vs

İlk olarak hayatın hiçbir zaman kolay olmadığını ve olmayacağı gerçeği ile yüzleşmek gerekiyor.Bu bir kerede yapılıp biten birşey de değil üstelik.Bunu sürekli kendimize hatırlatmamız gerekiyor.Ancak bu pes etmek ;"aman nasılsa hiçbir şeye engel olamıyorum,olacak olan oluyor" diyerek herşeyi savsaklamak da değil...

Bizi engelleyen,bloke eden ne ;öncelikle bunu anlamalıyız? Sorun "bizim düzeltemeyeceğimiz" bir mekanizmada mı (yani sorunun özü bizim gücümüzle değişemeyecek gibi mi) yoksa aslında sorun bizden mi kaynaklıyor bunu anlamak gerek.
Tabi ki esası KENDİNE DÜRÜST OLMAK! Kelimenin tam anlamıyla dürüstlükten bahsediyorum...

Çalıştığın iş yerinde mutsuzsun ama yeni iş aramıyorsun--çünkü yeterliliklerine güvenmiyorsun,çünkü risk alamazsın,çünkü şu andaki işine alıştın ve başka yerde yeniden başlamayı aslında hiç istemiyorsun, çünkü aslında bu işinde tembellik edecek fırsatın var ve belki yeni işinde olmayacak,maaş beklentini karşılamayacak...

Kilolusun ama diyet yapmıyorsun---Çünkü poponu kaldırıp 1 sa yürümek yerine tv de aptal dizileri izlemeyi tercih ediyorsun, çünkü çok fazla "ama" var hayatında, çünkü çocuklarını ve ev işlerini bahane ediyorsun,çünkü bahaneye sığınmayı seçtin

Sevgilinle asla çözülemeyecek sorunların var ama yüzleşmiyorsun çünkü yalnız kalmak istemiyorsun,çünkü "aşk" diye nitelendirdiğin aslında çaresizliğin, sevgilin olan erkek/kadından maddi/manevi beklentilerin var,dramayı seviyorsun

Para harcama sorunun var ama suçu ekonomiye atıyorsun çünkü esas ihtiyaçların dışındakiler senin için major harcamalar olmuş çünkü ekonominin gerçekten kötü olduğunu bildiğin halde daha ekonomik yaşamayı düşünmüyorsun bile çünkü kredi kartlarını çektiğin kredilerle kapatmanın sonuçlarını düşünmek istemeyecek kadar anı yaşıyorsun...

Hepimiz kendi güvenli kalemizde mutluyuz bir şekilde..İşler içinden çıkılmaz noktaya gelene kadar bu böyle elbette..Ben depresyonun dibine vurduğumda artık sürekli kendime acır halimden sıkıldığımda anlamıştım bunu

İş hayatımı çekilmez kılan insanlar gittikten sonra düşündüm de o insanlara üzüldüğüm ,sinirlendiğim kadar belki onlar beni o kadar takmamışlardı bile..Tıka basa yemek yediğim aylardan sonra , ardı ardına içtiğim sigaralardan sonra kendimi tanıyamaz hale geldiğimde kimse yoktu suçlayacağım.Mazeretlerim tükenmişti. evet ortada bir haksızlık vardı ancak o dönemlerde sesimi çıkarmamıştım. Ne artık kendimi suçlamaya zamanım ne de geriye dönebilecek imkanım vardı. Belki geriye dönsem yine aynı hataları yapacaktım.. Bu yüzden geçmişimdeki insanları,ailemi,kendimi suçlamayı bıraktım. Kendime acımayı bıraktım. Depresyonda olmak bahanesine saklanmayı bıraktım. "Ama" ları bıraktım.

35 yaşımdayım ve şansım varsa belki 35 yıl daha yaşarım. Şu 35 yılın bile nasıl geçtiğini anlayamamışken gelecek yılları sürekli bahanelerle ,amalarla geçiremeyeceğimi anladığımda çıktım o güvenli kalemden .Bir kerede ve tek seferde olmadı tabi.Ara sıra düştüm kalktım ;hala çabalıyorum. 5 yıllık boşvermişlik birden yok olmuyor ancak bir daha asla o eski BEN 'e geri dönmeyeceğimi de biliyorum . O kadını istemiyorum artık hayatımda..Yeni,güzel,sağlıklı ve benim için hayırlı olanı seçiyorum..Zor olanı seçiyorum..

Günün menüsü ve programım
03/08/2019 Menü-program
Kahvaltı:
2 yumurta ve az tereyağı ile omlet,2 çeri domates,1salatalık,2hindi füme,1 dilim peynir,5 yeşil zeytin ve şekersiz limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle:
yok (kahvaltıyı geç yapıyorum haftasonu)
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
karpuz
Akşam:
detox içeceği
Spor:
Leslie 5Km ve 45 dk pilates (bacak-iç bacak ve karın)
Su:
2,5-3 lt

04/08/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ve az tereyağı ile fasülye kavurması,2 çeri domates,1salatalık,1 hindi füme,1 dilim peynir,5 yeşil zeytin ve tek şekerli limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle:
fasülye kavurmasının kalanını yerim
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
karpuz
Akşam:
detox içeceği
Spor:
Leslie 30 dk (3 km) bunu sabahtan kahvaltı öncesi yaptım. Akşam da 1 sa Jane fonda pilates
Su:
2,5-3 lt .Sabah aç karnına sirkeli ballı 1 bardak sıcak su
Takviyeler:
Voonka kolajen (600 mg), Doppelhertz biotin+çinko hapı (her zaman olmasa da sabah kahvaltı sonrası alıyorum. 3 aylık süre elimdeki paketlerden sonra bitecek. Kolajen bir daha almayacağım onun yerine ilik kaynatarak hazırlayacağım.Biotini de saçlarım bu ara dökülüyor iye kullanıyorum).Bunun yanı sıra 2 ay kadar yine aynı markaların suda eriyen C vitaminini kullandım.
Ev:
Dün evi temizlemiştim. Bugün de pencereler silinecek,yerler paspaslanacak,toz alınacak,buzdolabı temizlenecek.
Bakım rutini:
Dün banyo sonrası 1,5 tk kil ile 1,5 tk elma sirkesi karıştırıp maske yaptım.10-15 dk sonrası hafifçe ovalayarak yıkadım.Sonrasında buzdolabında duran salyangoz jelini sürdüm.Sıcak havalarda benim gibi yağlı ve nemsiz bir cilt için krem nemlendiricilerden daha çok iyi geliyor geliyor jel nemlendiriciler.Kaş serumumu sürüm.
Bugün, dermaroller yapılacak (c vitamin serum ile)..

Günün menüsü ve programım şu şekilde olacak.
05/08/2019 Menü-program
Kahvaltı:
1 yumurta ,1 hindi füme,1 dilim peynir,7 yeşil zeytin ve tek şekerli limonlu çay,3 adt peksimet
Öğle:
2 kaşık susuz nohut, yoğurt, bol salata
Kaçamak:
tek şekerli türk kahvesi
Ara:
Armut
Akşam:
Yoğurt-yulaf
Spor:
1sa pilates (tüm vücut), hedef +9000 adım
Su:
2,5-3 lt

Günlük motivasyon rutinim:
Her gün 15 dk lık bir rutin bu. İstersem telefonumdaki aplikasyondan da yararlanabiliyorum.
Bugünün konusu "kendi konfor alanından çıkmak" ..

Çalıştığın iş yerinde mutsuzsun ama yeni iş aramıyorsun
Kilolusun ama diyet yapmıyorsun
Sigara içiyorsun ama bırakmıyorsun
Sevgilinle asla çözülemeyecek sorunların var ama yüzleşmiyorsun
Para harcama sorunun var ama suçu ekonomiye atıyorsun vs vs

İlk olarak hayatın hiçbir zaman kolay olmadığını ve olmayacağı gerçeği ile yüzleşmek gerekiyor.Bu bir kerede yapılıp biten birşey de değil üstelik.Bunu sürekli kendimize hatırlatmamız gerekiyor.Ancak bu pes etmek ;"aman nasılsa hiçbir şeye engel olamıyorum,olacak olan oluyor" diyerek herşeyi savsaklamak da değil...

Bizi engelleyen,bloke eden ne ;öncelikle bunu anlamalıyız? Sorun "bizim düzeltemeyeceğimiz" bir mekanizmada mı (yani sorunun özü bizim gücümüzle değişemeyecek gibi mi) yoksa aslında sorun bizden mi kaynaklıyor bunu anlamak gerek.
Tabi ki esası KENDİNE DÜRÜST OLMAK! Kelimenin tam anlamıyla dürüstlükten bahsediyorum...

Çalıştığın iş yerinde mutsuzsun ama yeni iş aramıyorsun--çünkü yeterliliklerine güvenmiyorsun,çünkü risk alamazsın,çünkü şu andaki işine alıştın ve başka yerde yeniden başlamayı aslında hiç istemiyorsun, çünkü aslında bu işinde tembellik edecek fırsatın var ve belki yeni işinde olmayacak,maaş beklentini karşılamayacak...

Kilolusun ama diyet yapmıyorsun---Çünkü poponu kaldırıp 1 sa yürümek yerine tv de aptal dizileri izlemeyi tercih ediyorsun, çünkü çok fazla "ama" var hayatında, çünkü çocuklarını ve ev işlerini bahane ediyorsun,çünkü bahaneye sığınmayı seçtin

Sevgilinle asla çözülemeyecek sorunların var ama yüzleşmiyorsun çünkü yalnız kalmak istemiyorsun,çünkü "aşk" diye nitelendirdiğin aslında çaresizliğin, sevgilin olan erkek/kadından maddi/manevi beklentilerin var,dramayı seviyorsun

Para harcama sorunun var ama suçu ekonomiye atıyorsun çünkü esas ihtiyaçların dışındakiler senin için major harcamalar olmuş çünkü ekonominin gerçekten kötü olduğunu bildiğin halde daha ekonomik yaşamayı düşünmüyorsun bile çünkü kredi kartlarını çektiğin kredilerle kapatmanın sonuçlarını düşünmek istemeyecek kadar anı yaşıyorsun...

Hepimiz kendi güvenli kalemizde mutluyuz bir şekilde..İşler içinden çıkılmaz noktaya gelene kadar bu böyle elbette..Ben depresyonun dibine vurduğumda artık sürekli kendime acır halimden sıkıldığımda anlamıştım bunu

İş hayatımı çekilmez kılan insanlar gittikten sonra düşündüm de o insanlara üzüldüğüm ,sinirlendiğim kadar belki onlar beni o kadar takmamışlardı bile..Tıka basa yemek yediğim aylardan sonra , ardı ardına içtiğim sigaralardan sonra kendimi tanıyamaz hale geldiğimde kimse yoktu suçlayacağım.Mazeretlerim tükenmişti. evet ortada bir haksızlık vardı ancak o dönemlerde sesimi çıkarmamıştım. Ne artık kendimi suçlamaya zamanım ne de geriye dönebilecek imkanım vardı. Belki geriye dönsem yine aynı hataları yapacaktım.. Bu yüzden geçmişimdeki insanları,ailemi,kendimi suçlamayı bıraktım. Kendime acımayı bıraktım. Depresyonda olmak bahanesine saklanmayı bıraktım. "Ama" ları bıraktım.

35 yaşımdayım ve şansım varsa belki 35 yıl daha yaşarım. Şu 35 yılın bile nasıl geçtiğini anlayamamışken gelecek yılları sürekli bahanelerle ,amalarla geçiremeyeceğimi anladığımda çıktım o güvenli kalemden .Bir kerede ve tek seferde olmadı tabi.Ara sıra düştüm kalktım ;hala çabalıyorum. 5 yıllık boşvermişlik birden yok olmuyor ancak bir daha asla o eski BEN 'e geri dönmeyeceğimi de biliyorum . O kadını istemiyorum artık hayatımda..Yeni,güzel,sağlıklı ve benim için hayırlı olanı seçiyorum..Zor olanı seçiyorum..

Wuuu ne güzel yazmışsın

X