Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
yeni konu hayırlı olsun kızlar ben yaptığım bütün dvdler için yorum yazmaya karar verdim, hem kendi motivasyonumu artırmak hem de okuyanları motive edip onlara fikir vermek için.
öncelikle Leslie Sansone egzersizlerini genel olarak değerlendirirsem:
- Leslie Sansone "Evde Yürüyün" programını öncelikle obezler ve yaşlılar için oluşturmuş. Çünkü dışarıda yürümek bazı insanlara zor geliyor, evde yapılması için tasarlanan kardiyo dvdleri de genelde çok fazla koreografi içeriyor ve iyi bir kondisyon gerektiriyor. Bu durum 23 yaşında 48-49 kiloluk benim bile gözümü korkutuyor, "şimdi kim uğraşacak o kadar sporla" diyorum. Leslie'yle bu sorunlar ortadan kalkıyor; onun dediği gibi "yanlış yapma ihtimaliniz yok!". hareket halinde olmanız yeterli.
bu program çok tutunca da yavaş yavaş geliştiriyor dvdlerini, değişik programlar hazırlıyor.
- Leslie ne kadar dvd çıkarırsa çıkarsın, genelde 4 basit hareket üzerinden gidiyor. bu hareketleri ısınma aşamasında gösteriyor.
- bazı dvdlerde alet kullanıyor ama hiçbirinde zorunlu değil, tercih meselesi.
şimdilik aklıma bu kadar geldi :)
Forumda bu konuda bir bilgi bulamadim. Avrupa`da cok yaygin olan bir yürüyüs tarzi Nordic Walking ile ilgili bildiklerimi aktarmak istedim.
Nordic Walking kayak sopalari benzeri iki sopa ile yapilan bir yürüyüstür. Böylelikle hem sopalarla daha hizli bir tempo tutturmak, hem de üst vücudun da ayni anda calismasi amaclaniyor. Aslinda eskiden bu sopalari dag yürüyüsleri icin de kullaniyorlarmis ancak günümüzde modernlesip sehirlere kadar indi bu teknik. Ayrica kayak sporu yapanlar da yazin antremana devam etmek icin bu sopalardan faydalaniyorlarmis. Yediden yetmise, spor gecmisi olan olmayan herkes tarafindan kullanilabilen Nordic Walking sopalari ile bizde her gün yolda yürüyen onlarca kisiyle karsilasmak mümkün. Ben de artik bebek arabasi itmem gerekmeden yürüyüs yapacagim zaman alacagim bunlardan. Fikir versin diye bir iki de resim ekliyorum.
Forumda bu konuda bir bilgi bulamadim. Avrupa`da cok yaygin olan bir yürüyüs tarzi Nordic Walking ile ilgili bildiklerimi aktarmak istedim.
Nordic Walking kayak sopalari benzeri iki sopa ile yapilan bir yürüyüstür. Böylelikle hem sopalarla daha hizli bir tempo tutturmak, hem de üst vücudun da ayni anda calismasi amaclaniyor. Aslinda eskiden bu sopalari dag yürüyüsleri icin de kullaniyorlarmis ancak günümüzde modernlesip sehirlere kadar indi bu teknik. Ayrica kayak sporu yapanlar da yazin antremana devam etmek icin bu sopalardan faydalaniyorlarmis. Yediden yetmise, spor gecmisi olan olmayan herkes tarafindan kullanilabilen Nordic Walking sopalari ile bizde her gün yolda yürüyen onlarca kisiyle karsilasmak mümkün. Ben de artik bebek arabasi itmem gerekmeden yürüyüs yapacagim zaman alacagim bunlardan. Fikir versin diye bir iki de resim ekliyorum.
Uzay yürüyüşü aletinde aynı bölgeler çalışıyor gibime geldi. Türkiye'de yaşayanlar için uzay yürüyüşü aleti daha güvenli olur :) Türkiye'nin parkları buna hazır değil
Bende uzay yürüyüşü aletinden almayı çok düşünmüştüm. Ama leslie daha cazip geldi. Hem alet iki gün sonra çamaşır kurutmalığı olacak. Bunun yerine spor ayakkabı, dambıl, plates topu-lastiği vs gibi çok amaçlı şeylere kaynak aktarmak çok daha faydalı Ama parkta spor yaparsam mutkala air walkeri kullanıyorum uzun süreli olarak.
Ben de oddk basligi acti kacti diyecektim. Zor sporlarla belki 1-2 ayda sonuc aliniyor ancak kacimiz bunu devam ettirebiliyoruz? Özellikle de evde bakacak kücük cocugumuz, ev islerimiz arasinda? En iyisi yine leslie ve yürüyüs. Ömür boyu yapilabilir. Bir tane 80 yasina yakin vardi onunla yürüyen hangi videosunda unuttum simdi. Kendini cok zorlamadiktan sonra olanaksiz gelmiyor.Süper bir yürüyüş tarzı. Ben yürüyüş yapacağım alana varmadan önce yaklaşık 2 km yol gitmek zorunda kalıyorum. O açıdan benim için çok zor olur. Ama evi yürüyüş parkurlarına, açık alanlara yakın olanlar için çok faydalı. Bunlar olmazsa elde dambıl ile yürünebilir. Eşit fayda sağlamasada.
Ben kendime spor planı oluşturdum. Bacaklarımı hızlıca sıkılaştırmak için squat yapacağım. Ama haftada 6 gün leslie mutlaka. Squatın mola günlerinde de mari winsor bacak için olan videosu. Hafta sonu bir gün açık havada yürüyüş. Tabi squat, plates geçici.. Yürüyüş her an, her yaşta benimle olacak O sebeple en ince ayrıntısına kadar öğrenmek lazım. Ne de olsa en zor egzersiz şekli.
Bu arada gerçekten açık havada yürüyüş yaparken de dikkat edilmesi gereken birçok nokta var. Ayakkabı seçimi, ısınma ve soğuma temposunun belirlenmesi... Zamanla onları derleyip ekleriz. Zaten herkes deneyimlerini paylaşıyor. Şimdiden çok güzel ve dolu dolu bir katılım oldu.. Bakalım zamanla neler birikecek bu sayfada
Ben de oddk basligi acti kacti diyecektim. Zor sporlarla belki 1-2 ayda sonuc aliniyor ancak kacimiz bunu devam ettirebiliyoruz? Özellikle de evde bakacak kücük cocugumuz, ev islerimiz arasinda? En iyisi yine leslie ve yürüyüs. Ömür boyu yapilabilir. Bir tane 80 yasina yakin vardi onunla yürüyen hangi videosunda unuttum simdi. Kendini cok zorlamadiktan sonra olanaksiz gelmiyor.
aynen ben de parktakini kullaniyorum evde kondisyon bisikleti var ama benim icin uzay yuruyusu ya da kosu bandi daha dogru olurdu. bisiklet bacaklarimi sisiriyor cok uzun sure yapinca.
ben de guzel bir yuruyus ayakkabisi ve yazlik spor kiyafetlerine yatirim yapacagim :) su an eski spor ayakkabilarimla hatta bazen conversele yuruyorum. altimda tayt, ustumde hoodie... soyle cicili bicili spor kiyafetleri alayim :)
Ben bu ara beslenmeme ve egzersizlerime çok dikkat ettiğim için doğum günümde gelen hediyeler: tayt + tshirt, spor ayakkabı, spor çantası Herkes anlaşmış meğer
derya ablacım burn deki ağırlıklar kaç kiloluk acaba almayı düşünüyorum kollar inceltir değil mi
Ben bu ara beslenmeme ve egzersizlerime çok dikkat ettiğim için doğum günümde gelen hediyeler: tayt + tshirt, spor ayakkabı, spor çantası Herkes anlaşmış meğer
Özellikle ayakkabi ve sütyen cok önemli. Iyi bir spor sütyeni kullanilmayinca hem spor yaparken rahatsizlik veriyor hem de sarkma yapabiliyor gögüslerde.