Merhaba herkese,
Bir sürü diyet deneyip ama bir türlü başarılı olamayanlardanım ben de! Üzgünken bile oturup, tek başıma 2 hamburgeri yiyebilir, yanında da 1 litre kola içebilirim. Pastaları, kekleri hele de börekleri hiç affetmem. Doyma hissim alınmış gibi sanki. Çevremde herkesin bu ne hal, ne oldu sana böyle, şişmişsin gibi cümlelerine çoktan alıştım... En sonunda alışverişe çıktığımda bir mağazada çok beğendiğim bir montun içine sığamadım ve artık kendime DUR dedim... Hemen araştırmaya başladım ve bu diyeti buldum... Sonrası mı?
Diyete 13 Ekim tarihinde, 79 kilo ile başladım. Şuan 9. günündeyim ve 76 kiloyu bu sabah tartıda gördüm. Bu kadar hızlı vermeme açıkçası ben de çok şaşırdım. Ama çok mutluyum :)
Diyet dışına hemen hemen hiç çıkmadım. Sadece dün akşam iş çıkışı eve yürürken 50 gram kadar sarı leblebi yedim. Tatlı kesinlikle tüketmedim, günde 3 bardak yeşil çay, 2.5 litre su içtim, sabahları ise saat 7'de ılık suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi karıştırıp bir güzel mideme yolladım. Sonrasında diyet listesini aynen uyguladım.
Hiç hareket etmeyenlerdendim. İş çıkışı biner taksiye, evin önünde inerdim. Şimdi ise 2,5 km erken iniyorum taksiden ve serin akşamların keyfini yürüyerek çıkarıyorum.
Bu diyette hiç acıktığımı da hissetmedim. Akşam yemeği haricinde saatleri de hiç aksatmadım. Yürümeye başladığım için eve 20 dakika daha geç geliyorum ve yemeğimi 19:30 gibi yiyebiliyorum.
İnmek istediğim kilo ise 65. Belirli aralıklarla buraya bildirimler yapmaya çalışacağım. Belki sizlere de motivasyon olur.
Unutmadan, canım tabii ki pasta da çekiyor, tatlı da çekiyor. Hele o dondurma yok mu, bol cevizli? Hatta bazen de burnuma bol tereyağlı, bol soslu iskender kokusu geliyor. Ama kendime aynen şunu söylüyorum; ''Yemek istersen yiyebilirsin ama 15 dakikalık mutluluk için hayalini kurduğun kilodan vazgeçmiş olacaksın.''
Görüşmek üzere, sevgiler...