- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.228
- 498
- Konu Sahibi derindenizlerden
-
Bu tür şeyleri ben netten almayı güvenli bulmuyorum. Hatta taze zerdeçal da buldum netten kapıda ödeme garantisi altında yine de alamadım. Gıdada çok hileler var. Çinliler yapay marul bile yaptığına göre, tanımadığımız bir ürün için çok daha riskli sanki.Satan siteler varmış, araştır.
O yapay marul süs için. :) O halde çevrende konu komşu yapan temiz birilerini soruşturacaksın.Bu tür şeyleri ben netten almayı güvenli bulmuyorum. Hatta taze zerdeçal da buldum netten kapıda ödeme garantisi altında yine de alamadım. Gıdada çok hileler var. Çinliler yapay marul bile yaptığına göre, tanımadığımız bir ürün için çok daha riskli sanki.
Süs için bile olsa her şeyin çakmasını ne kadar benzer üretiyorlar. Gıda sektöründe de bir ton pislikleri olduğu kesin bence.O yapay marul süs için. :) O halde çevrende konu komşu yapan temiz birilerini soruşturacaksın.
O ayrı bir olay ama gıda sektöründe çokkkkk yerde bir sürü dalavere dönüyor.Süs için bile olsa her şeyin çakmasını ne kadar benzer üretiyorlar. Gıda sektöründe de bir ton pislikleri olduğu kesin bence.
ahhaha sonu güzel olmuş. Aynen haber sitesine koysaydın şimdi KK da herkes sorardı cevizin kilosunun ne kadar olup olmadığını bilen var mı gibi... Ben de günde 2-3 cevizle sınırlı kalıyorum genelde. Arttırmak lazım demek ki.GÜNDE BİR AVUÇ CEVİZ ZAYIFLATIYOR!
ABD 'de yapılan bu araştırmanın sonuçlarını inşallah bizim doktor ve beslenme uzmanlarımız da öğrenir. Biz 2011 yılından beri korkusuzca bir çay bardağı dolusu ceviz (7 tam iri ceviz, 14 adet iri kelebek ceviz veya yaklaşık üç avuç) yiyoruz. Bu da kilo vermemize yardımcı oldu. Bize ekmeği unutturdu. Bizim yediğimiz ceviz miktarını duyunca beslenme uzmanlarının ağzı açık kalıyor ve bu kadar kalori ve yağ alıp nasıl zayıflandığını hala anlayamıyorlar. Çünkü leptin hormonunun varlığının farkında bile değiller.
Bugünkü Vatan gazetesinde yayınlanan bu araştırma sonuçlarını gelin birlikte okuyalım. İnşallah diyetisyenler de okurlar.
"ABD’deki San Diego Üniversitesi’den doktor Cherly Rock, araştırmanın sonuçlarına oldukça şaşırdıklarını söyleyerek, “Ceviz, yağ ve kalori bakımından zengin bir besin. Ancak ceviz diyeti, diğer yağ tüketimini azaltarak yapılan diyetlerle aynı oranda kilo verilmesine yardımcı oluyor” dedi. Araştırmacılar 22 ve 72 yaşları arasındaki obez kadınları bir kilo verme programına soktu. Uygulanan 3 farklı diyetten bir tanesi ceviz diyetiydi. Söz konusu diyeti uygulayanlar diğer diyet programlarını uygulayanlarla aynı oranda kilo verdi. Bunun yanında diğerlerinin aksine kolesterol seviyelerinin iyiye gittiği görüldü."
Not: Şimdi bu haberi okuyan bazıları hemen "siz cevizin kilosu kaç para biliyor musunuz?" diye soracaklar. Onlar sormadan ben söyleyeyim. Ceviz yerine kavrulmamış yer fıstığı da yiyebilirsiniz. Ekmekten bile ucuza geliyor.
Kaynak: http://www.gazetevatan.com/gunde-bir-avuc-ceviz-zayiflatiy…/
ahhaha sonu güzel olmuş. Aynen haber sitesine koysaydın şimdi KK da herkes sorardı cevizin kilosunun ne kadar olup olmadığını bilen var mı gibi... Ben de günde 2-3 cevizle sınırlı kalıyorum genelde. Arttırmak lazım demek ki.
GÜNDE BİR AVUÇ CEVİZ ZAYIFLATIYOR!
ABD 'de yapılan bu araştırmanın sonuçlarını inşallah bizim doktor ve beslenme uzmanlarımız da öğrenir. Biz 2011 yılından beri korkusuzca bir çay bardağı dolusu ceviz (7 tam iri ceviz, 14 adet iri kelebek ceviz veya yaklaşık üç avuç) yiyoruz. Bu da kilo vermemize yardımcı oldu. Bize ekmeği unutturdu. Bizim yediğimiz ceviz miktarını duyunca beslenme uzmanlarının ağzı açık kalıyor ve bu kadar kalori ve yağ alıp nasıl zayıflandığını hala anlayamıyorlar. Çünkü leptin hormonunun varlığının farkında bile değiller.
Bugünkü Vatan gazetesinde yayınlanan bu araştırma sonuçlarını gelin birlikte okuyalım. İnşallah diyetisyenler de okurlar.
"ABD’deki San Diego Üniversitesi’den doktor Cherly Rock, araştırmanın sonuçlarına oldukça şaşırdıklarını söyleyerek, “Ceviz, yağ ve kalori bakımından zengin bir besin. Ancak ceviz diyeti, diğer yağ tüketimini azaltarak yapılan diyetlerle aynı oranda kilo verilmesine yardımcı oluyor” dedi. Araştırmacılar 22 ve 72 yaşları arasındaki obez kadınları bir kilo verme programına soktu. Uygulanan 3 farklı diyetten bir tanesi ceviz diyetiydi. Söz konusu diyeti uygulayanlar diğer diyet programlarını uygulayanlarla aynı oranda kilo verdi. Bunun yanında diğerlerinin aksine kolesterol seviyelerinin iyiye gittiği görüldü."
Not: Şimdi bu haberi okuyan bazıları hemen "siz cevizin kilosu kaç para biliyor musunuz?" diye soracaklar. Onlar sormadan ben söyleyeyim. Ceviz yerine kavrulmamış yer fıstığı da yiyebilirsiniz. Ekmekten bile ucuza geliyor.
Kaynak: http://www.gazetevatan.com/gunde-bir-avuc-ceviz-zayiflatiy…/
BALIKTAN BAŞKA HANGİ YİYECEKLERDE OMEGA-3 BULUNUR?
1. Somon, Norveç uskumrusu, palamut, hamsi ve sardalye gibi soğuk deniz balıkları
2. Çayır ve çimenlerde serbest dolaşıp,
Beslenen, kuzu ve keçi gibi hayvaların etleri, tavukların yumurtaları
3. Keten tohumu
4. Semiz otu
5. Kabak ve ayçiçeği çekirdekleri
6. Fındık, fıstık, ceviz ve badem
Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay
Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı
Hahahaha, deli! Ne güzel işte sevin. Yumurta tok tutar zaten yediklerin gayet iyi. Zencefile devam ediyorsun sanırım kendisi pek güzel ısıtıyor. D vitte alıyorsun daha ne olsun?Ya sana bir şey soracağım.
Benim canım hiçbir şey istemiyor. Öğlen yediğim 1 yumurta,beyaz peynir, zeytin ve baya bol yeşillik.
Sonrasında 2 kuru kayısı. Bunlar beni acıktırmaz mı cidden yoksa vücut sisteme oturdu da acıkmıyor muyum?
Normalden daha sıcak hissediyorum kendimi ayrıca. Şu an birisi baya kalın bir yelekle otururken benim ellerim falan baya sıcak. Dokununca kendime ateşim var gibi hissetmiyorum ama içten bir sıcaklık mı var anlamadım. Bu iştahsızlığımla birleşince bir hastalık belirtisi olarak karşıma mı çıktı diye tırsmaya başladım.
Ellerimi falan soğuk suda yıkama ihtiyacı bile duyar gibiyim neredeyse.
Yoksa psikolojik mi? Ay ben çok takıntılı biriyim. 3 hafta olacak hastaneye gitmedim ya kaşınıyorum sankiiii.
Mesaj tekrarı.Ya sana bir şey soracağım.
Benim canım hiçbir şey istemiyor. Öğlen yediğim 1 yumurta,beyaz peynir, zeytin ve baya bol yeşillik.
Sonrasında 2 kuru kayısı. Bunlar beni acıktırmaz mı cidden yoksa vücut sisteme oturdu da acıkmıyor muyum?
Normalden daha sıcak hissediyorum kendimi ayrıca. Şu an birisi baya kalın bir yelekle otururken benim ellerim falan baya sıcak. Dokununca kendime ateşim var gibi hissetmiyorum ama içten bir sıcaklık mı var anlamadım. Bu iştahsızlığımla birleşince bir hastalık belirtisi olarak karşıma mı çıktı diye tırsmaya başladım.
Ellerimi falan soğuk suda yıkama ihtiyacı bile duyar gibiyim neredeyse.
Yoksa psikolojik mi? Ay ben çok takıntılı biriyim. 3 hafta olacak hastaneye gitmedim ya kaşınıyorum sankiiii.
özeline bakar mısın buradaysan?Mesaj tekrarı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?