- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.399
- 598
Evet kandan bakılıyor. Ben biraz pimpirikliyim ve hiçbir vitamini değerlerimi bilmeden kullanmadım. Folik asit değerim bile bende çoktu bu yüzden çok az kullandım. Çünkü folik asit fazlalığı çocuklarda otizme sebep oluyor.Kandan mi bakiliyor magnezyum eksikligi? Yarin doktoruma sorayim da yaptirayim.cunku bu magnezyumu ne zmaan icsem bebegim hop hop hopluyor:/
Yarin danisicam canim cok tesekkur ederim.iyisimi kandan bakilsin ne var ne yok ona gore bi ilac versinOstaocare diye bi takviye verdi bana doktorum
Normal hap
Günde 2 tane içiliyor
Kalsiyum magnezyum d3 ve çinko içerikli
Benim bel ağrım çok o yüzden bana iyi geldi
İstersen bi doktoruna danış
Al benden de o kadar hamilelik beni o kadar pimprikli yapti ki,bir domatesi 10 dakika suyun altinda yikadigimi biliyorum acaba toz toprak kalmismidir diyeEvet kandan bakılıyor. Ben biraz pimpirikliyim ve hiçbir vitamini değerlerimi bilmeden kullanmadım. Folik asit değerim bile bende çoktu bu yüzden çok az kullandım. Çünkü folik asit fazlalığı çocuklarda otizme sebep oluyor.
Magnezyum ve kalsiyumum da çok fazlaydı. Kan ilacı bile kullanmadım. Sadece balıktan tiksindiğim için son aylar omega3 takviyesi aldım.
Ah hiç sormayın doğunca da onun bin katı pimpirikli oluyorsunuz . Sağlıkla alın kucağınıza inşallah.Al benden de o kadar hamilelik beni o kadar pimprikli yapti ki,bir domatesi 10 dakika suyun altinda yikadigimi biliyorum acaba toz toprak kalmismidir diye5 kilo su kaldirdim acaba birsey olur mu,cok yürüdüm acaba erken dogum olur mu, bu hapi atiyorum ama acaba iceriginde ne vardi....gibi gibi 6 ayi nasil atlattim bi ben bi Allah bilir.bende suan omega 3 coraspin ve kan hapi kullaniyorum.birde magnezyum tabi.yarin doktora soracagim mutlaka.olmadi hap versin bana da
Amin canim cok sagol ❤Ah hiç sormayın doğunca da onun bin katı pimpirikli oluyorsunuz . Sağlıkla alın kucağınıza inşallah.
Teşekkürler size de hayırlı doğumlar :)Rica ederim hayirli dogumlar :)
Şeker yüklemesi yaptırmayıp da gebelik şekeri çıkıp 39 haftalıkken bebeği karnında ölen bir sürü insan var.
Ben yaptırdım. Hiçbir zararı da olmadı şükür. Bebeğim sağlıklı yanımda.
Google araştırması sonucu böyle düşündüğümü söylersem yalan olur. Zararı olur mu acabayı düşünüp doktorla karar vermeyi uygun görenlerdenim diyelim. Burdaki arkadaşlarında tecrübesi merak ettim yorum için teşekkürler.
İyi de rafine şeker dediğiniz de şeker pancarindan geliyor. Labaratuvar da sentezlebmiyor. Rafine ediliyor yani saflastiriliyor.Doğal şeker ile beyaz şekeri nasıl bir tutabiliyorsunuz? Kuru incirden alınan şekerle şerbetli tatlıdan alınan nasıl aynı kefede olabilir?
Uslup konusunda haklısın çünkü sen doktorunla bu konuyu zamanı gelince konuşacağını söylemişsin zaten ne diye uzatıyorlar ki onu anlamadım. Ha benim çok az bi bilgim var bu konuda bana göre yaptırmakta fayda var. Çünkü bazı hamileler aşerdiklerinde çok fazla tatlı meyve ya da şeker nişastası olan yiyecekler tüketiyorlar. Bunu kontrol altında tutabilmek için şeker yüklemesi gerekebiliyormuş. Siz kimseye kulak asmayın yine de doktorunuza ayrıntılı sorun cevabına göre karar verirsinizMerhaba sevgili hanımlar,
Öncelikle daha hızlı yanıt alabilmem için konumun taşınmamasını rica edeceğim bir süre. Çünkü bu konu hakkında gerçekten bilgisizim ve tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum.
20+6 haftalık hamileyim. Bugün hem doktor kontrolüm hemde sağlık ocağında gebelik takibim vardı. Önce doktorumun yanına gittim bebeğimi gördüm her şey yolundaydı çok şükür. Daha sonrasında sağlık ocağına gittiğimde aşı yapıldı bazı kontroller yaptılar derken hemşire 3 lü tarama testimde sorun olup olmadığını sordu. Temiz dedim. peki ya şeker yüklemesi dedi. Henüz doktorumun ondan bahsetmediğini renkli ultrason istediğini ama şeker yüklemesi yaptırmayı zaten düşünmediğimi söyledim. Oda da bulunan iki hemşirede kızar gibi neden yaptırmak istemediğimi sordu. açıkçası sağlıklı bulmadığımı ama zamanı gelince doktorumla bunu konuşup öyle net karar vereceğimi belirttim. Hemşirelerden biri yanlış düşündüğümü sıfır şeker tüketen biriysem ancak zararlı olabileceğini zaten artık herkesin böyle saçma sapan düşündüğünü dile getirdi. Açıkçası biraz şaşırdım üslup olarak öncelikle çok kaba buldum. Ve gerçekten bu kadar ısrarla şeker yüklemesi yaptırmanın yararlı olduğunu savunmalarının nedenini merak ettim. İlk bebeğim elbetteki gebelik süreçleri hakkında net bilgiye sahip değilim doktorumla beraber bu tarz şeylere karar veririm çünkü doktoruma güvenim tam.
Şimdi merak ettiğim sağlık ocağı bana ilk gittiğimde de özellikle şeker yüklemesi yaptırmam gerektiğini vurgulamıştı şimdide aynı şeyle karşılaştım. Sizler buna nasıl karar verdiniz ve bu sağlık ocağının ısrarı neden olabilir sizce? Bilgi sahibi çok olmadığım için dona kalıp aval aval yüzlerine bakmakta istemiyorum. Tecrübeli anneler görüşlerinizi almak isterim.
Bencede. Zaten normalde bulaşıcı hastalıklarla savaş türkiye açısından çok çok iyi ilerliyordu ta ki bu ve bunun gibiler ailelere aşılarda aliminyum var şu var bu var diyene kadar. Kadının diplomasına bile el konuldu yine de devam ediyor
Ama tam olarak nedir ne işe yarar hiç bilmiyorum. Meyve yerim, ekmek yerim, tatlı yerim. Ama çayı kahveyi vs şekersiz tüketirim. Şeker hastalığım yok ailede de yok. Doktorum ne yazık ki hiçbir şey söylemiyor :-(
En basit örnek el ayak ağız hastalığı
Benim çocugum yok ama gerçekten minicik cocuklara üzülüyorum
Bir insta mom bana cocuguna 4 aydan itibaren zeytin yağı içirdiğini, hiç hasta olmadığını, aşı yaptırmadığını yazmış bide minicik bebeklere zeytin yağı içirin diye tavsiye vermiş
Çocuk okula başladığında taşıyıcı olduğu bulaşıcı mikropları bulaştırdığı çocuklara nasıl vebal ödeyeceğini sordum? Zeytin yağı içirseydiniz mi diyeceksiniz dedim? Peki erkek çocugunuz kabakulaktan zarar gördüğünde ne diyeceksiniz dedim? Yada kızamık beynine zarar verdiğinde? Rota virüsten öldüğünde? Bunların hiç birine cevap veremedi, b planı sordum biz sağlıklı yaşıyoruz dedi, okul sordum, zeytin yağı dedi, öyle işte.
Toplumsal görevler ve sorumluluklar var ve malesef çocuklarımızı kötü günler bekliyor. Bir anne düşünün, basit bir soğuk alğınlığı ile, mide üşütmesi ile virütik hastalıkları bir tutuyor, Türkiyeden silinmiş hastalıkları.
Geçen yıl 9 aylık tanıdığım geceler boyunca el ayak ağızdan uyuyamadı, canı yandı
Günah değilmi o bebeğe?
Senin çocugun bünyesi kuvvetli, hastalanmadı, ama bir çocuk senin yüzünden ölebilir
Ay çok yazdım, bu aşı konusundaki kızgınlığım çoktu.
Nasıl yolları var açıklayabilirmisiniz?ben yaptırmıyorum bunu anlamanın farklı yolları var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?