Sağlık ocağında ilaç yazdırmak

Ponciksi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2020
1.756
2.674
Kızlar tüp bebekte kullanılan ilaçları aile hekiminiz yazıyor mu bugun gittim en basiti dupaston corasprin cyclo mesela bunları bile yazmadı devlet diyor ki tüp bebeği yaptıracak parası varsa ilacıda karşılayacak gücü vardır diyor bize ondan yazmıyoruz. ne alaka yani anlamadım

Kızlar tüp bebekte kullanılan ilaçları aile hekiminiz yazıyor mu bugun gittim en basiti dupaston corasprin cyclo mesela bunları bile yazmadı devlet diyor ki tüp bebeği yaptıracak parası varsa ilacıda karşılayacak gücü vardır diyor bize ondan yazmıyoruz. ne alaka yani anlamadım
Ben hepsini yazdırdım herhangi bir sorun olmuyor

Kuzum geçenlerde aile hekimlerinden basit ilaçları bile yazma yetkisini kaldırdı sağlık bakanlığı. 1 haftaya yakın işe gitmedi aile hekimleri. Tepki göstermek amacıyla… belki normalde de onları yazmıyorlardır bilmiyorum fikrim yok o konuda ama şu an öncesine nazaran ilaç yazma yetkisini kısıtladıklarını iyi biliyorum

Ben estrofem progestan fitil iğne bunlarım hepsini yazdırıyorum sağlık ocağından.

Ben estrofem progestan fitil iğne bunlarım hepsini yazdırıyorum sağlık ocağından.
Evet yazdıranlar varmış valla millete zulm etmek olsunda ne olursa olsun akıl veriyor bide tüpe parası olanın ilacada olurmuş devletin karşıladığı ilaca neden extra para ödeyerek ulaşayım yani

Kuzum geçenlerde aile hekimlerinden basit ilaçları bile yazma yetkisini kaldırdı sağlık bakanlığı. 1 haftaya yakın işe gitmedi aile hekimleri. Tepki göstermek amacıyla… belki normalde de onları yazmıyorlardır bilmiyorum fikrim yok o konuda ama şu an öncesine nazaran ilaç yazma yetkisini kısıtladıklarını iyi biliyorum
Kızlar yazdırıyormuş çoğu birde canım onlar mide koruyucu ve antibiyotik çeşitleriydi yasaklanan ben kan sulandırıcı bile demedim ki progestan dupaston yazsa bile yeterdi ikisi 800-900 tutuyor zaten en azından 1000 tl eksik ödeyeyim yani toplam zaten 5 filan oluyor ilaç aylık yetmiyor enox sadece aylık 3600e geliyor düşün tek basına ☹️ değiştireyim ben bu kadını

Evet. Ben de gitmiştim ve 1 Kasım itibariyle ağrı kesici bile yazamadıklarını söyledi aile hekimim.
Bazı ilaçlarda da her aile hekimi hangi teşhisi seçerse sgk nın ödeyip ödemeyeceğini bilmiyor o yğzden de yazamıyorum diyor.

Evet. Ben de gitmiştim ve 1 Kasım itibariyle ağrı kesici bile yazamadıklarını söyledi aile hekimim.
Bazı ilaçlarda da her aile hekimi hangi teşhisi seçerse sgk nın ödeyip ödemeyeceğini bilmiyor o yğzden de yazamıyorum diyor.
Kapatsınlar o zaman gereği yok yani birinin yazdığını öteki yazmıyo neye göre yapıyolar anlamak mümkün değil

İşlerine gelmiyor demek ki forumda çoğu kişi alıyormuş
Ben tüp bebek tedavisi görmedim ama düşük riskim olduğu için yukarıdaki ilaçları kullanmam gerekiyordu. Kendi kadın doğum drum özeldi. Aile hekimime bu ilaçları yazması için rica ediyordum. Israrla üstünü basa basa ben sana yazıyorum ama sorumluluk kabul etmiyorum herhangi bir riskli durumda diyordu her defasında. Yani biraz aile hekiminin insiyatifine bağlı sanırım. Ya da yeni bir yasak geldiyse onu bilmiyorum

Ben tüp bebek tedavisi görmedim ama düşük riskim olduğu için yukarıdaki ilaçları kullanmam gerekiyordu. Kendi kadın doğum drum özeldi. Aile hekimime bu ilaçları yazması için rica ediyordum. Israrla üstünü basa basa ben sana yazıyorum ama sorumluluk kabul etmiyorum herhangi bir riskli durumda diyordu her defasında. Yani biraz aile hekiminin insiyatifine bağlı sanırım. Ya da yeni bir yasak geldiyse onu bilmiyorum
Reçetemi gösterdim ben direk risk yok ki onun için bunları kullanıyorum ve kullanmam gerekli ama özel klinik olduğu için sgk'nın kapsadıklarından bile faydalanamıyorum hangisini yazma yetkiniz varsa o kadarını yazar mısınız dedim tüp bebeğe parası olan ilacınıda alır dedi kısaca devlet karşılıyorsa neden para ödeyeyim ki zihniyete bak

Kapatsınlar o zaman gereği yok yani birinin yazdığını öteki yazmıyo neye göre yapıyolar anlamak mümkün değil
Aynen öyle. Benim doktorum da sorun çıkarıyor. Estrofem yazmıyordu sonra zorlayarak, tanı seçtirerek yazdırdım ve eczaneden aldım. İsteseler öğrenirler...

Reçetemi gösterdim ben direk risk yok ki onun için bunları kullanıyorum ve kullanmam gerekli ama özel klinik olduğu için sgk'nın kapsadıklarından bile faydalanamıyorum hangisini yazma yetkiniz varsa o kadarını yazar mısınız dedim tüp bebeğe parası olan ilacınıda alır dedi kısaca devlet karşılıyorsa neden para ödeyeyim ki zihniyete bak
Saygısızlık bu ya nasıl böyle bir şey söyler. Ona ne.. İnsanlar borçlanıyor da tüp bebek tedavisi görüyor. Kimse döke saça gitmiyor o merkezlere. Yeri geliyor giysi almıyor, evinden kısıyor. Hadlerini aşıyorlar...

Ben de sağlıkocağında estrofem progestan fitil yazdırabiliyorum. Ama kadındoğum polikliniği bana yazmadı inanamadım ya. Git tüp bebekçin yazsın dedi. Özel klinik olduğu için yazsa da ücretli yazıyor dedim. İnfertilite polk randevu al orada yazdır o zaman dedi şok

Sağlıkçılara saygım sonsuz, ancak bu cümleyi gerçekten kurduysa bir doktor, gerçekten çok üzücü. Kimin ne şartlarla tedavi gördüğünden, maddi manevi ne sıkıntı çektiğinden onlara ne? Kanıt getirin tedavi gördüğünüze dair dese, doktorunuzla konuşayım öyle yazayım dese güvenmese anlarım. Ortalık kötü belki ilaçları farklı amaçla kullananlar, satanlar vs vardır. Doktor da tedbirli olmak istiyordur ama tüp bebeğe parası olan ilacını da alır ne demek ya? Benim maddi imkanımdan size ne?

X