Sağlık için soyulurum, sanat için soyunurum

Bu dün gittiğim de öyle dedi bu bağışıklık sorunu. Çok çalışıyor vücudunun ama yanlış çalışıyor bu yüzden alerjik reaksiyon gösteriyor. Sen bunu kasiyinca egzamaya çeviriyor dedi. Sonuç el sabunu nemlendirici iki krem cart curt

Yılan yıllar önce özel sağlık sigortamla gittiğimde bana bu doğuştan gelen bir hastalık bunu özel sigorta karşılamıyor demişlerdi bana.
Ki zaten ilaçları para bunun. Onlarda sigorta geçmiyor.
Tedavi istiyorsak hem sabır hem para hem vakit ayırmak gerekiyor.

bir de aktarı deneyin ama iş bilen bir aktar bulmanız lazım. inşallah şifa bulursunuz.
sistem sorunuysa tıbbi çaresi yok mu ki kandırıyor gibi işe yaramayacağı belli krem sabun filan veriyor.

Merhabalar;
San jorj avusturalya hastanesinde dermatolog Reyhan UZDİL hanım var.SGK 65 TL ye muayene ediyor.Babamın yıllardır geçmeyen egzaması vardı o geçti.Eşimin Almanyadan gelen kuzeninin saçlarında vardı ki 2 senedir gitmediği Dr.kalmamış ona da bir karışım verdi krem 30 TL bişey onun ki de geçti.İsterseniz bir bakın derim.
Çok geçmiş olsun.

Ozellikle alerji konusunda pek basarili doktor gormedim ben hepsi kozmetik zocumler veriyor yada umursamadan strestendir deyip geciyorlar sebep bulamayinca.
Vall kullandiginiz camasir detarjanindan el sabununa kadar ciltle temas eden ne varsa hepsi dogal urunlere cevirin. Yumusatici falan asla kullanmayin. Saciniz icin eczane markalari var iceri cok temiz olan onlari kullanin bu markalarin buyuk vucut yikama jelleride oluyo baya uygun buyuk siselerde hepsinin icerigi gayet temiz ya onlarla yikanin yada bulabiliyorsaniz saf yaglarla yapilmis sabunlardan alin.

Kisaca kimyasaldan dogal olmayan iceriklerden kolanyada parfumde esanstan ciltte reaksyon verebilecek herseyden uzak durun.

Bazi prof lar ne yazikki doktor degil soyguncu

duydunuz mu bilmiyorum "göz kapağı egzaması" atlattım. Tabi bulunana kadar gitmediğim doktor, kullanmadığım ilaç kalmadı.Bir gece ani tekrarlaması üzerine gittiğim ssk hastanesinde cildiyeci daha karşıdan göz kapağı egzaması bu dedi bende öyle tanıştım. Verdiği ilaç 1tl lik bir ilaçtı ve sinirden kahkaha atmıştım. Ama geçirdi. Şaka gibi.

Ben de öyle...
Allah razı olsun hakikaten, başka kürlerini de denedim, hep olumlu sonuç aldım..

Şuanda ılaclarımıda doktoruda karsıladı ozel sıgorta ama bundan sonrası ne olur bılmıyorum dogrusu

Bahsettiğin krem bu sanırım.
Varmış bizim ülkede de. Geçirmişmiydi canım bu ?
Benim bir süre sadece ellerimde oluşan bir egzema vardı. O zaman bunu kullanmıştım ve çok iyi gelmişti. Oğlum içinde kullandım.
Bir dene istersen baya etkili bir krem.

Cnm kesin sedef derlerse eger kii..
Benim kuzenimde sedef oldu kendisi iş adamı toplantıları vs. Oluyordu cok utanıyorum toplantılarda vs diyordu gitmediği dok. Kalmadı, balıklı göle bile gitti fayda etmedi.
sonra yaşlı bir amca demiş ki gerçek sedef tesbihi al limon tuzuydu sanırım limon tuzuylala tesbihten bir tane taş at gece bir bardağa üstüne su koy erisin iç buarada tesbihte eriyormuş, düzenli içti şaka gibi ama geçti, ki kuzenimin saçının dibinde bile çıkmıştı baya ileriydi..
Şimdi gülerek anlatır bi ton para döktüm meğer şifası 10 liralık tesbihteymiş diye..
Eğer düşünürsen ben kesin nasıl yapılıyormuş öğrenirim senin için..

burada lahana okumuştum

beyaz lahanayı haşlayıp ovalıyorlardı ellerini

ama egzama adı altında binbir çeşit şey var

annemin elinde kabarcık halinde çıkar kurur kaşınır kanardı

yıllarca doktor doktor gezdi

yumurtlama ve regl döneminde artardı

sonra ayağına vs de geçti, menapoz ile yok oldu onunkiler galiba ama daha önce de şeker hastalığı ortaya çıkıp ilaç kullanmaya başlayınca azaldı

velhasıl kelam 30 umu geçtim çocuk sahibi oldum o süreçte gebelik şekerim çıktı

sonra işsiz kaldım stres oldu ve aynı hastalık bende de oldu

ellerim kanadı vs vs deterjan falan çok fena yaptı

bir dönem idare ettim öyle

doktora da gitmedim sonucunu biliyordum

gideyim dediğimde tam atak dönemine denk gelmedi

neyse uzattım

diyet yaptım kilo aldım diye, şeker un vs hayatımdan çıktı protein ile beslendim

muhtemelen şeker tetikliyordu ve hepsi gitti

son aylarda beslenmem bozuldu stres vs de arttı yine hafif hafif başladı

yaz beslenmesi ile de kurtulmaya çalışacağım yine

doktorlar bu şekilde bir bağlantı söylemedi ama ben 30 yıllık, iki kişilik gözlemimle bu sonuca ulaştım benimki tıbbi değil masal bilgi

görüntü de internette ev kadını egzaması diye çıkan önce küçük kabarcık sonra o kuruyor ve üstteki deriyi soyuyor yara olup yarası büyüyor

Lavanta cicegi degil di mi tohumu

Egzemam yok ama sedefim var, kardeş sayılırlar.

Denemediğim bitkisel kür doğal ilaç kalmadı, etkiler hep kısa süreli oldu.

Ben de modern tıbba yöneldim. Aylarca doktor araştırdım, en iyisini buldum. Hemen gitmedim tabi ki onu da aylarca araştırdım, tedavi ettiği hastaları buldum görüştüm, ne kadar fayda sağladıklarını öğrendim. Ondan sonra randevu alıp gittim. 250 lira muayene 500 lira alerji testi parası verdim. Burdan söylemeyeyim çok acayip ilaçlarla tedavi etti beni. 4 ayda vücudumun %70'ini kaplayan lezyonlardan tamamen kurtuldum. Verdiğim paraya da gram acımadım. Keşke siz de iyi araştırıp gitseydiniz, her prof işinin ehli değil malesef.

Bu arada ablamın kullandığı bir sabun var, ellerindeki egzemayı baya hafifletti. Özelden ulaşın yazayım adını.

Cute sedef teşhisi konursa bana ulaş.
Ve gözünü seveyim o kortizonlu ilaçları kullanma. 10 sene uğraştım bu meretle. İnan anlık etkiden başka bir işe yaramıyor onlar.

Alerji testin de çıkan şeye göre mi ilaç aldınız. Sonra o çıkan şeyden uzak mi durdunuz

Sarimsak kullanarak krem gibi bir sey yapiyordu arkadasim. Denemediyseniz arastirabilirsiniz.

Alerji testin de çıkan şeye göre mi ilaç aldınız. Sonra o çıkan şeyden uzak mi durdunuz

Yok ilaç alerji testine göre verilmedi. Çok fazla şeye alerjim olduğu için sedefi onlar mı tetikliyor diye bakıldı. Şimdi tetikleyenlerden uzak durmaya çalışıyorum. En çok yediğim şeylere alerjim varmış meğerse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…