- 2 Mart 2016
- 12
- 20
Arkadaslar bugün soyuldum.
Egzamam var yıllardır çekiyorum bundan. Bi kaç gündür kızımda da birseyler çıktı Dr egzama olabilir diyince artık bir kere daha lanet ettim adam gibi bir doktora gidip kurtulacagim bundan dedim.
Profosörden randevu aldım. 170 lira ona verdim.
Egzama drgil dedi alerjik bu dedi alerji testi dedi 500 lira alerji testi. İlaç yazdı in aşağıdan rapor çıkar raporsuz alınmıyor bu ilaçlar dedi. İndim rapor 30 lira.
gittim eczaneye el sabunu vermiş bana kadın ya. sadece o 70 lira hemde 250 ml
Verdim ilaçlara 200 lira
cebimde pide alacak para kalmadı nasıl Eve gidecegimi şaşırdım. Geldim eve ki ne kadar aptalim ilaçların 2si eskiden de kullandığım ilaçlar zaten . Bi halta yarasa önceden yarardi. Diğer ilaçlar da şu anlaşmalı oldukları firmaların özel ilaçları işte. Cuzdanim çalınmış gibi. Kredi kartım ele geçirilmiş gibi evden çıkarken kapıyı açık unutmuşum da hırsız girmiş gibi hissediyorum
Keşke 'önce sağlık' sloganlariyla gaza gelip doktora gitmek yerine aktara falan gitseydim yaa cahil cahil
var mı ucuz yollu bildiginiz çözümler. Egzamadan kurtulan falan[/QUOT
Merhaba ben Cerrahpaşa da okurken Agop hocamızın egzema için yaptığı bir karışım vardı, hali hazırda hastalarım için eczaneye bu karışımı yaptırıyorum çok dua aldım.Eczanenize Agop hocanın ilacı diye sorunuz ya da bana ulaşın size karışım reçetesini yollayayım sevgiler.....Arkadaslar bugün soyuldum.
Egzamam var yıllardır çekiyorum bundan. Bi kaç gündür kızımda da birseyler çıktı Dr egzama olabilir diyince artık bir kere daha lanet ettim adam gibi bir doktora gidip kurtulacagim bundan dedim.
Egzama drgil dedi alerjik bu dedi alerji testi dedi 500 lira alerji testi. İlaç yazdı in aşağıdan rapor çıkar raporsuz alınmıyor bu ilaçlar dedi. İndim rapor 30 lira.
Verdim ilaçlara 200 lira
cebimde pide alacak para kalmadı nasıl Eve gidecegimi şaşırdım. Geldim eve ki ne kadar aptalim ilaçların 2si eskiden de kullandığım ilaçlar zaten . Bi halta yarasa önceden yarardi. Diğer ilaçlar da şu anlaşmalı oldukları firmaların özel ilaçları işte. Cuzdanim çalınmış gibi. Kredi kartım ele geçirilmiş gibi evden çıkarken kapıyı açık unutmuşum da hırsız girmiş gibi hissediyorum
Keşke 'önce sağlık' sloganlariyla gaza gelip doktora gitmek yerine aktara falan gitseydim yaa cahil cahil
var mı ucuz yollu bildiginiz çözümler. Egzamadan kurtulan falan
yine sizinki ucuzmuş annem izmirde tedavi gördü bir aşısı 700 tl muayene falan da hak getire..Arkadaslar bugün soyuldum.
Verdim ilaçlara 200 lira
egzamanın ana nedeni stres. sonra ise yediklerin ve kullandıklarındır. mesela bir arkadaşım turşu, acı, baharatlı yerse egzaması artardı. diğer arkadaşıma bunlar dokunmazdı da ona sabun deterjan falan alerji yapardı. sizde egzamaya yol açan neden belli mi?Arkadaslar bugün soyuldum.
Verdim ilaçlara 200 lira
Çok teşekkür ederim hem zahmetin için hem bilgin. Deneyeceğim bunu hiç duymamistim.Merhaba canım.. sırf senin için unuttuğum şifremi sıfırlayıp giriş yaptım.. bende çok çektim saçımdaki egzemadan.. bende lavanta çok işe yaradı.. geçtikten sonra öğrendimki zaten egzema dışardan değil içerden tedavi edilirmiş.. bi dene sonra duanı bekliorum.. lavantanın tohumu her akşam yatmadan çay gibi demleyip içtim.. 15 20 günde etki etmişti.. çok şükür kaç yıldır çıkmadı da.. sadece bu. Aktardan aldığın kuru lavantayı kaynamış suya at. Demlensin iç.. acil şifalar sanada ..
Teste belli olacak.egzamanın ana nedeni stres. sonra ise yediklerin ve kullandıklarındır. mesela bir arkadaşım turşu, acı, baharatlı yerse egzaması artardı. diğer arkadaşıma bunlar dokunmazdı da ona sabun deterjan falan alerji yapardı. sizde egzamaya yol açan neden belli mi?
Gittim daha önce devlete. Sonuç alamadigim için birde böyle deniyim dedimEgzama bence o kadar da ciddi bişey değil sonuçta Devlet hastanesine gitsen işini görürdün Geçmiş olsun
Gecmis olsun canım. Hem sağlığın için hemde giden paralar için. .maalesef soyup soğana çevirmeden bırakmıyor özel hastaneler.
Benim oğlumda da egzama vardı ben E45 diye bir egzama kremi var onu kullanmıştım birde kortizonlu bir krem vardı adını unuttum o ikisi çok iyi geliyordu. Adını hatırlayınca yazarım sana.hatta orada bulamazsan yollarım posta ile..ben yurt dışındayım belki tr de olmaz çünkü. .
Hah hatırladım kremini adını. DERMALEX ben çok memnun kalmıştım..
neredeyse her şey yani.Teste belli olacak.
Beni deterjan, güneş, metal, yün bunlar tetikliyor. Ama sebebini bilmediğim şeylerde var.
Evet tuzlu su iyi geliyor. Ben denize girince geçiyorlar sadece izleri kalıyor. Ama deniz sezonu açılana kadar zaten mafediyorum cildimiAlanyada yaşarken egzama için gelenler oluyordu, denizi iyi geliyormuş çok tuzlu deniz o iyi geliyordu heralde
Coresatin kızıma iyi geliyor benim sadece o anlık kaşıntımı alıyorMalesef benim annemdede aynı sorun var egzama. Yıllardır advantan krem kullandı kortizonlu olduğu için bırakmak istedi doktor ( coresatin )krem verdi fiyatı 33 tl gibi bişey sarı olanı egzama için hafif bir krem öneririm sürdüğü zaman direk kızarıklıkları yok ediyor iyileştiriyor acak egzama zaten malesef tamamen ortadan kalkan bişey değişmiş ancak böyle kremlerle uzun süreler yok edilebiliyomus doktor söylemişti şu kremi siz bir arastırın.
ne tip bir egzaman? vücudun hangi bölgelerinde daha sık? bende de var da saç diplerim de daha sık ama yüzümde göğüslerimin arasında falan da sıklıkla var. test yapıldığında mantar çıkmamıştı çok alerjik bir bünyem var. ben kolayını şampuan olarak ketokonazol içeren şampuanla yıkanmakta buldum. düzenli kullandığımda kalmıyor. ayrıca yüzüme antimikotik krem sürüyorum. 100 de 100 iyileşme hiçbir zaman sağlanmıyormuş kaç doktora gittiysem hepsi aynı şeyi söyledi. stres dönemlerinde artıcak bununla yaşamak zorundasın dediler. son gittiğim doktor çok artarsa diye bir de hap verdi o da antimikotik. yani mantar yok ama tedavisi mantar ilacı neden bende hala çözemedim. çok geçmiş olsun 30 yaşındayım kendimi bildim bileli bu illet var adet olunca geçer dediler geçmedi
Yazabilirsin kimse yasak diye uyarı yapmadı. Buradan yazarsan diğer arkadaşlarda deneyebilir. TeşekkürlerOncelikle gecmis olsun benimde egzama sorunum vardi sukur gecti.yillardir doktor doktor gezdim ilac verdiler kullandim gecti hop tekrar.En son aile hekimine gittim sira beklerken teyzenin biri bana netin var dedi bende kollarimi gosterdim.O da kardesimin vardi bir ilac kullandi gecti dedi.Hatta kardesini arayip ilacin ismini aldi dr a yazdirdim.Inanin ya 3 ya da 4 gece kullandim ve gecti neredeyse 5 yil oldu bir daha o kadar buyuk egzama hic biyetimde cikmadi.azcik kasinayim cikcak gibi olsun hemen suruyorum.cok sukur bu yil o bile olmadi ilac ismi vermek yasak degilse burdan vereyim yada ozeldende yazabilirim