Sağlık için soyulurum, sanat için soyunurum

Alanyada yaşarken egzama için gelenler oluyordu, denizi iyi geliyormuş çok tuzlu deniz o iyi geliyordu heralde

Ellerimde olan egzamadan
İbrahim Saraçoğlunun beyaz dut kürü ile kurtuldum.
Mucize gibi ilk yapmamda etki etti.
Allaha şükür geçti, 2 yıldır olmuyor.

Deneyin inşallah size de tesir eder
Aynen bendeee allah bir değil bin kez razı olsun o adamdan, bıçak gibi kesti attı egzamamı ki nasıl kaşınırdım uykudan uyanır ağlardım resmen kaşınıyorum diye bide kaşıdıkça derisi parçalanır yara olurdu..

Benim ellerim dirsege kadar kollarim. Bu sene de birde ayaklarım başladı. Uyuz gibi kasiniyorum. Kollarim yara içinde.

Sizinki çok zor ya Allah şifa versin
Termal sularında ayak altlarıma şifa bulmuştum... yakınında varsa git istersen canim. Sana da çok geçmiş olsun çok zor ya yaşayan bilir

bu bi alerji dokuntusu bakin

atopii egzamaysa ultralan jrem surunce gecer bi seferde ama tekrarliyor
bubyesi oyleyse yapacvak pek bisey yok, eklem yerlerinde olur
iyi kurulayin nemli kalmasin hiç bi yeri vucudunda

Eklentiler

• alerjik dokuntu.jpg
    alerjik dokuntu.jpg
    61,3 KB · Görüntüleme: 84
Nerende? saçındaysa o geçmiyor bacım naparsan yap geçmez:kahve:

Saçtakine seboreik dermatit deniyor genelde. Tamamen iyileştiren bir şey yok ben daha bulamadım. Ama kullanıldığı süre boyunca tetiklemesini engelleyen bir şampuan kullanıyorum. Saç ve kaş diplerinde var bende :KK43:

Saçtakine seboreik dermatit deniyor genelde. Tamamen iyileştiren bir şey yok ben daha bulamadım. Ama kullanıldığı süre boyunca tetiklemesini engelleyen bir şampuan kullanıyorum. Saç ve kaş diplerinde var bende :KK43:
Bendede var ka yıldır artık alışım onunla yaşamaya

Bendede var ka yıldır artık alışım onunla yaşamaya

şu son dönemde eczaneden yeşil vichy şampuan alıyorum baya fayda etti. Fiyatı normal şampuanın 10 katı ama iyi olsun yeter mantığıyla gözümü kırpmadan veriyorum.

Se
Arkadaslar bugün soyuldum.
Egzamam var yıllardır çekiyorum bundan. Bi kaç gündür kızımda da birseyler çıktı Dr egzama olabilir diyince artık bir kere daha lanet ettim adam gibi bir doktora gidip kurtulacagim bundan dedim.
Profosörden randevu aldım. 170 lira ona verdim.
Egzama drgil dedi alerjik bu dedi alerji testi dedi 500 lira alerji testi. İlaç yazdı in aşağıdan rapor çıkar raporsuz alınmıyor bu ilaçlar dedi. İndim rapor 30 lira.
gittim eczaneye el sabunu vermiş bana kadın ya. sadece o 70 lira hemde 250 ml :KK43:
Verdim ilaçlara 200 lira
cebimde pide alacak para kalmadı nasıl Eve gidecegimi şaşırdım. Geldim eve ki ne kadar aptalim ilaçların 2si eskiden de kullandığım ilaçlar zaten . Bi halta yarasa önceden yarardi. Diğer ilaçlar da şu anlaşmalı oldukları firmaların özel ilaçları işte. Cuzdanim çalınmış gibi. Kredi kartım ele geçirilmiş gibi evden çıkarken kapıyı açık unutmuşum da hırsız girmiş gibi hissediyorum :KK43:
Keşke 'önce sağlık' sloganlariyla gaza gelip doktora gitmek yerine aktara falan gitseydim yaa cahil cahil
var mı ucuz yollu bildiginiz çözümler. Egzamadan kurtulan falan :KK43:
senelerdir çekiyorum babamdan mıras kaldı bu hastalık.en iyi gelen kremde dermovate bundan başkası yaramıyo malesef.

benim kızımda da var arada nüksediyor. stresli zamanlarda da bende görünüp kayboluyor.
madem bitkisel çözüm istemişsiniz, duyduğum , aldığım ama henüz kullanmadığım birşeyi söyleyeyim: kudret narı macunu. internetten bir araştırın. İstanbuldaysanız Eminönünden bulunuyormuş. Bana oradan alan biri vermişti.

Teşekkürler.
Kuyumcuda bulunmaz mi?
ne yapacağım egzamali yerlere mi süreceğim?
Herkes yapamıyor, aslında güvendiğiniz bir kuyumcu var ise saf olarak size hazırlayabilir. Çok hassas bir iş. Piyasada satan çok var ama çoğu sahte. Facebook'ta karbonatlı hayat diye bir grup var. Onlar sonradan Gümüşsuyu ile ilgili de bir sayfa açtılar ama adını hatırlayamadım oradan yardım alabilirsiniz. Güvenilir insanlar. Egzama, sedef vs onlara basit bile geliyor. Aslında internetten araştırsanız Gümüşsuyu'nun, nelere çare olduğunu okuyup şok olursunuz. Evet sürülerek uygulanıyor hazırlayan kişi hastalığa göre kullanımını anlatıyor zaten.

Malesef benim annemdede aynı sorun var egzama. Yıllardır advantan krem kullandı kortizonlu olduğu için bırakmak istedi doktor ( coresatin )krem verdi fiyatı 33 tl gibi bişey sarı olanı egzama için hafif bir krem öneririm sürdüğü zaman direk kızarıklıkları yok ediyor iyileştiriyor acak egzama zaten malesef tamamen ortadan kalkan bişey değişmiş ancak böyle kremlerle uzun süreler yok edilebiliyomus doktor söylemişti şu kremi siz bir arastırın.

Oncelikle gecmis olsun benimde egzama sorunum vardi sukur gecti.yillardir doktor doktor gezdim ilac verdiler kullandim gecti hop tekrar.En son aile hekimine gittim sira beklerken teyzenin biri bana netin var dedi bende kollarimi gosterdim.O da kardesimin vardi bir ilac kullandi gecti dedi.Hatta kardesini arayip ilacin ismini aldi dr a yazdirdim.Inanin ya 3 ya da 4 gece kullandim ve gecti neredeyse 5 yil oldu bir daha o kadar buyuk egzama hic biyetimde cikmadi.azcik kasinayim cikcak gibi olsun hemen suruyorum.cok sukur bu yil o bile olmadi ilac ismi vermek yasak degilse burdan vereyim yada ozeldende yazabilirim

Ardıç katranı sabunu çok işe yarıyor . Ablam da egzama var (dı) bu sabun çok iyi geldi denemenizi tavsiye ederim.

Bir krem var egzama için diyor benim elinde kremden var, ama egzamam geçtiği için fayda eder mi bilmiyorum, ben başka bişey için almıştım kremi adı bio hayhay uygun bir krem deneyin bir belki fayda eder,
Buarada ltfn doktorların yazdığı kremleri çocuğunuzda kullanmayan derisi incelir tecrubeyle sabit, elimin derisi buyüzden aşırı hasas paramparça oluyor en ufak bir durumda..
Ben ibrahim saraçoğlunun dut kürüyle atlattım egzamamı ki normalde düzenli kortizon iğne vurdurmam gerekiyordu o kadar ileri derece egzamam vardı..

Egzamam var yıllardır çekiyorum bundan. Bi kaç gündür kızımda da birseyler çıktı Dr egzama olabilir diyince artık bir kere daha lanet ettim adam gibi bir doktora gidip kurtulacagim bundan dedim.
Egzama drgil dedi alerjik bu dedi alerji testi dedi 500 lira alerji testi. İlaç yazdı in aşağıdan rapor çıkar raporsuz alınmıyor bu ilaçlar dedi. İndim rapor 30 lira.
gittim eczaneye el sabunu vermiş bana kadın ya. sadece o 70 lira hemde 250 ml :KK43:
Verdim ilaçlara 200 lira
cebimde pide alacak para kalmadı nasıl Eve gidecegimi şaşırdım. Geldim eve ki ne kadar aptalim ilaçların 2si eskiden de kullandığım ilaçlar zaten . Bi halta yarasa önceden yarardi. Diğer ilaçlar da şu anlaşmalı oldukları firmaların özel ilaçları işte. Cuzdanim çalınmış gibi. Kredi kartım ele geçirilmiş gibi evden çıkarken kapıyı açık unutmuşum da hırsız girmiş gibi hissediyorum :KK43:
Keşke 'önce sağlık' sloganlariyla gaza gelip doktora gitmek yerine aktara falan gitseydim yaa cahil cahil
Aynısefa yağı kremi ve çay ağacı sosu.. kuzenimde vardı bu rahatsızlık ona aldım bu ürünleri ve daha ilk günden epey rahatlattığını söyledi.. 2 aydır kullanıyo kurudu bi şey kalmadı nerdeyse dedi.. bi deneyin isterseniz

Verdim ilaçlara 200 lira
ne tip bir egzaman? vücudun hangi bölgelerinde daha sık? bende de var da saç diplerim de daha sık ama yüzümde göğüslerimin arasında falan da sıklıkla var. test yapıldığında mantar çıkmamıştı çok alerjik bir bünyem var. ben kolayını şampuan olarak ketokonazol içeren şampuanla yıkanmakta buldum. düzenli kullandığımda kalmıyor. ayrıca yüzüme antimikotik krem sürüyorum. 100 de 100 iyileşme hiçbir zaman sağlanmıyormuş kaç doktora gittiysem hepsi aynı şeyi söyledi. stres dönemlerinde artıcak bununla yaşamak zorundasın dediler. son gittiğim doktor çok artarsa diye bir de hap verdi o da antimikotik. yani mantar yok ama tedavisi mantar ilacı neden bende hala çözemedim. çok geçmiş olsun 30 yaşındayım kendimi bildim bileli bu illet var adet olunca geçer dediler geçmedi

Ben de çektim yıllarca, sonunda anksiyete teşhisiyle doktorun yazdığı antidepresanla geçti. Hafif de olsa evham, karamsarlık, bazen depresiflik, kaygı hali, kolay telaşlanma, uykusuzluk, huzursuzluk gibi halleriniz varsa, kişiliğinizi böyle sanıyorsanız bile bir de psikiyatrist düşünün derim.

Son düzenleme:
X