Çok sasnlisinizduydunuz mu bilmiyorum "göz kapağı egzaması" atlattım. Tabi bulunana kadar gitmediğim doktor, kullanmadığım ilaç kalmadı.Bir gece ani tekrarlaması üzerine gittiğim ssk hastanesinde cildiyeci daha karşıdan göz kapağı egzaması bu dedi bende öyle tanıştım. Verdiği ilaç 1tl lik bir ilaçtı ve sinirden kahkaha atmıştım. Ama geçirdi. Şaka gibi.
Benim şimdi o kadar çık şeye alerjim var ki. Bunlardan uzak dur dese zaten duramayacagim bu belli o yüzden merak ettim sizinkini deYok ilaç alerji testine göre verilmedi. Çok fazla şeye alerjim olduğu için sedefi onlar mı tetikliyor diye bakıldı. Şimdi tetikleyenlerden uzak durmaya çalışıyorum. En çok yediğim şeylere alerjim varmış meğerse.
burada lahana okumuştum
beyaz lahanayı haşlayıp ovalıyorlardı ellerini
ama egzama adı altında binbir çeşit şey var
annemin elinde kabarcık halinde çıkar kurur kaşınır kanardı
yıllarca doktor doktor gezdi
yumurtlama ve regl döneminde artardı
sonra ayağına vs de geçti, menapoz ile yok oldu onunkiler galiba ama daha önce de şeker hastalığı ortaya çıkıp ilaç kullanmaya başlayınca azaldı
velhasıl kelam 30 umu geçtim çocuk sahibi oldum o süreçte gebelik şekerim çıktı
sonra işsiz kaldım stres oldu ve aynı hastalık bende de oldu
ellerim kanadı vs vs deterjan falan çok fena yaptı
bir dönem idare ettim öyle
doktora da gitmedim sonucunu biliyordum
gideyim dediğimde tam atak dönemine denk gelmedi
neyse uzattım
diyet yaptım kilo aldım diye, şeker un vs hayatımdan çıktı protein ile beslendim
muhtemelen şeker tetikliyordu ve hepsi gitti
son aylarda beslenmem bozuldu stres vs de arttı yine hafif hafif başladı
yaz beslenmesi ile de kurtulmaya çalışacağım yine
doktorlar bu şekilde bir bağlantı söylemedi ama ben 30 yıllık, iki kişilik gözlemimle bu sonuca ulaştım benimki tıbbi değil masal bilgi
görüntü de internette ev kadını egzaması diye çıkan önce küçük kabarcık sonra o kuruyor ve üstteki deriyi soyuyor yara olup yarası büyüyor
Benim şimdi o kadar çık şeye alerjim var ki. Bunlardan uzak dur dese zaten duramayacagim bu belli o yüzden merak ettim sizinkini de
He yok benimki gıda testi değil.Benim doktorum hepsinden uzak dur demedi. Sadece acı ve turşu sedefi tetikliyormuş onları çok tüketme dedi. Bir de ev tozuna dikkat etmemi söyledi. Testte çıkan 136 yiyeceğe alerjim olduğuydu. Bunlar önemli değil, tolere eder vücudun dedi.
He yok benimki gıda testi değil.
He anladım. Bana gıda çıkmayacak dedi de doktor o yüzden .Sadece gıda değil ki alerji testinde yapılan. Deri üstü, deri altı ve kan testi yapıldı bana. Benim sorunum gıdalarla çıktı. 2800 alerjene karşı test yapıldı. Sizin başka bişeye alerjiniz olabilir. Nasıl yaptılar testleri?
Ben denedim onu kasintilarim geçti ama egzama geçmedi
herkes ise yarıyor diyor bende mi sıkıntı var
Şaşırdım yaaaCnm kesin sedef derlerse eger kii..
Benim kuzenimde sedef oldu kendisi iş adamı toplantıları vs. Oluyordu cok utanıyorum toplantılarda vs diyordu gitmediği dok. Kalmadı, balıklı göle bile gitti fayda etmedi.
sonra yaşlı bir amca demiş ki gerçek sedef tesbihi al limon tuzuydu sanırım limon tuzuylala tesbihten bir tane taş at gece bir bardağa üstüne su koy erisin iç buarada tesbihte eriyormuş, düzenli içti şaka gibi ama geçti, ki kuzenimin saçının dibinde bile çıkmıştı baya ileriydi..
Şimdi gülerek anlatır bi ton para döktüm meğer şifası 10 liralık tesbihteymiş diye..
Eğer düşünürsen ben kesin nasıl yapılıyormuş öğrenirim senin için..
Ilaclar kortızon lu mu ?Cute sedef teşhisi konursa bana ulaş.
Ve gözünü seveyim o kortizonlu ilaçları kullanma. 10 sene uğraştım bu meretle. İnan anlık etkiden başka bir işe yaramıyor onlar.
anladım şimdiden geçmiş olsun tesbihi zor bulunan bir tesbih değil zaten bir çok yerden temin edilebiliniyor. sadece gerçek sedef olması önemli nasıl olduğunu nasıl yapıldığını öğrenirim sıkıntı dgl rabbim dert verip derman aratmasın inş.Şaşırdım yaaa
Benım daha yenı sanırım
ufak ufak sıvılce gıbı kepeklenıyordu ılactan once gobegımde gogusumde kısmen kollarımda 3-4 tane seklınde var bırde cınsel bolgemde tabıkı
suanda 3 gun ılaclarla renklerı sılıklesmeye basladı bılmıyorum gecırıyor mu yoksa sedefın rengı acılırmı ama ben kucukken yengem sedef ıdı ve korknc buyuklukteydı
2 hafta sonra kontrol var parca alınacak onun sonucuna gore cıkacakmıs sedefmı degıl mı o zaman yazarım sana
Ilaclar kortızon lu mu ?
Eyvah ben bunu nasıl anlıcam pekı
Peki o zaman yazayim dermovate merhem 2 cesidi var kahve renkli kutuyu yazdirin.icinde zaten yaziyo inatci egzamalar icin diye.umarim sizede faydasi olur.Aile hekimide yaziyor bu ilaciYazabilirsin kimse yasak diye uyarı yapmadı. Buradan yazarsan diğer arkadaşlarda deneyebilir. Teşekkürler
3 ılac bırbırıne karıstırılmıs eczanede bı kaba koyulmus krem yapılmıs yanıVerdikleri ilaçların %95'i kortizonlu. Üzerlerinde yazar zaten ya da eczacıya sorabilirsin.