Sağlık Bakanı: İstanbul'da 6 bölgede çocuk felci riski var

Bugün annemin tesadüf eseri sağlık ocağına gitmesiyle öğrendik böyle bir aşı olduğunu ve son gün olduğunu.
Zaten aşı değil damla şeklindeymiş, oğlum 2 yaşına giricek yapıldı.
Ne gerekli ne gereksiz neyi yanlış yapıyoruz bilmiyorum

Çok haklısınız, vicdanlı görünmek adına apar topar getirildiler ve sonuç bu oldu, çok yazık, çocuklarımızın saglığı hiçe sayıldı tabi bu arada.
Önceki mesajıma ekleme yaptım ama geç kaldım sanırım görmediniz. Daha fazla kişiye duyurabilmek adına , çok okunan bir bolüme tasiyabilirmisiniz konuyu?
Aşı yapılması gerektigini bilmeyenler muhakkak vardır , yada yaptırdım diye düşünenler, ek doz yapılıyor çünkü aşı, 2 ay önce yaptirmama ragmen tekrar yapıldı kızıma.

ulaşayım ozman bende dr umuza cunku sakaryada adım bası surıyelı ve parktada bırkac kez denk geldın
surıyelı yavrucaklarda asılanıcak mıkı

ellanazz aşı broşürünü paylaştı, kapısına bırakmışlar, arkasında arapça yazıyor, Suriye'li çocuklarda aşıya çağrılıyor demek ki, yaptırım aşılarınızı, ne olur ne olmaz Allah korusun.

Bize dağıtılan broşürlerde onlarda cağırılıyor aşıya. Bir önceki sayfada paylaşmıştım, keşke baştan yapılsaymış aşı.

ay ALLAH BIR AY OLDU OYSAKI AMA YAPILMASI GEREKIYORSA MUTLAKA OLUCAKLAR
BROSURU GORDUM AMA INCELEYEMEDIM ONLARINDA ASILANMASI IYI OLMUS HEPSI EVLAR

Tek bir bölüme taşımak sorunu çözmez ellanazz, her anne her bölümü okumuyor, şöyle yapabiliriz, 0-5 grubu çocuğu olan annelere mesaj atar bu topiğin linkini verir, herkesi bilgilendirmelerini isteyebilirim, bu yöntem daha çok insana ulaşmamızı sağlar çünkü çoğu hem sitede hemde özel hayatlarında da görüşüyor.

ben kasım annelerıne kendı grubuma soyledun bıle

Çok iyi olur sevgili Mune. Gerçekten önlem olarak aksatılmaması gerek. Sağlık ocakları cok kalabalıkmış aramıyorlar aşıyla ilgili, broşürlerde ulaşmamış sanıyorum kimseye. Evlere gidilip aşı yapılacağına da inanmıyorum bu şartlarda. Maksimum kişiye ulaşılırsa iyi olur. Ben facebook sayfamdada paylaştım broşürü.

Arkadasımı eltısı aıle hekımı esıde cocuk dr u kendısı en azından benım cocugum yas grubu ıcın karmalarla bırlıkte 4 kez vuruldugunu soylemıs yapılmayacakmıs
herkez kendı yas grubu ıcın mutlaka aıle hekımıne sormalı
benım oglu 20 aylık olucak en azından yasıtları vedaha kucuklerın vurulmasına gerek yokmjus

ben kasım annelerıne kendı grubuma soyledun bıle

Sağol yaren iyi yapmışsın.

Bu topiği okuyup sitedeki anneler grubunda olan arkadaşlarda birbirini haberdar ederse iyi olur, ben başladım topiklere yazmaya, bir kısmına da özelden yazacağım, onlar kendi arkafaş çevrelerine duyururlar.

Benim kızım 21 aylık 2 doz aşı yapılmısti daha önce ve yeniden yapıldı. Hatta 1 ekstra doz daha yapılabilir dendi bana.

Mune 5 yaş altı diyor. Benim oğlum da 8 yaşında, İstanbul dayım, bulunduğum ilçede mülteci de çok. İçime kurt düştü... :44:

Bugün aile hekimliğinden iki kişi eve geldi . 0-6 yaş grubu arasına, ağızdan çocuk felci aşısı yapacaklarını söylediler . Şaşırdım ve bir kaç gün içinde biz gelip yaptıralım dedim . Çok önemli sakın ihmal etmeyin deyip gittiler.
Doktorumuza danışıp ona göre davranmayı düşünüyorum .

Mune 5 yaş altı diyor. Benim oğlum da 8 yaşında, İstanbul dayım, bulunduğum ilçede mülteci de çok. İçime kurt düştü... :44:

Valla Depresif benimde içime kurt düşmedi dersem yalan olur, kardeşimi arayamadım bugün, yarın arayıp söyleyeceğim bende, onun kızda 8 yaşında ama bir danışsın doktoruna, zaten narin en ufak birşeyde hasta olan bir çocuk, Allah korusun insan korkuyor
Burda olsalar kardeşime bile lüzum yok, o işteyken kapar kızı götürürdüm, onların yaşadığı ilçe riskli denen grupta

Yaşadığım şehirde Suriyeli çok fazla nerdeyse 200.000 tane Suriyeli var..Geçtiğimiz kış kapıya 2 görevli geldi ve 5 yaş altı çocuk olup olmadığı sordu benim 3.5 yaşında bir oğlum var ve damla verdiler ağızdan çocuk felci olduğunu 1 ay sonra tekrarlıyacaklarını söylediler ve öyle oldu ama açıkcası nedenini söylemediler.:44:
Abim İstanbul sağlık müdürlüğünde Yüzyüze görüştüğümüzde bu aşıdan bahsetti yapıldı mı diye Suriyeliler bu hastalığı ülkemize getirdiklerini ve tedbir olarak bunu yaptıklarını söyledi.Bu konuyu okuyunca şaşırdım bilmeyen çok kişi varmış Eğer böyle bir risk varsa neden tüm ülkede bu uygulama yapılmıyor
Mecburmuyuz çocuklarımızda bu sıkıntıları yaşamaya neden tedbir alınmıyor.Zaten geldiler hayat şartlarımızı zorlaştırdılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…