- 8 Haziran 2012
- 5.378
- 1.437
- 248
- Konu Sahibi AngryPenguin
-
Kizim 2,5 yasinda cocuk felci asisi da yapilmisti. Simdi belediyeden mesaj geldi cocuk felci asisi yaptirmam gerekiyormus. Fatihte oturuyorum her yer Suriyeli parkta bahcede icice oluyoruz cok tedirgin oldum.
Bilmediğimden soruyorum, okumadım, gözümden kaçmış olabilir, mülteciler ülkeye giriş yaptıklarında sağlık taraması, salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı aşılama, 0-5 yaş grubu çocuklara önlem amaçlı çocuk hastalıkları aşılaması yapılmıyor mu?
Çiçek, çocuk felci gibi hastalıkların kökü çok şükür ki ülkemizden kazınmıştı, çok uzun zamandır çiçek aşısı yapılmıyor ülkemizde, benim bildiğim 2000 başlarında da çocuk felci diye bir sorun kalmamıştı, gezici aşı araçları bile vardı o yıllarda, 1995-2000 yıllarında çocuğum küçük olduğundan daha bir dikkatli takip ederdim aşı takvimini, tekrarlayan aşı kampanyaları olurdu, çokta yararlı oldu.
Kizim 2,5 yasinda cocuk felci asisi da yapilmisti. Simdi belediyeden mesaj geldi cocuk felci asisi yaptirmam gerekiyormus. Fatihte oturuyorum her yer Suriyeli parkta bahcede icice oluyoruz cok tedirgin oldum.
cıcek asısı gecen yıl ıtıbarı ıle yapılmaya başlandı munecım yıne maluö sebepten dolayı
gercı benım oğlum olamadı asıyı 8 aylıkken su cıcegı oldu
çocuk felcı asısıda yapıldı oğlum a bır buçuk yas asılarında bundan 1 ay once
Su çiçeği aşısı mı çiçek aşısı mı yaren? Su çiçeği karma aşıda oluyordu bildiğim kadarıyle ama çiçek aşısı kalkmıştı, sanırım en son bizim jenerasyon olmuştur çiçek aşısını, Allah korusun çok tehlikeli bir hastalık çiçek
Kızım büyüdüğünden aşıları unutmuşum, karma da difteri, boğmaca falan mı vardı:44: aman eksik doz yaptırmayın aşılarınızı, çok iyi hatırlıyorum 95-98 arası doğumlu çocuklarda sağlık ocaklarında vurulan kızamık aşısı eksik doz vuruldu çocuklarımızda sspe hastalığı oldu diye ortalık ayağa kalkmıştı, anneler isyan etmiştiepey bir süre skandal diye manşetler atılmıştı
Kızımda 95'li olduğundan doktorunu defalarca arayıp aşıları tam değil mi olmazsa bir doz daha yapalım dediğimi biliyorum, kadın çok çekti benden, faydasını gördüm zararını görmedim aşıların, sizlere de tavsiyem doktorunuza da danışıp fikrini alarak sizce olmazsa olmaz türden aşıları eczacınıza getirtip vurdurun, misal ben menenjit aşısını iyiki yaptırdım zamanında, kızım 3 kere ateşli havale geçirdi, 42 derecede havale geliyordu, ne ateş düşürücü ne birşey hiçbirşey fayda etmezdi, ateş dirençliydi, o aşı sayesinde kızımda birtek göz problemi dışında hiçbir sorun olmadı çok şükür.
Neyse konu çocuklar ve çocuk sağlığı olunca tutamıyorum kendimi çok konuşup anlatıyorum, en dayanamadığım şeylerden biridir bebelerin hastalıkları
Aman mutlaka yaptır soul, Allah korusunriskli diye sayılan ilçelerden birinde kardeşim yaşıyor, kızı 8 yaşında ama acaba kızın doktoruna bir danışsa mı? Salgın hastalıklar vs sebebiyle koruyucu amaçlı birşeyler yaptırsa, Teyzemleri de uyarmayı düşünüyorum, İstanbul'da değiller fakat onların yaşadığı şehirde de sığınmacılar yüzünden küçük çocuklar hasta olup duruyormuş, acilde kuyruklar oluşmuş kışın, doktorlar kendileri demiş çocuklarınıza dikkat edin diye.
Ay simdi kafama takildi bir ay once asi olduk gerek yok degilmi?
icerigi degiismis olma ihtimali varmiki
Bilmediğimden soruyorum, okumadım, gözümden kaçmış olabilir, mülteciler ülkeye giriş yaptıklarında sağlık taraması, salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı aşılama, 0-5 yaş grubu çocuklara önlem amaçlı çocuk hastalıkları aşılaması yapılmıyor mu?
Çiçek, çocuk felci gibi hastalıkların kökü çok şükür ki ülkemizden kazınmıştı, çok uzun zamandır çiçek aşısı yapılmıyor ülkemizde, benim bildiğim 2000 başlarında da çocuk felci diye bir sorun kalmamıştı, gezici aşı araçları bile vardı o yıllarda, 1995-2000 yıllarında çocuğum küçük olduğundan daha bir dikkatli takip ederdim aşı takvimini, tekrarlayan aşı kampanyaları olurdu, çokta yararlı oldu.
Yana yakıla broşür dağıtıp afiş asmışlar benim bulunduğum ilçede,6 ilçeden ibaret olduğuna inanmıyorum açıkçası ben. Bulunduğum ilçe İstanbul'un pahalı ilçelerinden biri buralarda sanmıyorum Suriyeli mülteci olsun. Herzamanki gibi üzerini örtüp, minimize göateriyorlar olayları. Tehlike bence çok daha büyük. Musluk sularına dikkat etmek gerek bu süreçte, aşıyıda ihmal etmemeli. Ben ekstra 1 doz yaptırdım kızıma, önümüzdeki ayda olabilir arayın dendi bana.Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da 6 ilçede çocuk felci riskine karşı aşılama yapıldığını, risk durumuna göre bu bölgelerin genişleyebileceğini açıkladı.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hacettepe üniversitesi ile Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle Türkiye 'de 67 ildeki 216 okulda yapılan "Türkiye Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırması" sonuçlarının açıklandığı programın sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Son yapılan çocuk felci aşısına yönelik uygulamalar ile ilgili bir soru üzerine Müezzinoğlu, 2013 sonbaharı Kasım-Aralık aylarında 17 ilde iki tur şeklinde çocuk felci aşısı kampanyasının tamamlandığını belirtti. Bakan Müezzinoğlu, "Şimdi geçtiğimiz Perşembe günü ayın 5'i itibariyle İstanbul 'da 6 ilçemizde yine birinci periyod aşılamayı başlattık" dedi.
Bu uygulamanın 11 Haziran'da tamamlanacağını ifade eden Müezzinoğlu, "Dolayısıyla bizim Bilim Kurulumuzun yaptığı risk analizlerine göre değerlendirmeleri yapıyoruz. Dinamik bir şekilde risk görülen, ihtiyaç duyulan bölgelerde 5 yaş altı çocuklarımızı aşılıyoruz" açıklamasında bulundu.
Uygulamanın Türkiye geneline yayılıp yayılmayacağına ilişkin soru üzerine de Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
"Bu anlamda, risk değerlendirmesini bilim kurulu yapıyor. Bilim Kurulumuzun değerlendirmesi şu anda İstanbul'da 6 ilçede. Bunun dışında herhangi bölgede bir aşılama öngörüsü yok. Ama önümüzdeki aylarda böyle bir öngörü, bir karar çıkarsa biz de ona uyarız. Ayrıca, aşı açısından bir yetersizlik söz konusu değil."
Bu konuya ilişkin kamu spotu ihtiyacının olmadığının da altını çizen Müezzinoğlu, "Bunun, bir aileleri ve toplumu, bilgilendirmeye veya paniğe götürecek herhangi bir pozisyonu söz konusu değil. Bölgelerimizdeki aileleri tespit ederek, ailelerle iletişim kurarak bunu yapıyoruz. Kamu spotunu gerektirecek bir pozisyon söz konusu değil" dedi. (aa)
http://www.radikal.com.tr/turkiye/s...al&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer
Eki Görüntüle 1153600
Bu da kapimiza birakilan broşürün iki taraflı fotosu, sanıyorum Ülkemize girişte aşı yapilmadiginin yada saglik kontrolunun yeterli düzeyde olmadiginin ispatidirEki Görüntüle 1153604 Eki Görüntüle 1153604
Resimler ters olmus kusura bakmayın
Bu broşürün arka yüzü Suriyeli cocuklarıda cagırıyor sanırım aşıya, demekki yapılmadı.İstanbul'la sınırlı olduğunu da sanmam çünkü büyük çoğunluğu İstanbul'la gitmiş olsa da Türkiye'nin farklı illerine yerleşenlerde var.
Dediğiniz gibi büyük ihtimalle sağlık taraması yeterli düzeyde değildi ve 0-5 yaş grubu çocukları önlem amaçlı aşılamadılar, daha ilk geldiklerinde sağlık kontrol yapılıp aşılansalardı, bugün belli yaştaki çocuklar için tehlike söz konusu dahi olmazdı.
İnşaallah bir an önce önüne geçilir.
Bu broşürün arka yüzü Suriyeli cocuklarıda cagırıyor sanırım aşıya, demekki yapılmadı.
Yazık tüm çocuklara Suriyeli, Türk farketmez inşallah dediğiniz gibi önüne geçilir sevgili Mune.
İnşallah herkez biliyordur ekstra doz aşı yaptırması gerektiğini. Çocuklar hastalanmasın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?