• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık Bakanı: İstanbul'da 6 bölgede çocuk felci riski var

Benim kızlar 9 yaşındalar onlara yapmadılar:31:Riskli grup 5 yaş altıymış:44:

Yatıp kalkıp dua edelim, yine de aşısı olan bir hastalık çocuk felci, asıl Allah korusun mers denen illet musallat olmasında, arap ülkelerinden yayılıyor Dünya'ya, nasıl bulaştığı da belli değil, aşısı, ilacı da yok:50:

Neyse iyi düşünelim iyi olsun, Allah dermansız dertten korusun inşaallah.

Yatıp kalkıp dua edelim, yine de aşısı olan bir hastalık çocuk felci, asıl Allah korusun mers denen illet musallat olmasında, arap ülkelerinden yayılıyor Dünya'ya, nasıl bulaştığı da belli değil, aşısı, ilacı da yok:50:

Neyse iyi düşünelim iyi olsun, Allah dermansız dertten korusun inşaallah.

Allah korusun ,dermansız dert vermesin inşaallah:31:

İnşaallah tabii de, böyle salgın korkularında benim bildiğim ülkeye girmeye çalışan herkes havalimanında çeşitli taramalardan geçmeli, yaz geldi her ülkeden turist geliyor, ortadoğu'dan yayılmaya başlamış ama Fransa, İtalya, Almanya'da da görülmüş, ben olsam bu ülkelerden kimseyi sokmam, sokacaksamda hertürlü tahlil, tetkikleri yaparak alırım, şakası yok sars'tan daha ölümcül olduğu söyleniyor.

Mune 5 yaş altı diyor. Benim oğlum da 8 yaşında, İstanbul dayım, bulunduğum ilçede mülteci de çok. İçime kurt düştü... :44:

al benden de o kadar Dep, benim küçük oğlan 2009 doğumlu, aşı olduk daha önce.. acaba tekrar yapılmasına gerek var mı? :26:

al benden de o kadar Dep, benim küçük oğlan 2009 doğumlu, aşı olduk daha önce.. acaba tekrar yapılmasına gerek var mı? :26:

Benim oğlum 2010 doğumlu daha önce tüm aşılarını yaptırdım ,devletin karşılamadıkları dahil:31:Bu yıl 2 doz çocuk felci aşısı tekrar yapıldı:34:Yaptırmanı tavsiye ederim:31:Özellikle çevrende suriye vatandaşı varsa:26:

Tek bir bölüme taşımak sorunu çözmez ellanazz, her anne her bölümü okumuyor, şöyle yapabiliriz, 0-5 grubu çocuğu olan annelere mesaj atar bu topiğin linkini verir, herkesi bilgilendirmelerini isteyebilirim, bu yöntem daha çok insana ulaşmamızı sağlar çünkü çoğu hem sitede hemde özel hayatlarında da görüşüyor.

merhaba bişey soracağım
benim kızım 8 yaşına geçen
sınıf arkadaşının annesi dedi
çocuk felci aşılarını yineleyin muhakkak diye
ama heryerde 0 5 yaş arası yazıyor
sizce yaptırmalı mıyım

Bilmediğimden soruyorum, okumadım, gözümden kaçmış olabilir, mülteciler ülkeye giriş yaptıklarında sağlık taraması, salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı aşılama, 0-5 yaş grubu çocuklara önlem amaçlı çocuk hastalıkları aşılaması yapılmıyor mu?

Çiçek, çocuk felci gibi hastalıkların kökü çok şükür ki ülkemizden kazınmıştı, çok uzun zamandır çiçek aşısı yapılmıyor ülkemizde, benim bildiğim 2000 başlarında da çocuk felci diye bir sorun kalmamıştı, gezici aşı araçları bile vardı o yıllarda, 1995-2000 yıllarında çocuğum küçük olduğundan daha bir dikkatli takip ederdim aşı takvimini, tekrarlayan aşı kampanyaları olurdu, çokta yararlı oldu.

Ablacım bende onu merak ediyorum bu insanlar herhalde ellerini kollarını sallayarak girdiler sınırdan yani hiçbir sağlık taraması kontrolü yapıldığını sanmıyorum ve bu insanlar başı boş şekilde çeşitli şehirlere dağıldılar yani hiç bir plan yapılmadı kendileri için. Eskişehir'de de varlar çoğu çocuklar kadınlar dileniyorlar hiç bir önlem alınmamış anladığım kadarıyla yoksa senelerdir çocuk felci olayını unutmuşken nasıl hortladı dimi. Nasıl korunacak bu çocuklar sadece belirlenen il ilçelerle sınırlı olacak bir şey değil bence herkesin önlem olarak yaptırması gerekir çünkü tüm ülkede her yerdeler Allah korusun. Bir de fazlaca pisler yalın ayak dolaşıyor kir pas içinde.

merhaba bişey soracağım
benim kızım 8 yaşına geçen
sınıf arkadaşının annesi dedi
çocuk felci aşılarını yineleyin muhakkak diye
ama heryerde 0 5 yaş arası yazıyor
sizce yaptırmalı mıyım

Aile hekiminize, varsa çocuk doktorunuza bir sorun isterseniz, doktorunuz yaptırmanızı isterse yaptırırsınız:34:

çocuk felci aşısı zaten zorunlu aşıların içinde değilmiydi?
tekrar mı yaptırmak lazım acaba

Back