• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenme ve diyeti sürdürememe

bensley

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2024
5
1
1
26
Selamün Aleyküm kızlar 💖 Fikirlerinize ve motivasyona çok ihtiyacım var çünkü artık işin içinden çıkamıyorum 😞 şöyle ki hayatim boyunca hep kilom vardı hiç ideal kilomda zayıf olamadım bir iki dönem dışında o zamanlar da da yine de tam ideal kilomda değildim zaten ana nispeten zayıftım bir iki dönem hariç hep kilom vardı ama taşıyordum yani göze batmiyordu o kadar ama pandemiden beri yavaş yavaş o kadar kilo aldım ki 102 kiloyu gördüm ve önünü alamıyorum artık. Kendimi zorla ikna edip sağlıklı beslenmeye başlıyorum en fazla 1 hafta sonra yine bozuyorum bide geçen Ocak ayında bir ketojenik tarzda bir beslenme mi oldu 2 hafta kadar ama o daha çok artık yaşadığım işte gaz sindirim sıkıntılarından çok sıkıldığım için onlardan kurtulmak adına yaptığım bir diyetti ama ekstradan zayıflamıştı oğlum yani tarttı 3 kilo gibi eksik gözüküyordum ama dışarıdan bakınca bir 6-7 kilo vermişim gibi gözüküyordu ondan sonra 2 hafta sonrasında yavaş yavaş onu da bozdum derken 25 gün tamamen bozdum zaten en çok oradan sonra aldım bakıyor yine o zaman 90 95 civarındaydım onu da bozduktan sonra üzerine çok daha fazlasını aldım ve 102'ye kadar gördüm yani ne yapacağımı hiç bilmiyorum işte ama asla kontrol edemiyorum hani YouTube'dan kilo vermiş insanları izliyorum diyorum benden daha fazla kilosu olan insanlar kilo vermiş diyorum kendimi motive etmeye çalışıyorum kendimi bir gaza getiriyorum bir gazla başlıyorum ama devamı gelmiyor 3 gün 4 gün 5 gün bir hafta yani ne yapacağımı bilmiyorum ayriyeten zaten menisküslerimi yırtık senelerdir şimdi iyice kilo aldığım için doktora gitmeye tekrardan korkuyorum hani kilomla ilgili o da bir şey söyleyecek diye çünkü dizebilen yükü iyice arttırmış oldum gaz sindirim sıkıntılarım falan aşırı derecede yüksek berbat yani aslında beni yani diyeti ışık hızıyla yetecek bir sürü sebebim var bir sürü sıkıntım başladı ama bir türlü yapamıyorum yani böyle mi olmak istiyorsun diyorum kendi kendime ağlıyorum hazırlıyorum ama yok sonuç olarak yine kendimi yemek yerken buluyorum benim gibi bu sıkıntıları yaşayanlar varsa bana biraz akıl verirse çok mutlu olurum çünkü ben bu motivasyonunu tek başıma bulamıyorum içimden de çıkartamıyorum evet böyle olmayı asla istemiyorum kendime çok kızıyorum ama bilmiyorum benim gibi olanlar beni anlayacaklardır yani kendime engel olamıyorum yani bu iradeyle alakalı mı çok da bilemiyorum yani sanki yemek yemezsem ölecekmişim gibi kimse yemek yemedi diye ölmüyor yani bunu biliyorum ama psikolojik bir boyutu da var galiba yani bilmiyorum en azından kendim gibi birilerini bulup birazcık fikir alabilirsem birbirimize destek verip beraber sağlıklı beslenmeyi başarabiliriz belki 😕

Back