• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sağıyorum ama...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

demirim

annesinin lokumu
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
5.383
6
156
39
Muğla
arkadaşlar ben bebeğim geceleri 6 saat uyuduğu için kalkıp sütümü sağıyorum fakat tam olarak sağmıyo tabii bi dahaki uyanmamda göğüslerim taş gibi oluyo siz neler yapıyosunuz
birde sağdığım sütü doğal olarak biberonla veriyorum ona alışmasındada korkuyorum bnm gibi yapan var mı acaba
sütü sağmanın bi tekniği varmıdır sizce tam olarak nasıl boşaltabilirim göğüslerimi
şimdiden tşkler

canım bnde sağıyorum üstelik göğsümü almıyor hep biberonla içiyor ama üzülme sonuçta anne sütünü alıyor ..Tam olarak boşalmamasının sebebe ya kanalların tıkandı yada her göğsünü 15 dk sağman gerekiyor alacağını alıp bırakmamalısın çok büyük etken bu.. bu arada ne ile sağıyorsun hagi marka pompa??

ben öylesine bambinonun elle sağılan pompasını almıtım onunla devam ettim ama yeteri kadr sağdığına inanmıyorum kanallarımın tıkalı olduğunu sanmıyorum oğlum emince göğüsüm çok yumuşak oluyo yani onun çekişiyle pompanın çekişi bir değil tabii

hiç uyurken emzirmeyi denedin mi. uyandırmadan kucağına alıp göğsünü ağzına dayamanı tavsiye ederim. benim kız da uyurdu geceleri ve uyurken hep emzirirdim, böylece biberona da alışmaz, ve daha hijyen daha sağlıklı.

canım sana şunu söylim mekanik olan el pompaları asla sağlıklı sağmaz.benimde oğlum emmediği için ben sağıp veriyorum ve elektrikli pompa kullanıyorum.medelanın mini elektrikli pompası.çok memnunum.çok iyi çekiyor bir damla dahi süt bırakmıyor.internetten almıştım.tavsiye ederim.

bence de uyurken verebilirsin.benim de göğüslerim çok dolardı geceleri.oğlumu kucağıma alırdım emzirirdim uyandırmadan.en güzeli bu bence hiç uğraşma sağmakla falan..

canim eger bebegin uyandigi ilk once emzir eger doymadigini dusunurse o zaman sagdigin sutunu ver.Kalan sut saklayabilirsin

bence sağmaya devam et. süt kalmayıncaya kadar sağ. göğsünde süt birikirse mastit filan olma benim gibi. ayrıca bırak emsin biberonn bişey olmaz herzaman vermiyorsan alışmaz. ben vaktiyle günde 1 kez biberon veriyodum eşim verme seni emsin boşver diye beni caydırdı. şimdiyse oğlum biryere gittiğimizde sütümü sağıp yanıma aldığımda biberondan içmiyo. nefret ediyo. çok acıkır da dayanamazsa anca öyle içiyo onda da 60 ml yi geçmiyo içtiği. ki benim oğlum 4 aylık.

sağma yöntemine gelince ben de elektrikli pompayla sağıyorum. 10dk da boşalıyo. ya da süt akmayıncaya kadar sağıyorum.

uyurken emzirmeyi deniyorum fakat uykudan ağzını açmıyoki 6 saat geçiyo anca o zmmn acıktığı için yarı uykulu emiyo tek göğüsümü emiyo sonra uykuya dalıyo diğerini emziremiyorum bile uyandırmak için altını açıyorum uyanıyo emiyo ama 2dk. anca öfff napıcam bilmiyorum biberona alışır diyede vermek istemiyorum
gündüleride tek göğüsümü emiyo diğerine gelince yaygarayı basıyo dr.a sordum çok fazla geliyosa diğerini almak istemez biri yetiyo demekki demişti
madelanın hangisi acaba bana tam olarak yazarsanız bi araştırayım

elle sağılan pompalar tam boşaltmaz sütü
medela mini pilli elektrikli diye goggle a yazarsan çıkar bende onu kullandım tavsiye ederim

tamam öyleyse ben alayım bundan yoksa bebişim sütsüz kalır Allah korusun
gerçi şimdide emmiyo reddediyo nedenini hala anlamış değilim

bende sağdığım sütü biberonla veriyorum hiçte alışmadı bebişim evdeysek mutlaka emziriyorum sağdığım süte gerek kalmıo ama bir yere gideceksem ısıtıp termosa koyuyorum acıktığındada biberona döküp veriyorum 125-130 ml fln içiyo doyuyoda valla bir kaç saat emmek istemiyo biberona öyle kolay alışmıo emen bebek merak etmeyin verebilirsinis bence ayrıca madela alın mutlaka çok etkili bütün göğsü boşaltıyo en azından emmediği göğsünü pompayla boşaltırsın dimi cnm:))))

evet hklısın şekerim verdiğiniz bilgiler doğrultusunda şimdi siparişimi verdim inş. en yakın zmnda gelir bende bebeğimde rahatlar çooooooooooooooooooook tşkler bol sütlü günleerrrr

canım oğluşun uyanmasa bile sen kucağına al emzie emecektir görürsün..sakın biberon verme çünkü hemen alışıyolar..ben oğluma sadece bi kaç kez biberon verdim sonra emmeyi çok reddetti kolay gelio biberon..

ben öylesine bambinonun elle sağılan pompasını almıtım onunla devam ettim ama yeteri kadr sağdığına inanmıyorum kanallarımın tıkalı olduğunu sanmıyorum oğlum emince göğüsüm çok yumuşak oluyo yani onun çekişiyle pompanın çekişi bir değil tabii

öncelikle elle sağılanlardan değil elektrikli pompalardan alman lazım canım.
ayrıca mutlaka önce pompayla sağ(mümkünse saat başı) daha sonra bebeğini emzir.
bebek emdikten sonra pompaya süt gelmiyor çok fazla.bebekler pompadan daha kuvvetli emiyorlar.
bir kaç ay zorlanırsın ama sonunda bebeğinde emmeyi öğrenir,düzeninde oturur.

bugünde aynı artık anne olarak yetmediğimi fln düşünmeye başladım aklıma geldikçe gözlerim doluyo nasıl düzene girecek bilmiyorum gece uyandırmadan çenesini tutup memeyi ağzına dayıyorum 10 dk.da anca alıyo diğerine geçince uyanmıyo çok ağır uyuyo
croxliex kucağıma aldığımda uyuyosa ya emiyo yada çok derin uykuda olduğu için hiç uyanmıyo gündüzleri ise bi göğüsümü emiyosa diğerini emmiyo biberon vermiyorum emsin diye zorlayıncada eşim zorlama ne zmn isterse o zmn emer diyo ama ben demirin hiç emmek istediğini görmüyorumkiiiiiiiiiiiiiiiii resmen isyanlardayım

Back