Hastaneye yatışımı yapmışken, hatta kan tahlillerimi vermişken doktorumu arayıp erteledim ameliyatı. En büyüğü 7.2 mm çok sayıda taş var safra kesemde. Yabancı forumları okudum saatlerce, yüzlerce hatta binlerce kişi zeytinyağı, limon ve magnezyum sülfat içerek acısız ağrısız kurtulmuş bu taşlarından. Doğal yöntemleri denemeden ameliyat olmamaya karar verdim. Çünkü sonradan pişman olabilirim. İngilizce bilenler gallstone flush yazarak aratabilirler. Doktorum 5mm'ye kadar olan taşlarda denenebilinir bu yöntem ama sen risk almış olacaksın dedi. Taşın kanalda sıkışıp kalma ihtimali de var çünkü.taşları yüzde sekseni kolesterol taşı yüzde 20 si de pigment taşı oluyormuş. Eğer bendeki taşlar kolesterol taşı ise kolayca kanaldan geçip ince bağırsağa inebilirler. Çünkü doktorum da kolesterol taşlarının sert olmadığını , dokununca dağılabilen formda olduğunu söyledi. Asıl sorunu pigment taşları oluşturuyor. Ama bir kere takıldı aklıma yapmazsam rahat edemiyeceğim. Safra kesesi hayati bir organ olmasa da bir organ sonuçta ve orda olmasının bir nedeni olmalı diye düşünüyorum.
Sadece magnezyum sülfatı bulamadık hala. Yurtdışında marketlerde, eczanelerde satılan şeyi burda neredeyse hiçkimse bilmiyor. Aktarlarda satılanlara da güvenemedim, endüstriyel tipini satıyorlar çünkü. Bakalım yarın Kadıköyde deneyimli eczacılarda bulmaya çalışacak babam.
Bir an önce deneyip olumlu - olumsuz sonuçları yazarım inşallah.