Bende safra kesesini aldıranlardan birisiyim.
10-11 yıldır sancısını yaşıyordum.Önceleri yok kum sancısı yok gaz sancısı dediler.Sonra safra taşı olduğu ortaya çıktı.
İlk olarak 8 yıl önce tek taş vardı.Hatta espiri yapıyordum ''tek taşım var'' diyerek.
Sık sık ataklar geçiriyordum,acillik oluyordum.8 yıl önce dr ilk söylediğinde 1.sınıfları okutuyordum ''olmaz ,tatilde olayım ' dedim ve hep erteledim ,hep erteledim.Ne sancılar geçirdim aman yarabbim.
Nihayet bu yıl ocak ayında kapalı ameliyat oldum.Çok şükür sorunsuz geçirdim.Tabiki taş sayım oldukça artmıştı .
Göbeğimdekiyle birlikte 4 dikiş vardı.Bir hafta sonra dikişim alındı ,ertesi günü banyo yaptım.
Dikiş izlerimden birisi göbeğimde hiç yok sayılır,ikisi çok hafif.Birisi belirgin onuda hiç takacak gibi değil.
Onca yıl neden sancıları çektim diye hayıflandım ama demekki bu zamana kısmetmiş.
İlk 1,5 ay baharatlı ,kızartmalı ,yağlı yiyecekler ve yumurta yenmemesi istendi.Başka perhiz yoktu.
Şimdi ara ara hisediyorum.Hangi yiyeceklerde sindirim güçleşiyor onu tespit etmeye çalışıyorum.
Ameliyat sonrasında ,kolay ilerleyen süreçte Allahıma şükrettim ,daha büyük sorunlarla dert vermesin rabbim.
Olması gereken arkadaşlara hiç korkulacak bir durum olmadığını söylemek isterim.
Hiç çekinmeyin ,ertelemeyin derim .Tecrübeyle sabitlenmiştir.