- 27 Aralık 2009
- 27.155
- 25
- 408
Safra kesisi şuanda benim gündemimde.
1 yıl kadar önce tarifi imkansız bir ağrı ile başladı . Taş keseden çıkıp kanalı tıkamış.Tüm değerler yükseldi , sarılık vs... Ama en fenası o dayanılmaz ağrılar oldu .(normal doğum yapan biriyim , doğum sancısından beter diyebilirim kesinlikle )
ERCP yöntemi ile kanaldaki taş çıkartıldı . Tabii doktorum kesinlikle safra kesemi aldırmamı , bu sorunu daha sonrada yaşama ihtimalim olduğunu söyledi. Ama ben ne yaptım ? Bir daha mı olacak yahu dedim ve 1 yıl ameliyatı erteledim . 15-20 gün kadar öncede o ağrı yeniden geldi. Eşime dedim bbu kesin o
Neyse ki bu sefer kanala girmemiş ama kesenin ağzında tıkanmış , iltihap yapmış . İltihap kurutuldu şimdi , hafta içi anestezi randevum var , sonra da ameliyat .
Ayrıca bu süreçte karaciğerde etkilenmiş olabilir diye , çünkü tekrar sarılık oldum ; onun tetkikleride yapılıyor .Henüz sonuçları almadım ama işin ciddi boyutları olabilir dedi doktor.
Yukarıda bir mesajda 16,5 mm taş demiş bir arkadaş , o taş safradan çıkmaz .Safra kanalı 8 mm . kadar normal boyutununda . Bendeki taşlar 6-7 mm olduğu için sürekli keseden çıkıyor ve daha büyük sorun oluşturuyor.
Safrada sürekli taş olması ise , zaman zaman yediklerinizin tetiklemesi ile ağrılar oluşturacaktır.
Herkese çok çok geçmiş olsun .
ahh canım benim sanada cok gecmiş olsun

Son düzenleme: