- 27 Aralık 2009
- 27.156
- 25
Safra kesisi şuanda benim gündemimde.
1 yıl kadar önce tarifi imkansız bir ağrı ile başladı . Taş keseden çıkıp kanalı tıkamış.Tüm değerler yükseldi , sarılık vs... Ama en fenası o dayanılmaz ağrılar oldu .(normal doğum yapan biriyim , doğum sancısından beter diyebilirim kesinlikle )
ERCP yöntemi ile kanaldaki taş çıkartıldı . Tabii doktorum kesinlikle safra kesemi aldırmamı , bu sorunu daha sonrada yaşama ihtimalim olduğunu söyledi. Ama ben ne yaptım ? Bir daha mı olacak yahu dedim ve 1 yıl ameliyatı erteledim . 15-20 gün kadar öncede o ağrı yeniden geldi. Eşime dedim bbu kesin o
Neyse ki bu sefer kanala girmemiş ama kesenin ağzında tıkanmış , iltihap yapmış . İltihap kurutuldu şimdi , hafta içi anestezi randevum var , sonra da ameliyat .
Ayrıca bu süreçte karaciğerde etkilenmiş olabilir diye , çünkü tekrar sarılık oldum ; onun tetkikleride yapılıyor .Henüz sonuçları almadım ama işin ciddi boyutları olabilir dedi doktor.
Yukarıda bir mesajda 16,5 mm taş demiş bir arkadaş , o taş safradan çıkmaz .Safra kanalı 8 mm . kadar normal boyutununda . Bendeki taşlar 6-7 mm olduğu için sürekli keseden çıkıyor ve daha büyük sorun oluşturuyor.
Safrada sürekli taş olması ise , zaman zaman yediklerinizin tetiklemesi ile ağrılar oluşturacaktır.
Herkese çok çok geçmiş olsun .
ahh canım benim sanada cok gecmiş olsun yok kuzum o tas alınıyor safra kesesinide alması yeniden yeniler diye bende zamanında cok arastırmıstım ameliyat olmak hiç istemedim ama malesef olmak zorunda oldum şimdide midem sürekli bulanıyor ve yediklerim gece yarısı uyandırıyor midem zehir zemberek oluyor özellikle acı,ekşi şeler dünde sarımsaklı yogurt yapmıştım kızartmaya döktüm tüm günüm mahvoldu
Son düzenleme: