• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Safra kesesinde polip

Nerozey

Guru
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
278
83
298
33
Merhaba hanımlar. Kasım ayında safra kesemde iki adet 2 mm ve 3 mm polip olduğunu öğrendim. Herhangi bir rahatsızlık vermiyor bana. 6. Ay kontrolüne gittim. Büyümemişler boyutları aynı. Doktor korkulacak bir şey yok 6 ayda bir kontrol edelim dedi. Ama ben çok korkuyorum. İnternette kanserleşmesi 8 10 yıl bulur yazıyor. Ya da ciddi üzüntü anında aniden büyürler mi? Karın sıkılaşması için g5 e falan gidecektim. Bu tarz işlemler onları büyütür mü? Korkudan ona bile gidemedim. Aynı problemi olan arkadaşlar yazabilirler mi acaba?

Safra kesesinde polip çok yaygındır, kansere dönüşmesi çok küçük bir ihtimal kendi kendinizi korkutmayın. Düzenli kontrollerinizi yaptırmaya devam edin. Bir de zaten Doktorunuz söylemiştir ama beslenme düzeninde ağır yağlı yemekler, kızartmalar varsa bunları kısıtlayın.
G5 karın bölgesi için iyi bir uygulama değil. Sadece bacak- kalça bölgesi için kullanılmalı. Sıkılaşmak için elinizi yumruk yapıp yukarıdan asağı ve ortadan yanlara doğru siz masaj yapın.

Geçmiş olsun. Doktor kontrolünde imişsiniz zaten, kuruntu yapmayın. Beslenme düzeninizi değiştirin, sindirim sisteminizi rahatlatın. Yağlı, kızartma, sakatat, et ve özellikle yumurtaya dikkat edin. Bol lifli, taze sebze ile pişirirken mümkün olduğunca haşlayarak tercih edin, öğünleriniz az ve sık olsun. Gerekli görürse doktor ameliyat ser ve safra kesenizi alır. Kasım atında ameliyat oldum, sabah 9.00 da ameliyata girdim 1,5-3 saat kadar sürdü ve akşam 20.00 gibi çay kahve içtim. Ameliyat sırasında ve sonrasında hiçbir ağrı, sızı, sıkıntı yaşamadım.
G5 konusunda da yukarıdaki yoruma sonuna kadar katılıyorum. Bacak basen bölgelerinde iyi ama karın bölgesinde yaptırıp kendinize eziyet etmeyin, bir de sırt bölgesinde çok iyi ve çok güzel masaj oluyor.

Back