Safra kesesi ameliyatı ve iyileşme süreci

Fantastikivi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2021
249
79
25
Merhaba hanımlar ben 4 gün önce kapalı safra kesesi ameliyatı oldum dikişlerim erimeyen ip ile dikilmiş yani 15 gün sonra gel alalım dikişlerini dediler 4 tane delik var biri göbek deliğimin altında ve dikişi göbek deliğimin içinden başlayarak atmış doktor ( çok huylandım gerçekten bu durumdan dümdüz yatarken sıkıntı yok ama yana dönerken hareket ederken sızlıyor ne zama iyileşir bu dikişler ben hayatımda hiç dikiş attırmadım bi sezaryen oldum o da eriyen dikişti aldırmalı falan değildi yani bu alınan dikişlerin iyileşme süresi daha mı uzun oluyor acaba bir de dikişler alındıktan sonra o bölgese tekrar açılma vs olmaz değil mi

Ben açık safra kesesi ameliyatı olmuştum, yani yara yerim baya büyük ve hamileydim yani 3 ayda tamamen iyileştim ben. Dikişler alınınca iyice rahatlarsınız.

Benimki acik ameliyatti ve 20 dikiş civarindaydi. Tamamen iylesmesi bir aya yakin sürmüştü.

Genel olarak yaralarinizin iylesmesi ne kadar sürüyorsa, Dikiş yaralarinizin iylesmesi de o sureden biraz fazla olur.

Dikişlerin bakimini güzel yaparsaniz bir problem yasamazsini ama iciniz rahat etsin isterseniz
15 gun icerisinde de gidebilirseniz aile sagligina gidip pansuman yaptirin, bir sorun olup olmadigini anlarlar.

Ben şuna 22. haftamdayım birkaç gün sonra kapalı ameliyat olacağım. Ameliyattan hiç korkmuyorum sadece genel anestezi bebeğim etkileyecek diye çok korkuyorum...
Ben bir sıkıntı yaşamadım. Kapalı olması avantaj daha çabuk iyileşirsiniz. 4, 5 ve 6. aylarda ameliyat olunabiliyormuş zaten hatta doktorum bu aylarda beyin ameliyatı olan hastam bile oldu benim demişti. İçinizi ferah tutun.

Çok teşekkür ederim yazdığınız için, en iyisini dilemekten başka bir çarem yok sanırım :) hepimizin sonu hayrolsun evlatlarımız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…