• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kekler - Pastalar Sadrazam Lokumu (resimli)

Öncelikle ellerine sağlık,çok güzel görünüyor...
Benim de Sadrazam Lokumu tarifim var.ısmi aynı ama seninkiyle çok farklı.Seninkini deneyeceğim mutlaka.Belki sende benimkini denersin;
SADRAZAM LOKUMU:
*8 su bardağı süt
*6 yemek kaşığı toz şeker
*6 yemek kaşığı irmik
Bunları muhallebi gibi pişirip buzdolabında 1 gün kadar bekletiyoruz.
Ertesi gün içine,
*½ su bardağı süt
*2 paket krem şanti koyup mikserle çırpıyoruz.
Lokum gibi yuvarlayıp,hindistan cevizine buluyoruz....

Öncelikle ellerine sağlık,çok güzel görünüyor...
Benim de Sadrazam Lokumu tarifim var.İsmi aynı ama seninkiyle çok farklı.Seninkini deneyeceğim mutlaka.Belki sende benimkini denersin;
SADRAZAM LOKUMU:
*8 su bardağı süt
*6 yemek kaşığı toz şeker
*6 yemek kaşığı irmik
Bunları muhallebi gibi pişirip buzdolabında 1 gün kadar bekletiyoruz.
Ertesi gün içine,
*½ su bardağı süt
*2 paket krem şanti koyup mikserle çırpıyoruz.
Lokum gibi yuvarlayıp,hindistan cevizine buluyoruz....

Ooooo senin tarifte nefis bi$eye benziyor.Sütlü tatlilari cok ama cok seviyorum.Mutlaka yaparim bunu.Ama bir yeri anlamadim.En sonda sütle krem santiyi karistirip ondan sonrami koyucaz icine yoksa ayri ayri mi?

Geceden hazırladığımız muhallebinin içine karıştırıyoruz krem santiyi ve sütü.Sonra tekrar çırpıyoruz zaten..

şimdi bitti.tarif mükemmel...hemen yapın kararsız kalmayın.............tarifi veren arkadasa tesekkürler.....

Bnde yapıcam birazdan.. Daha önce de yapmıştım ama bu sefer değiştircem biraz. bu sefer kremasına damla sakızı ve damla çikolata katmayı düşünüyorum.. Damla çikolata katmayabilirim ama damla sakızlı deniycem bakalım tadı nasıl olcak bu defa.. Yorumlarımı yazarım :)

içinde muz olan herşeye bayılırım... gerçekten her tür şeye yakışıyor özellikle çikolata ile uyumu mükemmel... ellerinize sağlık

hindistan cevizine falan bulayacağım yani bide muzlar kararmaz mı o kafamı karıştırdı

muzlari kesinlikle olmus,kahverengilesmis olandan alma.ben yesilimsi gibi olanlardan aliyorum ve böylece ertesi güne sarariyor.taptaze kaliyor.hatta ertesi gün bitmeyince diger güne de kaliyor ama hicbirsey olmuyor.

bir blogda da karsima cikti bu tatli. denemek istiyorum. ama ben icine muz degil de, damla cikolata ve findik parcalari ekleyerek yapicam kismetse..

Back
X