SADECE NİKAH KONUSU

delikizinceyizi0

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2020
55
42
29
Arkadaşlar merhaba, her genç kız gibi düğün hayalim vardı ama hem pandemiden dolayı hem de biraz büyüdüm sanırım :) Sadece nikah düşünüyorum. Nikah sonrasında bizden başka kimsenin olmadığı bir kır bahçesinde arkadaşlarımızla mangal rakı eğlence gibi bi planımız var. Gelinlik konusunda ne yapacağımı bilmiyorum. Nikahta gelinlik giymek nasıl olur. Nikah öncesinde kına yapmak istiyorum tabi pandemi izin verdiği kadarıyla. Kimle konuşsam düğün yaptığına pişman. "Kuzu da çevirsek kimseyi mutlu edemiyorsunuz. o parayla altınıza araba alın. gezin tozun." diyorlar. Hem düşününce dıdımın dıdısıyla oynamak yerine arkadaşlarımla rakı tokuşturmak daha mutlu edecek. Bu konuda sizlerden de fikir almak istedim. Kızlar önerileriniz nelerdir.

Kesinlikle mükemmel bir fikir. Dügün cok masrafli ve gereksiz bisey. Nikahta istediginiz gelinligi giyersiniz icinizde kalmasin diye :) keske 2 sene önce bende öyle yapsaydim diye ic gecirdim suan

Bence en mantıklı karar. Bende düğünleri hiç sevmiyordum ama çevre baskından yaparim diye düşünüyordum. Şimdi pandemi döneminde evlenenler icin cok güzel bir fırsat.
Hem sevmediğin ve mecburi davet ettigin insanlar icin onca para harcamıyorsun, hem onların dedikodularından uzak, huzurlu bir eğlence yapıyorsun. Sadece gercekten sevdiklerinle.
Mutluluklar diliyorum 💙

Görüşünüzü bildirdiğiniz için teşekkür ederim Zeynep hanım. Ben bu şekilde uygun görüyorum. Bir bardak rakıyla dinden çıkılmaz. Sevgiler.
Çıkılmaz derken ne kadar da eminsiniz😂 halbuki dinden çıkıyorsunuz ve kelime i şehadet getirmeniz gerekir. Tabi ister araştırın ister araştırmayın size kalmış. Sadece fikrimi söyledim

Çıkılmaz derken ne kadar da eminsiniz😂 halbuki dinden çıkıyorsunuz ve kelime i şehadet getirmeniz gerekir. Tabi ister araştırın ister araştırmayın size kalmış. Sadece fikrimi söyledim
Hangi kitapta yazıyor, içki içenin dinden çıktığı?
Boş boş fetvalar vermeyin şurada, kız size din konusunda fikrinizi sormuş mu?

Arkadaşlar merhaba, her genç kız gibi düğün hayalim vardı ama hem pandemiden dolayı hem de biraz büyüdüm sanırım :) Sadece nikah düşünüyorum. Nikah sonrasında bizden başka kimsenin olmadığı bir kır bahçesinde arkadaşlarımızla mangal rakı eğlence gibi bi planımız var. Gelinlik konusunda ne yapacağımı bilmiyorum. Nikahta gelinlik giymek nasıl olur. Nikah öncesinde kına yapmak istiyorum tabi pandemi izin verdiği kadarıyla. Kimle konuşsam düğün yaptığına pişman. "Kuzu da çevirsek kimseyi mutlu edemiyorsunuz. o parayla altınıza araba alın. gezin tozun." diyorlar. Hem düşününce dıdımın dıdısıyla oynamak yerine arkadaşlarımla rakı tokuşturmak daha mutlu edecek. Bu konuda sizlerden de fikir almak istedim. Kızlar önerileriniz nelerdir.
Bende sadece nikah yapanlardanım. Ve iyiki diyorum. Gelinlikte giyebilirsiniz. Helenistik modellere bir bakın derim.

Bende sadece nikah yapanlardanım. Ve iyiki diyorum. Gelinlikte giyebilirsiniz. Helenistik modellere bir bakın derim.
Siz de gelinlik giymiş miydiniz. Çok kabarık istemiyorum zaten bu senenin modası helen modellermiş. öyle bi şey istiyorum. Sonrasında dediğim gibi eğlence. O esnada farklı bir elbise belki başıma çiçeklerden taç :)

Çok doğru bende sadece kına gecesi ve nikahla evlendim. Sırf nikah ve dış çekim için gelinlik aldım. Böyle yaptığım için çok mutluyum. 1.5 yıl olacak düğün yapmadığım için pişman olmadım eğer yapsaydım kesin pişman olurdum bu arada +30 da değilim. 24 de evlendim hiçbir şey içimde kalmadı :)

Ben kına gecesi bile yapmak istemiyorum eğer direnir ve başarılı olabilirsem. :) İnancıma göre de düğünden kasıt nikahı ilan etmektir, yani aleniyettir. Gerisi gösteriş ve şekilcilik gibi geliyor.

X