- 3 Ağustos 2023
- 574
- 1.314
-
- Konu Sahibi duvarsaatii
Kalbimiz kırıldı kırılacak da hiçbir tavsiye veremem bunlarla yaşayacağız yaşamayı öğreneceğiz. Gül dikeniyle...dikenleri olmasa o gül öyle güzel kokar mı sence?
Maddi gucunuz varsa isinizden izin alin 4 5 gun akdenize kacin. Kaş oneririm.
O zaman derhal is arayin ve bulun. Issizlik bu bunalimin en basinda benceMaddi gücüm de manipülasyonlarla elimden alındı. gerçi kimseyi suçlayamam aklım olsaydı alınmazdı. akılsız olduğum için kanan ben oldum. Çok da güzel işim vardı. kaçabilirdim istediğim yere. şimdi ise birinin boyunduruğundayım...
Dediğim gibi mizaçtan dolayı işim de yok. ama istersem yine olur tabi deneyimim ve mesleğim mezuniyetim var çok şükür. ama şu an iş ve para yok.
Acin derdin ne bilmiyorum. Kendini geliştir niye insanlar seni kiriyorda sen onlari kiramiyorsn. Kendinden degerlimi.
Hani derler ya zaman her seyi unutturur
Unutdurmaz sadece yaralar kabuk baglar. Bu gunlerden nasil geçicem dedigimiz en zor gunlerden bile geçiyoruz. Acaba nasil dayandim ben ne kadarda güçlüymüşüm. Dedigim zamanlar oldu. Halada diyorum kendime bu yaşta ben bunlari niye yasadim diyorum yoksa benim seçimlerim Buna mi yol açti. Hayir Alin yazisi denilen seye inaniyorum. Sabir ve şükür. Hayatta düştüm öyle bir düştüm ki o aci hiç bir zamn geçmicek yüregimin bir köşesinde oylece duracak. O mezara girene kadar duracak. Kalbimi şüküre vurdugumda. Sadece bir seye çok üzüldüm o zamnlar insanlrin bana aciyarak bakmalarina. Selam vermeyen insanlarin zavalliymisim gibi bana acimalari çok canimi yakti.
Ama zamanla acım kabuk bagliyor. Vs vs yazilacak çok şey var. Guzel gunler gelicek ben Buna inaniyorum.
bu hayattaki amaciniz nedir ve ne icin yasadiginizi dusunun ve bulun .hedefleriniz olsun hayatinizda.boslukta yada hicbirsey yapmamakta insani gaflete dusuruyor.planli yasamanizi tavsiye ederim planlariniz olsun yaptiginiz isler olsun ve gerceklesmeyecek beklentilerinizi cikarin hayatinzdanNe istiyorum sizden bilmiyorum hangi cümleleri istiyorum ama kalbi hayata kırık olan birine bir şeyler demek isteseniz ne derdiniz kızlar? Ama iliklerine kadar kırılmışlık. Bu manitam bir iki saat geçti yazdı değil kaynanam bana şunu dedi değil. Baya baya sıkıştırılmış olaylar ve olgular.
Yani hayatın güzelliklerine nasıl odaklanacağız. Hayat sağdan soldan sıkıştırıyorsa... Eskiden keyif aldığımız şeyler bile bize keyif vermekten uzaktaysa...
Ne yapabiliriz ?
Bu öneri yıkanmış yeni nevresime ayağını uzat tadında bile olabilir.
amacım iki dünya saadeti. burada da öbür dünyada da güzel ve iyi işler mutluluk istiyorum.bu hayattaki amaciniz nedir ve ne icin yasadiginizi dusunun ve bulun .hedefleriniz olsun hayatinizda.boslukta yada hicbirsey yapmamakta insani gaflete dusuruyor.planli yasamanizi tavsiye ederim planlariniz olsun yaptiginiz isler olsun ve gerceklesmeyecek beklentilerinizi cikarin hayatinzdan
iki dunya saadeti istiyorsunuz ne guzel.bunun bilincindesiniz cok sevindim ozaman hem bu dunya hem ahiret icin calisin .samimi bir ihlas sizi kurtaracaktir .dini yorum her ne kadar yasak olsa da. huzur islamdadir .cabaladikca hayatinizdaki degisimj goreceksiniz bende sizin gibiydim.suan hayatim cok sukur guzel ve huzurluamacım iki dünya saadeti. burada da öbür dünyada da güzel ve iyi işler mutluluk istiyorum.
ama bu ümitsizlik hayata karşı kırılmışlık elimi kolumu bağlıyor ve hiçbir şey yapamıyorum sanki...
Aslinda bazi babalar olucagindan olmamasi daha iyi dusunuyorum. Benimde babam anneme çok çektirdi siddet aldatma vs degil. Içki falan birlikte kazandigi paralari sacmasinasıl içten yazı . teşekkür ederim. derdim 1.sıralamaya koyarsam mizacım, çocuk gibi saf ve duygusal zeka olmaması işte. onun dışında babasız büyümek ve rol model yok önünde ikili ilişki sorunları. sevip sevilmek var ama o mizaç sebebi ile ilişki yönetememek, boşanmak sonra ikinci evlilik...
akıl veren yönlendirme yapan bir anne yerine eş düşkünlüğü olan bir anne....
parmağı kırılmış eli diyorum yardıma geleyim yok kocam bakıyor bana der.. Adam çocuklarını kıskanır annemin biz onun evine gidip kalamayız bile.
Şu ara herkes öyle. Ekonomi bitirdi insanları kimse özgür değil ekonomik olarak bu da yaşam kalitesini etkileyip insanları hayata karsı bunalıma sokup kırıyor. Hepimiz öyleyiz.Ne istiyorum sizden bilmiyorum hangi cümleleri istiyorum ama kalbi hayata kırık olan birine bir şeyler demek isteseniz ne derdiniz kızlar? Ama iliklerine kadar kırılmışlık. Bu manitam bir iki saat geçti yazdı değil kaynanam bana şunu dedi değil. Baya baya sıkıştırılmış olaylar ve olgular.
Yani hayatın güzelliklerine nasıl odaklanacağız. Hayat sağdan soldan sıkıştırıyorsa... Eskiden keyif aldığımız şeyler bile bize keyif vermekten uzaktaysa...
Ne yapabiliriz ?
Hayatın güzelliklerine odaklanmak çok düşünmemekle oluyor bence.Ay ben bazen yemek yaparken diyelim o kadar kafam başka yerlerde oluyor ki sürekli iç dünyamda bir hesaplasma,şöyle oldu yok böyle demişlerdi,o zaman da böyle olmuştu falan filan düşünürken bir bakmışım yemek bitmiş,pişmis.O kadar ana odaklanamiyorum bazen.Bu durum yanımda birileri olup da güzel,keyifli vakitler geçirirken de oluyor bazen ama çoğunlukla yalnızken oluyor.Velhasıl o ana odaklanmak lazım.Eskiden keyif aldığımız şeyler bile tat vermiyorsa aynı zamanda bu depresyon belirtisi ki biliyorsunuzdur zaten.Ne istiyorum sizden bilmiyorum hangi cümleleri istiyorum ama kalbi hayata kırık olan birine bir şeyler demek isteseniz ne derdiniz kızlar? Ama iliklerine kadar kırılmışlık. Bu manitam bir iki saat geçti yazdı değil kaynanam bana şunu dedi değil. Baya baya sıkıştırılmış olaylar ve olgular.
Ne yapabiliriz ?
Çünkü öyle olur herkes kullanabildiği kadar kullanır sonra sıra sana gelince kimse birşey yapmaz ve seni değişmekle suçlarÇok taviz verdim. Taviz tavizi doğurdu... Yapıp ettiğim güzel şeyler görünmedi de. Sesimi çıkardığım o tek bir an göründü sadece. Onlar kaldı akılda.
İnsan bunu yediremiyor.
Kızılcık şerbetindeki Mustafa'yı biliyorum diziyi izlediğim için.Tabi gerçek hayatta tanımıyorum sizi ama kendinizi ifade ediş şekliniz vs. Bana hiç öyle gibi gelmediniz.Bir de saf olan insan saf olduğunu anlar mi yasize iyi niyetli diyelim en iyisi
Dilediğin kadar ağla ama çok ağla. Sonra bir kahve yap ister balkona çık iç, ister al sahile, doğaya artık sana iyi gelen neresi varsa git. Al kitabını eline. Bu hayatın başka çekilir yanı yok benim içinde. Çok kırgınım ama herşeye rağmen kendimi seviyorum kim bana ne yaptıysa kendi değersizliği ve mutsuzluğundan..
Çünkü öyle olur herkes kullanabildiği kadar kullanır sonra sıra sana gelince kimse birşey yapmaz ve seni değişmekle suçlar
Şu ara herkes öyle. Ekonomi bitirdi insanları kimse özgür değil ekonomik olarak bu da yaşam kalitesini etkileyip insanları hayata karsı bunalıma sokup kırıyor. Hepimiz öyleyiz.