Sadece Kadinlar Gununde hatirlanan %50

O kadar oku ,bir yerlere gel şöyle iyiyim böyle iyiyim de ama gel gör ki "hanımefendi"yerine hanfendi yaz.
Normalde çok takılmam imla konusunda ama o kadar kendini övünce tuhafıma gitmedi desem yalan olur
Ben konusma dilini sectim hanfendicigim. Ufacik seyleri bulup karsidakini asagilayacak kadar ozguven yoksunu degilim.

Bu arada maruz kaldiginiz siddet icin uzgunum. Umarim basa cikabildiniz.

kadin olmak cok zordur.bir gun kadinlarin ozgurce yasaya bileceyi,sesinin duya bileceyi,kadina karsi butun kotuluklerin biteceyi bir dunya olacakmi bilmiyorum.olsada biz goremeyiz o kesin.

Ben konusma dilini sectim hanfendicigim. Ufacik seyleri bulup karsidakini asagilayacak kadar ozguven yoksunu degilim.

Sen benim bu yazdığımdan seni aşağıladığımı anlıyorsan üzgünüm anlama eksikliği var sende ,eleştriye kapalısın üstelik..

Ayrıntılar ufak şeylerde gizlidir bunuda bil istedim

Bana da basvurdugum bir "ustun"! Alman teknolojisi ureten bir sirket "biz aslinda kadin muhendis almayiz, pek sevmezler. Girdigin toplantidan aglayarak cikacaksin. Evlenmeye merakin varsa unut" demisti. Tek sucumun bir rahim ve yumurtaliklarimi tasimak oldugunu anlamis, cok icerlemistim.
Lanet olsun senin ustun alman teknolojin! Asla o firmadan hic bir sey satin almam, aldirmam da.

Konu sahibi, çoğunluğun bu forumda seni anlamadığını; dinle ilgili genelin inançlarına uymayan birkaç fikir beyanın olduğu için olumlu yönlerinin perdelendiğini ancak senin marjinal yönlerinle bu foruma renk kattığını, herkes katılmasa da sayende bu ortamın daha demokratik bir özellik kazandığını düşünüyorum genel anlamda.

İş yerinde insan ilişkilerini bilemem ama burda bir parça sert olduğun konusuna ise ben de katılıyorum. marilyn monroe gerçekten düzgün bir üslupla ifade etmiş bunu ama çıkışın gereğinden sert olmuş. Ben bunun yaşadıklarınla ilgili olduğunu düşünüyorum. Tahammülsüzleştirilmişsin düpedüz.
Bu senin suçun mu? Kesinlikle hayır. Ama bu yönün sana zarar verir. Önyargılar oluşturursun insanlarda burda olduğu gibi..

Ben senin yorumlarını şahsen hiç es geçmeden okuyorum ve bu yaşadıklarını da merak ediyorum.

Umarım konun kapanmaz da tecrübelerinden daha çok faydalanırız.

Sen benim bu yazdığımdan seni aşağıladığımı anlıyorsan üzgünüm anlama eksikliği var sende ,eleştriye kapalısın üstelik..

Ayrıntılar ufak şeylerde gizlidir bunuda bil istedim
Bu elestiriniz bana hic bir sey kazandirmadi, herseyin bir yeri var, bana buyuk seylerle gelin, o zaman dusunuruz hanfendi.

ben size tam olarak katılmıyorum.
kadınların fizyolojisi, psikolojisi, düşünce yapısı, zevkleri, istekleri vs. çok uzun bir liste olarak erkeklerden çok farklı.
bayanların zaten büyük çoğunluğu çalışma hayatında çok da istekli değil. herkes benim gibi değildir belki ama memur olarak çalışıyorum , tüm gün oturduğum bir işim olmasına rağmen çok yoruluyorum. yani kesinlikle bir firmada yönetici olup da eve iş getirip de , büyük sorumluluklar alıp da çalışamam.
sizin kapasiteniz bence biraz fazla, kadınların büyük çoğunluğunun en büyük derdi iyi bir koca bulup çocuk doğurmak. en kariyerlisi bile bunun peşinde.
hal böyle olunca tatlım, senin bahsettiğin durum zaten kendiliğinden ortaya çıkıyor. erkeklerin engel olmasına bile gerek kalmaksızın. böyle bir engelleme bence yok, bu düşünceyi kafanda at derim.

Dogruluk payi da vardir, ama hayatimda tecrube konusunda baskasina yardim etmekten biktim dgrusu. Bana yol gosteren kimse alsa olmadi olmayacak, bunu artik kabullednim. cunku teknolojide kadin istihdami daha yeni yeni gelismeye yuz tuttu. ama bu gerici misogonlarin astirmasiyla sagolsunlar yuksek lisnas ve ustu kadinlarin %50si teknoloji sahasini birakip baska sahalara kactilar hayatlarini kazanmak icin.
kan kaybi iste bu kadar buyuk ve dehset verici.
iste hep bunlar erkek yonteci.

O konuda hem fikiriz.
Dönüp büyük şirketlerdeki skandallara bakın. Bir erkeğin metresi olduğu ortaya çıkarsa erkeğin kariyerine %80 oranında bir şey olmaz ama kadının kocasını aldattığı meydana çıkarsa ne olacağını biliyoruz.
Kadın CEO her zaman haber değeri taşır ki bu bile eşitsizliğin açık bir kanıtıdır.
Kadın odaklı proje geliştirmek çıkara ters.
Yerleşmiş toplumsal cinsiyetçilik böyle bir şey. Ev ürünleri kadınlar için reklama çıkarken örneğin plazalardaki ofisler satışa çıkarken orada çalışan birey erkek olarak reklamı döner.
Bilinçli bir tercih midir?
Tartışılır ama özümsenmiş bir algı olduğu ortada. Margarin reklamında margarini kullanan kadındır, erkek değil. Çamaşır deterjanını kullanan, çocuk maması seçen hep kadındır.
Çalışma hayatı ile ilgili reklamlarda da dominant olan erkek ağırlıklıdır.
Kapitalizmin mevcut hali sürdürülebilir olmaktan uzak. Benim görüşüm bu yönde en azından. Yoksulluk çarpan etkisine sahip bir olgudur.
Afrikadaki açlık dünyanın her yerindeki insanları tehdit eder. Hastalıkların yayılma bölgesinin Afrika olması şaşırtıcı mı?
İşte Suriye'deki savaş, mülteci sorunu nedeniyle artık tüm dünyayı tehdit ediyor.
Temiz su kaynakları giderek tükeniyor ve şimdiden uzayda tarım kolonileri kurmanın yolu aranıyor. Peki bundan yararlanacak olanlar kimler? Dünya servetinin %80'nini elinde bulunduran %20.
Ancak ben sorunun "kadın" yönetecilerle çözüleceğinden çok da emin değilim. Çünkü ben sorunun kadın-erkek sorunundan çok tiran olmakla alakalı olduğunu düşünüyorum.
Yani yükselen kadın zihniyet olarak erkeği kopyaladığı sürece ki bunu yapmaya meyilli ne kadar kadın olduğunu çevrenizden rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz, sorunlar çözülmeyecek sadece boyut değiştirecek.
Sorun bana kalırsa ahlak ve zihniyet sorunu ki bunların değişmesi için de on yıllar gerekiyor.

Ama siz zaten kadin istihdamin yerlerlerde surundugu bir ulkedesiniz.
Dunyanin geri kalani Turkiye gibi degil ki.

Ama erkek yontecilerin cogunluk oldugu bir duzende boyle tiranlik oldugu cok iyi biliniyor,
bu yuzden birtakim firmalar DIVERSITY diye yirtiniyorlar ya..
Erkekler bir araya gelince muthis br yarisma ve govde gosterisine dnuyor ortam, Harvard BR bunun uzerind ebir makale cikarmisti yanlis hatirlamiyorsam.
Yani cok basit olarak su eksisozlugun icler acisi duzenine bir bakin, reklam gelirlerinden sayfa duzenine kadar super eril ve son derece sikici bir platform. Neden, cunku cesitlilik sifir.

biliyorum konuyla çok alakasız ama profil resminde kız mıdır erkek midir bilemediğim varlık çok şeker yaaa. ama cinsiyeti belli olmuyor maalesef

Ya arkadaşım sen biseyden memnun olmazmisin ? Burda bas bas yaşadığın ülkeyi savunuyodun. Mantarla beslemisler işte seni. Sinirlerim ziplamadan gidiyim en iyisi senin bu aykırı görüşlerin beni delirtiyor diplomatmis senin kadar başka diplomatlarin sesi çıkmadı yahu. Hayır o kadar meraklisin ki entel düşüncelerini yazmaya.

Mustafa Sancarın. Hangi bilimsel araştırmayı sonuca ulastırıp tübitak başkanı olduğunu öğrenebilrisem konunuza mantıklı bir açıklama getirebilirm. Zira kendisinin cv si göz önüne alınacak olursa beyin firar eder.

İşte o diversity araya da üç beş kadın atalım şeklinde geliştiği için çoğunlukla bir işe yaramıyor. İlk çağlara kadar geri dönersek, erkeğin tabiatı rekabet, kadının tabiatı nesli sürdürmek üzerine kurulu.
Erkekler mağara devrinden bu yana rekabet ederek soylarını devam ettirdiler ve bunun modern dünyaya yasıması da bu ne yazık ki.
Hoş mu, hayır.
Destekliyor muyum, hayır.
Ama durum bu.
Tabii benim fikrim, kadınları sayıca az olarak erkek egemen bir topluluğun içine salmanın yegane getirisinin erkeklerin kurallarıyla oynayan kadınlar yaratacağı yönünde. Bu yüzden de kadınlar çok daha ağır rekabetçi salvolar yaparak kendilerini eşitlemeye çalışıyorlar.
Kısa vadede düzeltilecek bir sorun değil ama uzun vadede çeşitlilik yerine eşitlik kavramı getirilmeli.
Kadın ve erkek aynı pozisyona talipse sırf erkek diye ya da sırf çeşitlilik olsun diye biri diğerine tercih edilmeden, pozisyonu hak eden aldığı sürece erkeklerin saldırganlığı azalacak, kadınların da öz güveni yükselecek.

Kimse kimseden ustun olamaz hanfendi , herkesin biribirine ogretecgi ve ogrenecegi seyler vardir, yas ve tecrube her zaman akilci bir birikime donusemeyebiliyor.
Üstünsünüz derken benden üstünsünüz demedim yaş ve tecrübe bakımından daha öndesiniz dedim böyle açıklama yapması da garip oluyor ama :) benden daha görmüş geçirmiş olmanız sizi daha üstün beni alçak yapmaz biliyorum elbet :)

Yine yine yine agresif söyleseniz de evet herkesin birbirinden öğreneceği şeyler vardır.

Nasıl ya? Nasıl oldu böyle bir şey?

Çok gecmiş olsun .
Ben de anlamadım. Ben daha çok para kazanıyordum çünkü işimde ondan daha iyiydim, abuk sabuk bir mevzudan tartışma çıktı, üzerime yürüdü. Ben de öyle sessiz sakin, kavgadan gürültüden tırsan bir tip değilim, geri çekilmedim. O erkek olduğu için fiziksel avantajı vardı.
Firma üzerini kapatmaya çalıştı, özür dilesin öpüşün barışın demeye getirdi, sadece onu değil sizi de dava ederim deyince kendi totolarını kurtarsınlar diye adamı işten çıkardılar.
Karısı hamileyim falan dedi telefonda dava etmedim ve o günden beri kendime kızarım.
Bak hatırladım yine kızdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…