sadece GEBZE'yi bilen ve yasayanlar bi bakabilir mi

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.754
133
35
Telasliyim gebze ye tasinacagim bir 15-20 gune kadar ankaraliyim hic gormedim bilmiyoruz gebze'yi
Okula giden cocugum var nerden ev bakip nerden bakilmaz diye bi arastirdim ama arabamiz yok ve ulasim cok zor olur mu bilemedim
Esimin is yeri GUZELLER OSB 'de olacak darica bayramoglu filan guzelmis fakat uzak dustu bize
Haftasonu ev bakmaya gidecegiz BILEN kisilerin fikirlerini almak istedim
Nerden uzak duralim ?
Hangi semt ailemle cocuklarla oturmaya uygundur?
Dolmusla ulasim her yere varmi ?
Iki kucuk cocukla zor olacak ve yardim alabilmek icin actigim bir konu..

Eşinizin gideceği iş yeri arkadaşlarından tavsiye alsa daha iyi olur.Lojman imkanı yoksa eşinizin işyerine en yakın temiz bir site tavsiye ederim.Bende Tuzla dayım.

Bence de arayın şubeyi

Muhtemelen onlar bilir

Hatta çaycı güvenlikçi vs daha iyi bilir

O da olmaz ise osb müdürlüğünü arayın ulaşım semt vs sorun bir fikir de oradan alın

Bir de Ankara da her yer uzak

Gebze de ev ve iş ne kadar uzak olabilir ki

Evi iyi yerden tutun eşiniz yarım saat erken kalksın

Öbür konunuzda semt önerileri vardı

Kolay gelsin

Eşinizin gideceği iş yeri arkadaşlarından tavsiye alsa daha iyi olur.Lojman imkanı yoksa eşinizin işyerine en yakın temiz bir site tavsiye ederim.Bende Tuzla dayım.
Simdo esim orda 10 kisi calisacak arkadaslari istabulda kurulu duzeni olan kisiler ve istanbuldan servisle gelip gidecekler ankaradan giden tek biziz bizde 15 tatilde gitmeyi dusunuyoruz bu hafta cevredeki yerlere bakacagiz ama hic bir fikir sahibi olamamak zor arabamizdin olmamasida uzak yerlerin onunu kapiyor birde eve yakin okul lazim cunku 3,5yasindaki kizimla birlikte buyuk kizimi ben goturecegim hergun dolayisiyla aradigim ozelliklerdeki ev ya uzak oluyir yada yakin ama cok ucuk fiyatlar belki cevreyi bilen biri yonlendirir umudiyla actim

Güzeller sanayi bölgesine en yakın mutlukent var ama orası da ulaşıma ters. Gebze çarşıya uzak biraz bide sanayiye yakın olduğu için biraz hava kirliliği filan. Eşinizin servisi var mı? Biz cayirova da oturuyoz ulaşıma çok kolay gebze harem minibüs hattı da çok yakın. Istanbul tarafına gitmek istediğiniz zaman kolaylık olur.

Zaten toru topu 10 kisiler onlarda 1yeni balsadilar yeni acildi sube ve onlar istanbulran geliuorlar kurulu duzenleri istanbulda obur konudaki semt onerilerini dikkate aldim zaten ama guzel ve onerilen yerler uzak dustu e dolmus burdaki gibi varmi oda supheli varsada tek vesait olmauacagini genelde sirket servisleri oldugunu servis yoksa ulasimin zor olacagini soyleyenler olunca kafam karisti

Ayy bilen birini gorunce cok heycanlaniyorum simdi esimin servisi istanbuldan gelenler icin var cunku calisanlar hep istanbulda kurulu duzeni olup buraya yeni tayin olmuslar kurumda onun icin servisi istanbul guzeller arasina vermis bize istanbul maddi acidan uymuyor diye gebze carsidan filan mi baksam gebze carsinin icin nasil temiz mi uzak mi kacar
Mimar sinan mahallesi ni biliyomusun hani baska onerin varsa paylasirmisin
Ben hic bisey bilmiyorum haritadan ne giriyosam o yani gaziler e yakin tema agaclandirma seysine yakin

Biz Gebze ye pazara gideriz,yazın gezmeye denize gideriz ama benim gördüğüm aileye uygun yaşanılır tek yer Çayırova çünkü herşey orada hastahane okul, market, pazar, çarşı ben Gebze de otursam Çayırova da otururdum.Eşinizde bir iki aya uygun bir araba alır zaten.Önemli olan çocuklar ın rahatı.Site tavsiye ederim buralarda site olmayan yerde oturulmaz.

Himm cok sagolun bu haftasonu cevreye bakmak icin gideceiz esim 10 gune is basi yapacak gittigimde cayirova ya bo bakayim hani benim korkum kotu bi yerden evi bilmez tutarsak ha deyonce tasinamamda onun icin birde 2 kizim var ondan cok irdeledim

Canım gebze çarşı çok güzel ben çok beğeniyorum herşey elinin altında. Cayirova da fatih caddesini tavsiye ederim. Ulaşım okul alışveriş market herşey mümkün

haklısınız da ne kadar büyük olabilir ki Gebze

servisin de geçeceği yer vardır

oraya gider oradan servise biner gerekirse

siz iyi semt hatta semti de geçtim iyi okul bulun okula yakın da ev

bilenler tabii okul adı bile verir ama girin sahibinden e bakın tüm evlere

bizim burada iyi okullara yakın evlerin ilanlarında, X okulunun kayıt bölgesinde yazıyor mesela

anlayın ki o meşhur okul insanlar oraya kaydettirmek için bu semte taşınıyor

OSB müdürlüğünü arayın cidden, ne kaybedersiniz ki tayin çıktı bilmiyoruz ulaşım vs sorun

orada olan birisinin verdiği çok basit bir bilgi bile bazen çok işe yarar

şimdi ben yine kendimden örnek vereyim X semtinde oturuyorum netten bakarsanız buradan geçen otobüs saatte bir ve bazı merkezi yerlere gitmiyor

oysa bir başka semtte son durağı olan otobüs buranın adı ile anılan duraktan daha yakın ve 3-5 dakikada bir kalkıyor , çok da geniş bir yelpazede gideceğin yere ulaşıyorsun

o nedenle direkt orada olanlara sormak her zaman daha avantajlı

Cok mantikli ve ilgili bi aciklama olmus cok tesekkur ederim esim koca adam gider bi sekilde benim icin oncelikli olan okul zaten burdan umarim oneren de cikar tabiki gittigimde de sorusturacagim osb yi aramak aklima gelmemisti oda mantikli bi sormakta fayda var

Ben Gebze'de oturuyorum. Darica bayramoglu guzel ama trafik sorunu var. Hele sabahlari 45 dk yi bile bulur ise gitmesi. O noktaya yakin kirazpinar var yeni bir yerlesim. Biraz dag basi gibi kaliyor ama arabayla merkeze 10 dk. Binalar yeni ve isyerine de yakin. Onun disinda Mutlukent'te arkadas ulasimi ters demis de surekli merkeze minibus ve otobusler var. Ben istasyonda oturuyorum mesela tek vasitayla buraya kadar gelinebiliyor.

Gebze carsi icinde temiz daire bulmak cok zor. Carsi ve cevresi oldukca eski binalardan olustugu icin temiz yer bulma ihtimalin cok dusuk. Hadi buldun diyelim kirasi cok olur. Ki sacma sapan eski binalara bile gereksiz fazla kira istiyorlar. Ayrica eski binalar pek saglam degil. Depremden zemin saglam diye kurtulmus ikinci sansi zor yakalayacak binalar hep. Ben bedava verseler oturmam.

Cayirova ana cadde disinda bildigin gecekonduluk yer. Duzgun bi ev bulabilir misin bilmem.

Sultan Orhan mahallesi carsiya yakin nispeten de duzgun bir mahalle. Ama binalarin cogu eski ve kiralar yuksek. Yine de bir bakarsin.

Tatlikuyu mahallesinde duzgun evler cok var belki uygun kirali bir ev bulabilirsin. Ama yol acisindan biraz ters, aracin varsa her yere cok yakin.

Inonu ve gazi mahalleleri hem cok yakin hem de uygun ve yeni evler var. Bu mahallelerin bazi bolgelerinin adi cikmis ama bazi bolgeleri de gayet duzgun bence. Hem piknik alanlarina da yakin.

Guzeller osb nin cevresi hep fabrikalik ve Gebze'nin cogu yeri imalathane gorunumunde oldugu icin cok da bir alternatifin yok maalesef.

haklısınız da ne kadar büyük olabilir ki Gebze

Gebze'de hizli buyumeye bagli bi trafik ve otopark sorunu var. Hele carsi ve osb kavsaklarindan ise gidis ve cikis saatlerinde bazen yarim saat cikamiyorsun. Mesela ben carsiya asla arabamla gitmem. Bu yuzden uzak bi nokta sececekse de trafiksiz bir guzergah olmali.

Ben gunlerdir sahibinden de ev bakiyorum ama gebze hakkinda internette oyle kotu yorumlar varki bi cok farkli forum sitelerinden oraya tayin olmus kisilerin yorumlarina baktim herkes berbat cok kotu yok insani soyle yok havasi kanser etme garantili yok yolunuzu keseler yani baktikca icim sisti simdi bo ev begeniyorum sahibinden de e ev guzel ama o mahalle belki pis bi yermi cocuklarla yasamaya uygun mu
Dogma buyume ankara da yasiyorum burda ki cok pis belli basli semtler var o semtlerde bile guzel yeni bi bina yapili bi daire bulunuyor ama sadece daire gorunuyor ev bakarken cevre nasil bilmeyince fikrin olmayinca cok zormus ben tum onerileri not aliyorum burasi cok yardimci oldu en azindan semtler hakkinda bi fikrim olur gidince oncelikli oralardan bakarim

Tatlım ben ters derken ıstanbul tarafına ters demek istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…