• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sadece GEBZE'yi bilen ve yasayanlar bi bakabilir mi

Ben gunlerdir sahibinden de ev bakiyorum ama gebze hakkinda internette oyle kotu yorumlar varki bi cok farkli forum sitelerinden oraya tayin olmus kisilerin yorumlarina baktim herkes berbat cok kotu yok insani soyle yok havasi kanser etme garantili yok yolunuzu keseler yani baktikca icim sisti simdi bo ev begeniyorum sahibinden de e ev guzel ama o mahalle belki pis bi yermi cocuklarla yasamaya uygun mu
Dogma buyume ankara da yasiyorum burda ki cok pis belli basli semtler var o semtlerde bile guzel yeni bi bina yapili bi daire bulunuyor ama sadece daire gorunuyor ev bakarken cevre nasil bilmeyince fikrin olmayinca cok zormus ben tum onerileri not aliyorum burasi cok yardimci oldu en azindan semtler hakkinda bi fikrim olur gidince oncelikli oralardan bakarim

Gebze'yi bence biraz abartarak kotuluyorlar. Mesela o dedikleri seyler semt semt degisiyor. Yani bi beylikbaginda cayirovada evet pek nezih bir ortam yakalayamayabilirsin ama mesela darica olsun sultan orhan olsun tatlikuyu olsun gayet guvenli yerler bence.

Tatlım ben ters derken ıstanbul tarafına ters demek istedim

Taksime ve kadikoye direkt otobusler vardi, arkadasla bi gun gitmistik. Daha ne olsun.

Ben gunlerdir sahibinden de ev bakiyorum ama gebze hakkinda internette oyle kotu yorumlar varki bi cok farkli forum sitelerinden oraya tayin olmus kisilerin yorumlarina baktim herkes berbat cok kotu yok insani soyle yok havasi kanser etme garantili yok yolunuzu keseler yani baktikca icim sisti simdi bo ev begeniyorum sahibinden de e ev guzel ama o mahalle belki pis bi yermi cocuklarla yasamaya uygun mu
Dogma buyume ankara da yasiyorum burda ki cok pis belli basli semtler var o semtlerde bile guzel yeni bi bina yapili bi daire bulunuyor ama sadece daire gorunuyor ev bakarken cevre nasil bilmeyince fikrin olmayinca cok zormus ben tum onerileri not aliyorum burasi cok yardimci oldu en azindan semtler hakkinda bi fikrim olur gidince oncelikli oralardan bakarim

haklısın bir de Ankara da ev ile iş arası kaç dakika idi

şunun için sordum ,yukarıda Gebze de oturan arkadaş orası uzak trafikte 45 dakika demiş

biz o mesafelere Bursa da kısa diyoruz mesela

Ankara için de öyledir bence

yakın uzak vs yaşam algısına göre değişir

Ben Gebze'de oturuyorum. Darica bayramoglu guzel ama trafik sorunu var. Hele sabahlari 45 dk yi bile bulur ise gitmesi. O noktaya yakin kirazpinar var yeni bir yerlesim. Biraz dag basi gibi kaliyor ama arabayla merkeze 10 dk. Binalar yeni ve isyerine de yakin. Onun disinda Mutlukent'te arkadas ulasimi ters demis de surekli merkeze minibus ve otobusler var. Ben istasyonda oturuyorum mesela tek vasitayla buraya kadar gelinebiliyor.

Gebze carsi icinde temiz daire bulmak cok zor. Carsi ve cevresi oldukca eski binalardan olustugu icin temiz yer bulma ihtimalin cok dusuk. Hadi buldun diyelim kirasi cok olur. Ki sacma sapan eski binalara bile gereksiz fazla kira istiyorlar. Ayrica eski binalar pek saglam degil. Depremden zemin saglam diye kurtulmus ikinci sansi zor yakalayacak binalar hep. Ben bedava verseler oturmam.

Cayirova ana cadde disinda bildigin gecekonduluk yer. Duzgun bi ev bulabilir misin bilmem.

Sultan Orhan mahallesi carsiya yakin nispeten de duzgun bir mahalle. Ama binalarin cogu eski ve kiralar yuksek. Yine de bir bakarsin.

Tatlikuyu mahallesinde duzgun evler cok var belki uygun kirali bir ev bulabilirsin. Ama yol acisindan biraz ters, aracin varsa her yere cok yakin.

Inonu ve gazi mahalleleri hem cok yakin hem de uygun ve yeni evler var. Bu mahallelerin bazi bolgelerinin adi cikmis ama bazi bolgeleri de gayet duzgun bence. Hem piknik alanlarina da yakin.

Guzeller osb nin cevresi hep fabrikalik ve Gebze'nin cogu yeri imalathane gorunumunde oldugu icin cok da bir alternatifin yok maalesef.
Cok yardimci olacak bu bilgiler allah razi olsun arabamiz yok ve bi sure alamayiz kis gunu tasinma zaten tuzlu olacak biraz
Ise en yakin yerlesim yeri gaziler mis sizin inonu ve gazi dediginiz yer orasi mi birde okul hepsinden onemli evi okulun cok yakininds tutmaliyim cunku kizim bu sene 3.sinif o bitirdigi yil diger kizim baslayacak yakin olmasi cok oncelikli

haklısın bir de Ankara da ev ile iş arası kaç dakika idi

şunun için sordum ,yukarıda Gebze de oturan arkadaş orası uzak trafikte 45 dakika demiş

biz o mesafelere Bursa da kısa diyoruz mesela

Ankara için de öyledir bence

yakın uzak vs yaşam algısına göre değişir
Ankarada isi iki vesait gidiyordu 1 saat suruyordu ulasim zaten zordu ondan zaten cok uzak olmasin diyo yillardir yol sorunu vardi

Gebze'de hizli buyumeye bagli bi trafik ve otopark sorunu var. Hele carsi ve osb kavsaklarindan ise gidis ve cikis saatlerinde bazen yarim saat cikamiyorsun. Mesela ben carsiya asla arabamla gitmem. Bu yuzden uzak bi nokta sececekse de trafiksiz bir guzergah olmali.
konu sahibi sakın sakın çarşı vs düşünmeyin. benim babam 60 yıldır gebze'de son on senedir 6 kere çıkmamıştır arabayla çarşıya arkadaşın söylediği gibi :)
bana da em uygun alternatif mutlukent geliyor. güzeller osb ye gebze tarafından gelirken mesai saatleri içerisinde bir yolda olmasa diğer yolda muhakkak takılırız trafiğe, orası allah'ın emri. temiz ve yeni daire bulabilirseniz çayıroava'dan namet'e doğru binalar var orası da olabilir.

Cok yardimci olacak bu bilgiler allah razi olsun arabamiz yok ve bi sure alamayiz kis gunu tasinma zaten tuzlu olacak biraz
Ise en yakin yerlesim yeri gaziler mis sizin inonu ve gazi dediginiz yer orasi mi birde okul hepsinden onemli evi okulun cok yakininds tutmaliyim cunku kizim bu sene 3.sinif o bitirdigi yil diger kizim baslayacak yakin olmasi cok oncelikli

Evet dedigim yer gaziler mahallesi. Inonu mahallesi de hemen hemen ayni yerde.

Ankarada isi iki vesait gidiyordu 1 saat suruyordu ulasim zaten zordu ondan zaten cok uzak olmasin diyo yillardir yol sorunu vardi

o zaman bence hiç takmayın

okul araştırın

okul ve uygun ev bulunsun

eşiniz işe her türlü gider gelir

OSB ye yakın olsa da her halükarda OSB içinde oturamayacağınıza göre uzak olacak ev zaten

yani 10-15 dakika daha yakın diye neden iyi okuldan uzağa taşınasınız ki

bir de evet gebze pek matah bir yer değil ama olumsuz yorumları o kadar da takmayın kafaya. her ilçede gece sokağa çıkamayacağınız muhitler vardır nerdeyse. ben aslen buranın tam zıttı bir sosyolojik yapıya sahip bir ildenim. ama burda doğdum büyüdüm. o kadar da korkunç bir yer değil gibi :) çok daha kötü yerler de görmüşlüğüm var.

konu sahibi sakın sakın çarşı vs düşünmeyin. benim babam 60 yıldır gebze'de son on senedir 6 kere çıkmamıştır arabayla çarşıya arkadaşın söylediği gibi :)
bana da em uygun alternatif mutlukent geliyor. güzeller osb ye gebze tarafından gelirken mesai saatleri içerisinde bir yolda olmasa diğer yolda muhakkak takılırız trafiğe, orası allah'ın emri. temiz ve yeni daire bulabilirseniz çayıroava'dan namet'e doğru binalar var orası da olabilir.

Evet nametin oralarda cagdaskentti sanirim orasi da duzgun aileye uygun diye biliyorum.

o zaman bence hiç takmayın

okul araştırın

okul ve uygun ev bulunsun

eşiniz işe her türlü gider gelir

OSB ye yakın olsa da her halükarda OSB içinde oturamayacağınıza göre uzak olacak ev zaten

yani 10-15 dakika daha yakın diye neden iyi okuldan uzağa taşınasınız ki
Tabiki orasi oyle

Güzeller sanayi bölgesine en yakın mutlukent var ama orası da ulaşıma ters. Gebze çarşıya uzak biraz bide sanayiye yakın olduğu için biraz hava kirliliği filan. Eşinizin servisi var mı? Biz cayirova da oturuyoz ulaşıma çok kolay gebze harem minibüs hattı da çok yakın. Istanbul tarafına gitmek istediğiniz zaman kolaylık olur.

Gebze Mutlukent mi ulaşıma ters yapmayin Allah aşkına artık.mezarligin oraya kadar Kartal'da otobüs geliyor adliye açıldığı için
Mutlukent ilk tercihim onermislerdi ilk oraya bakacagim hafyasoni gidince huzurkenti duymamistim oda bi altarnatif oldu sagolun

Ben 99da Gebze’de yaşamıştım. Darıcada ama hayatımın en güzel yıllarıydı. İnsanları, arkadaşlarım evleri çok güzeldi, büyük bir sitede yaşıyorduk ve gönlümüzce eğlenirdik. Çok ev yoktu, pis insanlar yoktu. Şimdi Darıca nasıl bilmem ama merkezi tavsiye etmem/ aşırı trafik var.
Çayırova vs olabilir. Aslında önemli olan sizin bütçeniz. Ne kadar kira verebilirsiniz? Ona göre en güzel yerden ev bulabilirsiniz. Şifa mahallesi falan da yakın Gebze’ye. Ama nasıldır bilmiyorum.

Bu arada Gebze mezarlığının arka tarafında TOKİ konutları var tabi ev kaldıysa bir ara çok rağbet olmuştu onlara az buçuk sapa kalıyor ama yine de caddeye yakın biryerde Mutlukent Huzurkent civarları kiralar 1000 den başlıyor eski oturanlara bile bir anda adliye yuzunden artış yaptılar. Ama düzgün bir site istersen Mutlukent civarı güzeltepe konutları derim hem güvenli hem de çok düzenli bir site

Mutlukent yada cayirovanin guzel yerleri vsrmis bi ilkogretim buldum guzel yorumlar var okula yakin olan bi yer bulacagim artik zaten 1000 lirayi gozden cikardim haftasonu gidip bakinca fikrim degisirmi bilmiyoum ama cok onyargiliyim mutlukent huzurket taraflarinda baktigim evlerde sokak goruntuleri filan cok yeni yerlesim ve issiz duruyo burda yillardir carsinin icinde oturuyorum hersey elimin altinda cok endiselerim var insallah daginbasi gibi bi yere dusmem

Bilmiyorum ama masrafiniz çoktur belki ama gebzeden günlük arac kiralayip arasaniz belki kısa sürede halledebilirsiniz, kolaylıklar..:KK55:

Back
X