Sadece bir soru

zipzip

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2008
2.376
1.363
448
Diğer
Merhaba arkadaslar,

ben yurtdisinda yasiyorum ve belki türkcem cok yeterli olmadigi icin tam olarak anlayamiyo olabilirim o yüzden size sormak istedim. Hayatini tesbih yapmis, salliyor musun türküsünde tam olarak ne anlatilmak isteniyo? Yani hayati tesbih yapip sallamak ne demektir? Gercekten cok merak ediyorum. Aydinlatin beni lütfen

Ekleme: Daha iyi anlatmak icin neden sordugumu bunu da ekleyeyim. Birisi bu sarkiyi paylasmis ve iste tam benim hayata bakisim, tam benim hayat felsefem demis. Bu durumda bu benim hayat felsefem diyen kisi, hayati takmayan, bos bos yasayan, ise yaramaz ve sorumsuzun teki oluyor degil mi?

Son düzenleme:
hahhaaaa zıpzıptan soru valla canımcım ben doğma büyüme ankaralıyım ama bende anlamış deilim takılma bunlara boşverrrr

yaş kaç diye sorsam kızarmısın
sonuçta yaşın çok küçükse farklı şekilde anlatmak lazım

Ahh zıp zıpım yaa başka derdin yok mu senin

yani sanki birşeyi kafaya takmamak ,umursamamak gibi geliyor bana

Hayatı takmıyorum, o kendi kafasına göre takılıyor ben bildiğimi okuyorum.

En anlaşılır şarkıyı anlamamışsın.Ankara havasının güzide çeşitli parçalarını dinlesen yeni bir dil keşfedesin heralde.

(Ankara havasından nefret ederim )

seni tesbih yapıp sallarım diyor yani

iki şekilde anlaşılabilir
1-hayatı çok fazla kafaya takmıyorum..
2-hayatla başedebilmek için sabrediyorum..

Hayatı sallamak deyimi, umursamamak anlamına geliyor. Şair, bu dizelerde hayatı umursamadığını anlatmak istemiş. Tesbih ise bir benzetme.

aslında anlıyorumda nasıl anlatacağım bilmiyorum.dünyayı insanları takmıyor HAYAT BANA GÜZEL tarzında birşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…